CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3816|Reply: 21

Brand skincare yang korang paling suka kt Sephora?

[Copy link]
Post time 13-5-2020 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi carians...gittew

Boleh share tak brand skincare ape yang korang paling suka kat sephora disertakan dengan why?

Iols tgh cari cleanser sbnrnya. Setakat ni iols mmg looove sgt kt fresh soy cleanser tu tapi harganya mahal sgt untuk di repeat. So iols ingt nk try drunk elephant beste no9 tu. Ada sesape penah try tak?


Jom sembang2 skincare..  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-5-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Josie Maran Cleansing Oil
Tapi sekarang sephora dah tak jual brand Josie Maran. I baru order Seaberry cleansing oil dari jenama fresh tapi masih belum sampai dah 3 minggu, rupanya ship from Singapore, adoii, beli masa mco
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-5-2020 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
ladybearpink replied at 15-5-2020 09:55 PM
Josie Maran Cleansing Oil
Tapi sekarang sephora dah tak jual brand Josie Maran. I baru order Seaber ...

Aah before MCO pun delivery dia mmg slow bebenor... Nnti share your feedback on seaberry punya cleanser tu tau..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 01:32 PM | Show all posts
TT maksudkan skincare yg jual kt Sephora atau skincare brand Sephora tu sendiri?

Kalo skincare brand Sephora, i suka Metamorphosis exfoliating powder tapi sygnya dah discontinue

yg tu sbnrnye salicylic powder. i campur dgn cleanser, pastu tonyoh muka. fuhh!! seronok muka i lps tu. rasa bersih pastu sapu mask atau pakai sheetmask bagi cool down. rasa kulit smooth je. jerawat pun kecut.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 01:40 PM | Show all posts
kalau other brands yg ada kt sephora, i suka Origins.
Selalu i pakai yg ni. Yg Ginzing ni ada 2 jenis, satu Cream satu lagi Gel Moisturizer. i test both, gel tu rasa mcm terapung kt atas kulit. watery je. maybe sbb kulit i jening dry skin.
  


i test yg ni jgk. yg ni more to matte, as the name implies. texture dia rasa mcm Benefit Pore Primer, tapi wayyyyyyyy thinner. kalau yg oily skin i rasa uols akan suka.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 17-5-2020 01:32 PM
TT maksudkan skincare yg jual kt Sephora atau skincare brand Sephora tu sendiri?

Kalo skincare br ...

Tak kesah any brand brand from Sephora.... Yg ni mcm best jeee... Mcm scrub eh? Tp dh discontinue ye...  Ada x brand lain yg mcm gini
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 17-5-2020 01:40 PM
kalau other brands yg ada kt sephora, i suka Origins.
Selalu i pakai yg ni. Yg Ginzing ni ada 2 jen ...

Btw.. tqqq momod bbydoll bg kitew tacang. Mmg tgh kumpul tacang ni gigih nk meng-upkan level

Comments

No problem. Rajin2 la buka topik menarik kt sini ^_^  Post time 17-5-2020 10:08 PM
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka fresh vitamin nectar..i mula pakai since mco mula setiap malam..guess what kulit i semakin better dan moist sgt..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-5-2020 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
marigold90 replied at 17-5-2020 09:44 PM
I suka fresh vitamin nectar..i mula pakai since mco mula setiap malam..guess what kulit i semakin be ...

Iols pn teringin nk try vitamin nectar tu... tp tunggu current punya habis. Nnti membaziaq! Uols pkai serum ke moisturizer?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 10:07 PM | Show all posts
Groovykid replied at 17-5-2020 08:47 PM
Tak kesah any brand brand from Sephora.... Yg ni mcm best jeee... Mcm scrub eh? Tp dh discontinue  ...

i pun tengah cari product ni dari different brand atau dari sephora sendiri. sbb sephora pun dah revamped diorang punya product. kot la ada yg similar dgn exfoliating powder ni.


tp powder ni mmg best. seminggu dlm 2 kali i pakai. takut jgk pakai selalu nanti kering sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Groovykid replied at 17-5-2020 09:52 PM
Iols pn teringin nk try vitamin nectar tu... tp tunggu current punya habis. Nnti membaziaq! Uols p ...

I pakai moisturiser dia..i pakai malam je sebab bila pakai siang kulit asyik berpeluh after i apply..tp memang significant changes lahhh i loveee
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-5-2020 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 17-5-2020 10:07 PM
i pun tengah cari product ni dari different brand atau dari sephora sendiri. sbb sephora pun dah r ...

Kalo jumpe uols update tauu... teringin la plk nk pkai ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-5-2020 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
marigold90 replied at 17-5-2020 10:50 PM
I pakai moisturiser dia..i pakai malam je sebab bila pakai siang kulit asyik berpeluh after i appl ...

Hmmm bole try ni.. iols mmg x pernah loyal dgn mana2 product. Setakat ni ada la a few products yg iols feveret, tapi ttp nk try yg lain jgk kot2 lg better kan. Sejenis tamak ... Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:39 AM | Show all posts
skincare ioll pon still mencari lagi, lepas beranak ni mmg hormone haywire sgt. tp kalau shampoo ioll pakai Briogeo yach, 1 bekas tu i pakai sebulan, bbaloi2 rambut mcm lepas pergi saloon
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-5-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
lilpurplelady replied at 21-5-2020 08:39 AM
skincare ioll pon still mencari lagi, lepas beranak ni mmg hormone haywire sgt. tp kalau shampoo iol ...

Mahaiii la uols... I jenis xmo spend kt shampoo & conditioner tataw nape. I pkai herbal essence je. Kekadang pegi la gak cuci rmbut kt saloon sbb nk merasa diurut gittew..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:19 AM | Show all posts
Groovykid replied at 21-5-2020 04:19 PM
Mahaiii la uols... I jenis xmo spend kt shampoo & conditioner tataw nape. I pkai herbal essence je ...

lepas pakai Briogeo maintenance free yach, ioll susah nak pergi saloon sbb ada anak kecik, tp Briogeo ni rambut mcm lepas pergi saloon, bbaloi la dgn beratus2 per month untuk dia saja
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-5-2020 04:19 PM | Show all posts
Edited by MaryDaniel at 26-5-2020 04:21 PM

I love Sephora products, and I mostly prefer Sephora beauty products for all like skincare, body care & hair care. I use different skincare brands, depending upon climate & seasons because different products have different benefits. But among them my all-time favorite band is Origins, it always keeps my skin smooth and fresh. It settles on my skin immediately and lasts for the whole day.

I can suggest you buying these products using Sephora Vouchers as you can save more on beauty products.  Sephora also provides best quality of makeup products.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-5-2020 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
MaryDaniel replied at 26-5-2020 04:19 PM
I love Sephora products, and I mostly prefer Sephora beauty products for all like skincare, body car ...

I love origins. They smells great. But it doesn't really work on my face tho.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 12:39 PM | Show all posts
Groovykid replied at 26-5-2020 08:49 PM
I love origins. They smells great. But it doesn't really work on my face tho.

But, it is good for me and my friends too. I think it varies for different skin types. I also use Drunk Elephant Skin Care products, but I'm not sure whether it works for you. I use this moisturizer based on climate & nights before going to sleep.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-5-2020 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
MaryDaniel replied at 29-5-2020 12:39 PM
But, it is good for me and my friends too. I think it varies for different skin types. I also use  ...

Maybe... I'm not very patient kinda person. Haha. I really love origins make a difference toner. Smells so good I feel like I wanna drink it. I think I will repurchase it after I finish my current toner. Have u try the DE cleanser?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 10:51 AM GMT+8 , Processed in 0.164385 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list