CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 5302|Reply: 53

Tips Hilangkan Mata Ikan di Kaki atau di Tangan

  [Copy link]
Post time 26-5-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai you ols. Kita nak kongsi tips hilangkan kutil di tangan atau di kaki. Ada org pggl mata ikan. Siapa yang pernah naik, taulah macam mana sakitnya. I pernah kena benda tu masa I pregnant. Tak taulah alahan ke apa. Tp I ckup2 merana sbb sakit sangat. So, kalau u ols naik benda tu, u ols tumbuk bawang putih. U tampal kat benda tu dan balut. Bagi sejam dua. Lepas tu bukak. Kalau I esok tu terus sembuh. Tak sakit. Tapi akar hitam dia tu nampak. I terus cabut dengan pengetip kuku. Lepas tu terus tak naik dah. Lega.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-5-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak burn ur skin ke pakai bawang putih?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau selalu jadi baik u cek kasut u...recurrent corn or callus due to ill fitting shoes chuols.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
mata ikan bukan ulser kat mulut tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 27-5-2020 12:52 AM
mata ikan bukan ulser kat mulut tu ke

Hahaha kan. Kat kaki setahu iols ketuat
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 27-5-2020 02:01 AM

Pernah kena mata ikan ni lama dekat 5 tahun
Satu hari iols baca quran sehari satu juzuk
Pastu mata ikan ni tertanggal gitu je. Iols pikir ni buatan orang ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 10:03 AM | Show all posts
Ada gambar tak?  Lain tempat, lain namanya..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-5-2020 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 27-5-2020 12:10 AM
Tak burn ur skin ke pakai bawang putih?

Burn if u taruk lama. Jgn lm. Sejam pun dh ok. So far mnjadi. Sbb I faham sakit sgt.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-5-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
jasmeen replied at 27-5-2020 12:34 AM
kalau selalu jadi baik u cek kasut u...recurrent corn or callus due to ill fitting shoes chuols.

Xsllu pun. Sbb xprnh jd. Ms preggy je. I guess sbb I berat. Hahahaha.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-5-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 27-5-2020 12:52 AM
mata ikan bukan ulser kat mulut tu ke

U check dlm google. Ada je naik kt tapak kaki tapak tangan. Dia mcm hitam kt tgh. Thats y org pggl mata ikan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-5-2020 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 27-5-2020 01:06 AM
Hahaha kan. Kat kaki setahu iols ketuat

Ketuat tu u. Xtau beza ketuat dgn mata ikan. Pehal..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-5-2020 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 27-5-2020 02:00 AM
Pernah kena mata ikan ni lama dekat 5 tahun
Satu hari iols baca quran sehari satu juzuk
Pastu mata ...

Oh i see. I merana berbulan jgk la. Nk pkai kasut pun sakit. Even sentuh dgn jari pun ya ampun. Menggelegak darah dlm kepala. Hahahahahaha. Nsib baik jumpa petua ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-5-2020 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 27-5-2020 10:03 AM
Ada gambar tak?  Lain tempat, lain namanya..

U blh google je dear. Dia mcm ada tnda hitam kt tgh. Kalau ketuat tu biasanya dia mcm gelembung isi mcm tu. Tp xsakit rs ny. Entahlah I xprnh naik. Yg mata ikan tu sumpah sakit.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 12:34 PM | Show all posts
RoselIa replied at 27-5-2020 11:12 AM
U blh google je dear. Dia mcm ada tnda hitam kt tgh. Kalau ketuat tu biasanya dia mcm gelembung is ...

Yang ini ke?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 27-5-2020 12:34 PM
Yang ini ke?

klu cmni i pernah naik kt jari masa sekolah dulu. lepas tu i suka kutil2,kopek2 korek2 pakai bnda tajam. selalu buat sampai tercabut akar2. lepastu dah takda dah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-5-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 27-5-2020 12:45 PM
klu cmni i pernah naik kt jari masa sekolah dulu. lepas tu i suka kutil2,kopek2 korek2 pakai bnda  ...

Xsakit ke dear u cabut. Ketuat kot u punya. Kalau mata ikan tu mmg sakit. Dia mcm dlm tu ada hitam smpai ke isi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-5-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 27-5-2020 12:34 PM
Yang ini ke?

Lbh kurg tp yg I naik lain sikit. I nk ckp pun xreti. Tp sumpah sakit. Sampai naik ke kepala kalau u tersepak kerusi kena tmpt tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 27-5-2020 12:47 PM
Xsakit ke dear u cabut. Ketuat kot u punya. Kalau mata ikan tu mmg sakit. Dia mcm dlm tu ada hitam ...

mula2 sakit la berdarah2. klu buat keje tmpat tu tertindih atau terhentak benda keras mygod sakitnya..sebb dlm tu berakar keras dan tajam kan. bila korek2 selalu jd kering dh cabut2 ckit
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 12:51 PM | Show all posts
naina replied at 27-5-2020 12:45 PM
klu cmni i pernah naik kt jari masa sekolah dulu. lepas tu i suka kutil2,kopek2 korek2 pakai bnda  ...

Memang tak pernah kena.  Tak tahu macam mana rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 02:44 PM | Show all posts
dedulu masa sekolah rendah kawan seblah meja i cakap kalau ada mata ikan tu tandanya kita malas. so dia tunjuk dia punya besar gila kt tengah jari tangan dia.

walaupun sebenarnya tipu, sejak tu i jadik rajin sbb takut kena yg sama. dah besar sikit baru rasa eh cam tak logik je sebab malas, terus tak berapa nak rajin dah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Yocan KODO Review
YocanYocan KODO Review
Views : 303 Replies : 0
[tvN/Netflix 2022] LITTLE WOMEN - Kim Go Eun, Nam Ji Hyun, Park Ji Hoo, Wi Ha Joon
Rahah[tvN/Netflix 2022] LITTLE WOMEN - Kim Go
Views : 8642 Replies : 235
Yocan ORBIT Giveaway August on Yocan.com
YocanYocan ORBIT Giveaway August on Yocan.com
Views : 505 Replies : 0
Yocan Evolve Plus XL and QUAD Quartz Coil Technology
YocanYocan Evolve Plus XL and QUAD Quartz Coi
Views : 404 Replies : 0
Yocan Stix Plus Review
YocanYocan Stix Plus Review
Views : 404 Replies : 0
Adiela ridzuan dah nikah balik 2022
fair_izaAdiela ridzuan dah nikah balik 2022
Views : 107253 Replies : 172
Yocan ORBIT Dab Pen Review
YocanYocan ORBIT Dab Pen Review
Views : 606 Replies : 0
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 83151 Replies : 555
Parlimen bakal bubar? Top 5 UMNO capai sepakat
mojarean_XParlimen bakal bubar? Top 5 UMNO capai s
Views : 2577 Replies : 75
Ku petik bintang untuk kau simpan bintang rtm 75
makadekKu petik bintang untuk kau simpan bintan
Views : 10104 Replies : 79

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 12:17 AM GMT+8 , Processed in 0.090851 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list