CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 13150|Reply: 117

KALAU JUMPA EX BF/GF,APA YANG KORANG BUAT

  [Copy link]
Post time 13-5-2020 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Saya tak tau la tered ni dah wujud ke belum.saje nak tanya kot2 ada pengalaman.baby tengah tidur & hubby balik umah MIL..hehehe

Actually saya takde la pengalaman lagi jumpa ex bf.tapi tapi..penah jumpa parent ex saya.ada la beberapa kali jumpa & siap bertanya khabar.sangat la awkward masa tu.saya tak pasti la sama ada parent ex saya tu tau kisah silam antara saya & anak beliau.yang jadi boleh berborak tu sebab mak ex sy bekas cikgu saya masa sekolah & kampung pun berdekatan.suami saya pun kenal ex n keluarga dia.

Kadang2 bila mengelamun terpikir kalau la terjumpa dgn ex tu face to face apa yg akan saya buat.lari ke buat tak tau ke atau tegur.saya & ex dulu clash pn tak berapa baik & saya frust terok.sekarang?hahah masing2 dah kawen pn.

Kot ada sesape yg ada pengalaman meh le kongsi.mana tau kan one day tetiba bertembung.harap2 tak nak la...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2020 02:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Takmo la cerita...

Cerita ter..ter jumpa ex ex nih semua masa Pokchik jahilliah dulu..

...bile terjumpa?? Apa yg dibuat??

Ada for "old time sake"

Yang lain pulak ada ... " in conjuction for our breakoff"

Malas la nak crita....teruk kena kutuk Pokchik nanti
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2020 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 13-5-2020 02:24 AM
Takmo la cerita...

Cerita ter..ter jumpa ex ex nih semua masa Pokchik jahilliah dulu..

Banyak ex ex pokchik ye..ekeke
Moh le cerita 1 peristiwa terjumpa ex pun jadi la.saya bukan apa possibility utk saya terjumpa tu agak tinggi.dah kampung pn dekat2.kawan2 dalam circle yg sama

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Ahaha. Play it cool je dik

I once met an ex to get my influenza shot for umrah at a private hospital. I went there with my husband. All of us (my hubby and I as well as him are alumnus; so we know each other).

Funnily, he stepped out from his clinic and saw both of us - but he tried to look away. Come the time for health checkup (and I was secretly hoping we’d get another doctor to attend to us); we got him. There was deafening silence and awkwardness on his part; as my husband tried to make a conversation (mind you they’re both doctors and classmates; so they’ve got a lot to talk about). The ex continued to be the cold and awkward one.

Both of us ended in good terms and he’s the one dumping me. At least that’s what I thought. I wondered why did he behave that way
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 04:35 AM From the mobile phone | Show all posts
saya rilek je terserempak dengan ex bf time high school kat pasar raya, ex bf dengan bini die...selamba ja sapa dan salam bini dia...saya introduce diri sebagai kawan sekolah...

gelak2 gitu je la...apa ada hal
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 05:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 13-5-2020 01:53 PM

iols pisces..semua ex sanggup terima diri ini kembali
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 05:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat biasa je...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2020 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yoyobulat at 13-5-2020 08:08 AM

Nice sharing forumers semua.sesungguhnya saya ni hati tak kuat.maklum la 1st love kecundang.antara sebab hubby selalu marah saya suka pikir bukan2 sampai menyusahkan diri (xde kena mengena dgn tajuk di atas.xkan la benda ni nk share dgn hubby)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2020 05:58 AM From the mobile phone | Show all posts
yoyobulat replied at 13-5-2020 05:53 AM
Nice sharing forumers semua.sesungguhnya saya ni hati tak kuat.maklum la 1st love kecundang.hubby se ...

Laa tt dah kawin buat apa la sibuk fikir pasal ex lagi..
Dah ada laki kan..
Lain la i bujang, ex i dah kawin, kalau terserempak mau tak tentu arah i..sbb hati i belum diisi semula lepas kena dump dgn dia..
Kalau i dh kawin i rasa takde masalah kot..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2020 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
QIsmail replied at 13-5-2020 03:17 AM
Ahaha. Play it cool je dik

I once met an ex to get my influenza shot for umrah at a private ...


Andai kata terjumpa ex,hubby saya mesti take action macam hubby sis.sejenis manusia yg sgt cool.
Ada sekali kejadian terjumpa parent ex,hubby sy suruh tegur.padahal saya dh perasan awal & step away from them.anggap je mereka xtau kisah kami.



Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
X tau la nk ckp..aku rasa aku lari lintang pukang..sbb ex aku dh meninggal 10 tahun lps..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2020 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 13-5-2020 05:58 AM
Laa tt dah kawin buat apa la sibuk fikir pasal ex lagi..
Dah ada laki kan..
Lain la i bujang, ex ...

Ala biasa la kadang2 benda2 macam ni terlintas.jangan serius sgt.chill
1 day u dh kawen mesti akan terpikir benda2 gini.saya pn bukan la kata belum move on.saje nk borak2 sharing pengalaman.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2020 06:10 AM From the mobile phone | Show all posts
princess_kunang replied at 13-5-2020 06:05 AM
X tau la nk ckp..aku rasa aku lari lintang pukang..sbb ex aku dh meninggal 10 tahun lps..

Innalillah..al fatihah utk ex sis.
Tapi saya x dapat menahan ketawa.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 06:12 AM From the mobile phone | Show all posts
yoyobulat replied at 13-5-2020 06:09 AM
Ala biasa la kadang2 benda2 macam ni terlintas.jangan serius sgt.chill
1 day u dh kawen mesti aka ...

Eh alamak i rasa u yg serious..
I bukannya kecam u teringat kt ex bf, tak ckp pun u tak move on..
I cuma nk bgtau mula2 i ingatkan u belum kawin..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2020 06:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 13-5-2020 06:12 AM
Eh alamak i rasa u yg serious..
I bukannya kecam u teringat kt ex bf, tak ckp pun u tak move on.. ...

Ye la sis.fikiran orang ni subjektif.no hard feelings.saya doakan u kawen cepat2 & dapat suami yg soleh.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Ex sebelum ni, selalu je jumpa sebab keje tempat sama smpi lah dia resign.. Bertahun makan hati bila keje je kena hadap muka dia dgn pasangan dia.. Tapi skang kalau jumpa pon, lantak ko lah.. Ada baiknya Allah jauh kan aku dari kau..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2020 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Terserempak dengan ex beberapa kali sebab stay kawasan dekat2 agaknya. Takde buat apa, jalan je terus. The past belongs to the past kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Penah terserempak.. Dia nak tegur tapi i jalan je. Tak kuasa nak bercakap dengan orang yg dah tinggalkan luka kt hati
Dah jadi sampah yg tak boleh d kitar semula
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2020 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Nescaya kalo ai bertemu exes, konpem tak ingat yg mana 1.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2020 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 13-5-2020 07:34 AM
Penah terserempak.. Dia nak tegur tapi i jalan je. Tak kuasa nak bercakap dengan orang yg dah tingga ...

Kan..
InsyaAllah saya akan buat perkara yg sama.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 01:17 PM GMT+8 , Processed in 0.097454 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list