CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: RoselIa

Tips Hilangkan Mata Ikan di Kaki atau di Tangan

  [Copy link]
Post time 27-5-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
I pakai collomack je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-5-2020 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Try pakai ni. Ok gak.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
I penah kena. Mula2 just kecik tp sakit yg boleh tahan lagi. Lama2 makin besar mata nya. So decide nk buang gune kepit kuku. Makin dikorek makin bengkak. Kena pula kat tapak kaki. Sakitnya Allah shj la yg tahu. Last2, selepas semua usaha x menjadi, termasuk guna ketip kuku sampai rasa nk pitam, terus pegi hospital. Doctor guna dry ice treatment bagi sel kulit mati n guna scalpel utk kikis semua “ketuat” dan mata tu dan jahit tempat yg dikikis. Tu pun doktor tu siap pesan sy dh cuba buang semua tp kdg2 die boleh tumbuh semula. Takut sungguh. Terpaksa jalan bertongkat for almost two weeks. Dan terpaksa pinjam kereta kawan yg gear auto bcos mine was manual. But alhamdulillah after two weeks dah boleh buang benang jahitan dan sembuh sepenuhnya
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
corn vs wart
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 27-5-2020 11:06 AM
Xsllu pun. Sbb xprnh jd. Ms preggy je. I guess sbb I berat. Hahahaha.

can be..or kaki bengkak lead to feet corn
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 06:08 AM From the mobile phone | Show all posts
fuh guwe dulu kena ini..berapa yg tumbuh tu..so pergi guardion beli yg bikin sapu tu. pedih weii siapa yg tahan..apa lg korek pengetip kuku.. sampai berdarah2..dlam seminggu lebih dah sembuh..takda sampai skrg..tk nak ada tumbuh ketuat tu.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 27-5-2020 12:48 PM
mula2 sakit la berdarah2. klu buat keje tmpat tu tertindih atau terhentak benda keras mygod sakitn ...

Yup mmg bnda tu berakar. That why kita buang pun still naik.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 27-5-2020 12:51 PM
Memang tak pernah kena.  Tak tahu macam mana rasanya.

Sakit dear. Dia sakit bukan main2. Nmpk kecik je tp sakit dia xblh bawa bincang.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-5-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 27-5-2020 02:44 PM
dedulu masa sekolah rendah kawan seblah meja i cakap kalau ada mata ikan tu tandanya kita malas. so  ...

Hahahahaha. Budak2 kan. I xprnh dgr mitos mcm tu. Sbb I xprnh tau pun psl ni. Dah besar ni baru I tau. Bru kenal. Dan rasanya cukuplah sekali naik. Hahaha.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Lailerthee replied at 27-5-2020 10:10 PM
I pakai collomack je

Brpa lama ambil masa bg hilang ??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 27-5-2020 10:18 PM
Try pakai ni. Ok gak.

Kalau tarik tu tercabut terus je ke camne??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ladybugz replied at 27-5-2020 11:15 PM
I penah kena. Mula2 just kecik tp sakit yg boleh tahan lagi. Lama2 makin besar mata nya. So decide n ...

I mmg xbrni buat mcm tu sbb sakit sgt. Nk sentuh pun sakit. Inikan pula nak buang. Nsib baik jumpa petua tu. Terus kering. Bawang putihkan utk mematikan kuman. Kita sakit bukan apa. Sbb kuman tu je. Jgn buat lg yerrr. Hehehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
jasmeen replied at 28-5-2020 12:11 AM
can be..or kaki bengkak lead to feet corn

Maybe. Semoga benda ni dah tak nak dekat dgn I. Hahahahahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Farnor replied at 28-5-2020 06:08 AM
fuh guwe dulu kena ini..berapa yg tumbuh tu..so pergi guardion beli yg bikin sapu tu. pedih weii sia ...

Lain kali guna bawang putih je. Cuba traditional way dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 28-5-2020 12:47 PM
Brpa lama ambil masa bg hilang ??

Seminggu ke 2minggu. Dia hilang terus tanpa ada tinggal kesan. Sebelum bubuh u at tu i buang guna seput kuku dulu sampai darah2 lps tu baru letak ubat
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 28-5-2020 12:51 PM
Lain kali guna bawang putih je. Cuba traditional way dulu.

guwe dah cuba..masalahnya akar tu di dalm x buka smpai dalam wlpn dah kopek..ubat sapu tu pula ngam dgn guwe.dah guna dua kali..syukur xdo dah tumbuh ketuat..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2020 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 28-5-2020 12:48 PM
Kalau tarik tu tercabut terus je ke camne??

Satu plaster tu boleh pakai 2-3 kali. Haritu iolss pakai dlm 2 hari kot, pastu buang ketuat tu guna ketip kuku. Tak sakit pun. Hilang terus. Sampai sekarang takde.

Kalau pakai ni, nanti ketuat tu jadi kaler pink. Kaler pink tu macam krim la, ubat dia. Tu yg lembut kan ketuat tu. Senang la nak buang.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-5-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Lailerthee replied at 28-5-2020 04:23 PM
Seminggu ke 2minggu. Dia hilang terus tanpa ada tinggal kesan. Sebelum bubuh u at tu i buang guna  ...

Aduh I kalau sakit sgt mmg xdaya nk tahan....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-5-2020 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Farnor replied at 28-5-2020 08:41 PM
guwe dah cuba..masalahnya akar tu di dalm x buka smpai dalam wlpn dah kopek..ubat sapu tu pula nga ...

Alhamdulillah nasib baik menjadi... Semoga tak tumbuh lagilah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-5-2020 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 28-5-2020 10:48 PM
Satu plaster tu boleh pakai 2-3 kali. Haritu iolss pakai dlm 2 hari kot, pastu buang ketuat tu gun ...

Betul... Mungkin dia matikan kuman dulu. Sbb tu dah tak sakit bila u ketip dgn pengetip kuku tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 12:31 AM GMT+8 , Processed in 0.104507 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list