CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 8905|Reply: 66

Kaki dihurung semut

  [Copy link]
Post time 15-5-2020 05:58 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by yoyobulat at 15-5-2020 06:06 AM

Salam..ada kemusykilan untuk ditanya pada pakar2 disini.emak saya dah bedridden.history penyakit kencing manis,darah tinggi & arthritis.sejak kebelakangan ni saya perasan ada semut hurung kaki mak saya sampai luka celah kaki.tilam semua bersih xde sisa makanan.kaki pn sebelum ni xde luka.kerbersihan hari2 lap seluruh badan.adakah sebab emak saya berpenyakit kencing manis sebab tu semut suka?kesian tengok mak saya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2020 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Lm dh ke bedridden
Uol jaga mak dgn siapa lg

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 07:44 AM | Show all posts
semut tu sebab musim hujan.  tepuk 3 kali dekat dengan semut tu sebut nama nabi sulaiman cakap kt dia balik lepas tu bunyi kan ridsect 3 kali. confirm semut tu faham
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-5-2020 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 15-5-2020 07:29 AM
Lm dh ke bedridden
Uol jaga mak dgn siapa lg

Dah setahun jgk.berdua jaga mak bergilir.pernah jgk guna khidmat nurse separuh hari masa awal2 terlantar tapi stop sbb costly.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-5-2020 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 15-5-2020 07:44 AM
semut tu sebab musim hujan.  tepuk 3 kali dekat dengan semut tu sebut nama nabi sulaiman cakap kt di ...

Betul ke ni semut x datang.saya ni pembaris sat g nk p buat
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 08:41 AM | Show all posts
cuba cium ada bau manis tak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-5-2020 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Xde pulak.kulit tapak kaki kerap mengelupas.jadi kerap letak vaseline/lotion bg lembapkan kulit.bau tu ada mcm stokin sikit,kt kaki kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 08:51 AM | Show all posts
yoyobulat replied at 15-5-2020 08:40 AM
Betul ke ni semut x datang.saya ni pembaris sat g nk p buat

semut rumah akak xdtg dh lepas tu , try lah buat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2020 09:01 AM | Show all posts
lapkan tempat kaki mak tu dengan air serai wangi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-5-2020 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
dubuk replied at 15-5-2020 09:01 AM
lapkan tempat kaki mak tu dengan air serai wangi

Sudah tapi x berkesan.semut kecik2 halus tu yg merayap.kakak saya kata peluh mak manis sbb tu semut datang.hahaha.xla saya rasa lagi peluh mak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 09:05 AM | Show all posts
yoyobulat replied at 15-5-2020 09:04 AM
Sudah tapi x berkesan.semut kecik2 halus tu yg merayap.kakak saya kata peluh mak manis sbb tu semu ...

bagi mak makan peria

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-5-2020 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum bedridden tu memang ada amalkan peria.tp bila dh terlantar ni doktor pesan bagi je makan apa yg mak saya nak.minum tu je la control jgn manis2 kecuali susu mak.doktor risau mak hypo pulak x cukup gula.bacaan darah tinggi x penahnya rendah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena cuci dgn sabun.. Lap betul2 kering.. Tak ada luka kan? Ada x dr sungguh mak TT pakai compression sock?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
@ipes2

Doc ni ha u belum jawab   
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 15-5-2020 07:44 AM
semut tu sebab musim hujan.  tepuk 3 kali dekat dengan semut tu sebut nama nabi sulaiman cakap kt di ...

Haha kaka cili... Iols pun mcm yoyo ni percaya tips kaka. Berkesan eh?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry TT, iols takde pengalaman. Park sini nak baca solution. Semoga dipermudahkan untuk emak TT
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2020 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 15-5-2020 07:44 AM
semut tu sebab musim hujan.  tepuk 3 kali dekat dengan semut tu sebut nama nabi sulaiman cakap kt di ...

Eh saya pernah dgr tips ni sebut nama nabi sulaiman..tapi tak ingat details
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap dekat semut tu "wahai makhluk tuhan nabi sulaiman, aku xnak bunuh kau. So tlg keluar dr rumah aku" in syaa Allah dia paham
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2020 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 15-5-2020 09:13 PM
Haha kaka cili... Iols pun mcm yoyo ni percaya tips kaka. Berkesan eh?

Betul berkesan cubalah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
yoyobulat replied at 15-5-2020 08:39 AM
Dah setahun jgk.berdua jaga mak bergilir.pernah jgk guna khidmat nurse separuh hari masa awal2 ter ...

Bnykkn sabar
Awak kuat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 12:28 PM GMT+8 , Processed in 0.211840 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list