CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2252|Reply: 4

[ILMU MUDAH]: Covid-19: Treatment dan Plans Utk Tangani

  [Copy link]
Post time 29-3-2020 01:11 AM | Show all posts |Read mode
Edited by ipes2 at 29-3-2020 01:12 AM

Kerana 2 hari lepas USA sudah mendahului negara lain dalam bilangan kes-kes Covid-19, maka mula lah muncul usaha2 tegas dari sana untuk mendapatkan treatment bagi virus yang highly infectious ini. Jika ianya tidak begitu infectious, saya yakin mereka (dan China bulan lepas), tidak lah kalut sangat mengusahakan pembenterasan terhadap penyebaran Covid-19 ini, walaupun sebelum ini mereka lambat bertindak kerana ketidak-tegasan kepimpinan kerajaan mereka.
WHO sudah melancarkan pelbagai cilinical trials untuk cuba mencari treatment regime yang terbaik utk membunuh / menghalang copies dibuat / membantut pengeluaran komponen Covid-19 ini. Tiada negara yang mempunyai kekuatan ekonomi juga expertise untuk usaha2 sebegini selain dari USA buat masa ini. Juga, seminggu yang lalu, WHO telah melancarkan project ''SOLIDARITY'' untuk mengumpul data-data berkenaan dengan outcome usaha-usaha treatment keatas Covid-19 ini.

Di dalam gambarajah dibawah, ada sedikit info untuk kita lihat dilevel mana didalam cycle meng-copy virus ini yang mungkin dapat dijadikan target kepada ubat-ubat dimasa akan datang.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-3-2020 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Hi Dr @ipes2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-3-2020 02:19 AM | Show all posts

salam sahrlene. lama sy tak dapat tgk forum betul2
keje busy sgt hu hu
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-3-2020 02:19 AM
salam sahrlene. lama sy tak dapat tgk forum betul2
keje busy sgt hu hu

KB dah jadi kawasan merah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-3-2020 02:42 AM | Show all posts

iya?
tu lah
ramai melepak bermotor bagai
ha nnt tau la dia ngapa org PRC dan omputeh takut sgt dgn covid19
nak kena sendiri baru nak takut agaknya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 05:50 PM GMT+8 , Processed in 0.503557 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list