CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: gebugebas

Mimpi pelik

[Copy link]
Post time 28-2-2020 10:46 PM | Show all posts
gebugebas replied at 28-2-2020 07:38 PM
Oo ingt die kcau fmly je.. rpenye boleh jgk kcau kat org lain eh..
Tu la ai dgr org ckp saka ni s ...

pelan2 kayuh... mintak slalu,insyaAllah nanti dtunjukkan jln

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Jelmaan dlm mimpi tu salah satu cara dia nk bgtau pd awak bahawa dia wujud. Senang cite macam sesi perkenalan la. Ramai dah kan cite, mimpi bayi mcm ni maknanya ada saka katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu kan waktu i umo belas2 camtu i penah juga mimpi baby.siap menyusu baby lagi.Waktu tu selalu sakit2.Penah berubat ada ustaz kata saka.Tapi lepas tu tak pernah dah berubat tak tahu la ada lagi ke tak..Sekarang ni sakit balik ustaz kata sihir.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
gebugebas replied at 28-2-2020 05:40 PM
Ai xprnh alami sblm ni.. bila cite kat kwn tadi die ckp knpe ai xtolak..ai mne ada pnglman mimpi o ...

i pun xpandai sgt bab2 ni cuma tahu serba sedikit je..i doakan sis berjaya.cuba try apa yg forumer sarah dan halimi cakapkan.. good luck.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Saka harimau nih....org dulu bela utk jaga keselamatan diri masuk hutan dan jaga rumah. Mcm sepupu aku la, dia pergi melawat arwah tok long aku, masa dok kt ruang tamu, tiba2 keluar harimau dlm rumah. Tok long aku siap ckp lg kt sepupu, "dia suka kt hang, hang nk x"...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ur nick reminds me to one forumer.. Sedara kekgebu ke ni..hehehe
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-2-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kata halimi.. Once anda dipilih.. Maka harimau tu akan ikut org tu. Dan bukan semua saka harimau sama tau.. Ada yg kena jamu.. Ada yg tak kena jamu.. Ada yg akujanji.. Ada yg terus dtg sajork.. Ni halimi bgtau
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 29-2-2020 04:17 PM
Kata halimi.. Once anda dipilih.. Maka harimau tu akan ikut org tu. Dan bukan semua saka harimau sam ...

Sarah (atau forumer lain yg tau), berdasarkan pengalaman / pengetahuan u all la kan.. Apa tanda org tu ada saka harimau ya? Selain dari harimau tu datang menampakkan diri.

Dari cerita sepupu, i rasa arwah nenek/atuk side mak macam ada geng ngan rimau2 ni dulu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dahlia.Julia replied at 29-2-2020 08:45 PM
Sarah (atau forumer lain yg tau), berdasarkan pengalaman / pengetahuan u all la kan.. Apa tanda or ...

Ni yg paling susah nak jawab.. Aku x tau.. Tiba2 ja..just sekali dia dtg jilat kaki.. Tu je la.. Lps tu x pernah dtg.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2020 11:53 AM | Show all posts
salmon-suki replied at 28-2-2020 08:04 PM
Pernah dlu mmpi hampir2 nak menyusukan bayi..tp rasanya tak sempat kot sbb tiba2 mcm terfikir (dlm ...

kalau dengar uqyah and rase tetiba nak nanges tu petanda besar jugak tu salmon ...ermm sedapnya salmon eheks #tiberr_

Sis penah dulu, tiba2 blkg badan sakit smpai nak angkat tangan pun tkle, kalau baring telentang tu lps tu nak bangkit punyalah sakit..rase mcm kura2 nk kene cabut cenkerang..ibaratnya lahh,..sakit and berat..sis pun bukan jenis caya sgt benda2 cmni..tp dh tak tahan pg jgk ruqyah..sbb dh pegi klinik takde apa2..tp dpt jgk cucuk montot sedass ...masa buat ruqyah tu sis tak nanges tapi tangan sis gerak sendiri..bergoyang2..tp sis tk rase apa2..lps ruqyah muka pucat sgt ustaz tu kata..so, ustaz bagi la limau utk mandi apa semua, bekalan mandi utk 7 hari..tp, one thing yg sis sedar masa otw pgi ruqyah tu mmg dh rase ringan je badan..agaknya dia pun lari sbb tau sis nak ruqyah kan dia..biasa nya yang leh lari2 ni saka wlpun kita tk terima tp dh suku sakat dia katanya..sbb kalau orang hntar biasanya dia tkkan tinggalkan bdan mangsa tu melainkan tuannya suruh keluar.

Alhamdulillah, lps mandi tu badan ase ok dah..ustaz tu pun ada suruh amalkan mandi air limau purut dlm bilangan ganjil bila badan ase semacam, bacakan alfatihah, 3 qul and ayat kursi, dlm baldi berisi air dan limau tu..limau tu gosok2 la kt kepala and seluruh badan...
bole try la..yg pntng yakin dan mohon bantuan Allah.

oh lupa, sis pun kalau mimpi bukan2 mmg esok pg tgk ada lebam besar kt peha la selalunya.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2020 12:03 PM | Show all posts
gebugebas replied at 28-2-2020 05:22 PM
Hehe..sila2..kite share pnglman..sis ada saka jgk ke?

wallahualam..sis tk penah nampak or rase mcm ada saka.

dalam mimpi je adalah ..mimpi pelik2 masa cetain2 situation cmtu
contoh masa pg sukan kt ukm thn bape tk igt..late 2007 cmtu kot masa tu ukm student semua cuti..so kitaorng diberi penginapan kt bilik2 student sepanjang sukan berlangsung la..masa nak cek in tu, tetiba terdengan suara baby nanges,,and sis tercabul mulut tanya sapa la yg bawak anak tu..then roomate sis marah la..dia kata jgn tegur..wing sini kita je baru cek in..dusss terus senyap..malam tu sis mimpi ada baby minta susu huhuhu


Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2020 12:12 PM | Show all posts
gebugebas replied at 28-2-2020 05:21 PM
Serba slh nak tnye sedara mara nih uols..tp kan..dulu prnah la iols ikut suami bwk kakak dia berub ...

rase takpe je tanya sedara mara.  mesti sebelum TT, ada antara adik beradik parents TT yang bela, so kene makesure belah ayah or mak TT..sbb diakan turun temurun hehe..cumanya yg sis tau, benda tu bole pilih jgk sapa yang dia suka utk jadi tuan dia. mybe kalau 2nd generasi tkde yang layak so dia akan pilih 3rd generasi la..
sebelum sis mimpi tu ada tak terima barang2 dari sedara mara, cuba ingat2 balik..mesti ada biasanya mcm tu lah..kalau bukan barang ada ayat2, atau sekadar percakapan utk tukar hakmilik..mesti ada acara utk passing benda tu..wlpun sekadar kata2 mcm lepas pakcik takde kmu jage la wasiat keluarga ni ye..cth lah ..then baru dia pg kat TT melainkan dari awal2 lagi dh ditetapkan dia kene duk ngan sapa..cth benda dari nenek TT, so nenek TT kata lps aku tkde nnt ko duk dgn anak aku no 3, then cucu no 3 haa lbh krg cmtu la..wallahualam


yg penting sis pegi berubat cpt, sbb melibatkan keluarga sis plak kalau betol ada. sian anak2 nnt.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
tomiko_haza replied at 2-3-2020 12:12 PM
rase takpe je tanya sedara mara.  mesti sebelum TT, ada antara adik beradik parents TT yang bela,  ...

Ai bru blik jmpe adik brdik smlm..kakak ai ckp die ada mimpi ular terbang msuk rumah die.. die ingkt cuma mainan tido..tu 2x jgk die mimpi psl ular Tu..bab dpt ape brg dri bapa,mak sdra Tu seingt ai mmg xde..tp bila ai Cuba ingt2 blik time arwah aki ai time hidup dlu,yg ai ingt arwah aki ai macam ada kelebihan boleh nmpk..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
tomiko_haza replied at 2-3-2020 11:53 AM
kalau dengar uqyah and rase tetiba nak nanges tu petanda besar jugak tu salmon ...ermm sedapnya sa ...

Ohhh..sbb mmg dgr je ayat ruqyah tu terus nangis teresak2..pstu mcm bdn belah kiri mmg rasa lenguh semacam..

Dlu pernah laa macik ni bgtaw,ada bnde nak "numpang"..dia ckp dia dah tlg buangkn..tp xtaw laa..sbb lps tu mmg xde laa gangguan atau rasa apa2..tp 3thn lps,mcm start balik..ada gangguan laa..not sure sbb sy duk kawasan rumah berhantu ke ape..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2020 12:48 PM | Show all posts
gebugebas replied at 2-3-2020 12:29 PM
Ai bru blik jmpe adik brdik smlm..kakak ai ckp die ada mimpi ular terbang msuk rumah die.. die ing ...

sis rase kalau mimpi ular ni bukan saka..mybe sihir, or ada org niat tk baik kt uolls
sbb ular ni simbol benda2 jahat..tak baik sama jgk kalau mimpi kala jengking, lipan..mksud tk baik

mcm ada forumer td kata orng dulu2 amek saka ni sebab dulu2 takde jentera nak bantu kerja2 berat mcm buka sawah bendang, keja2 tebas hutan2 so dgn ilmu yang tk bape pendek akal depa minta bantuan jin2 yang bole jelma jd harimau and mcam2 lagi..basically untuk membantu, kdg2 ada yang selalu keje otstation so berjanji dgn saka ni sbb nak jaga rumah etc

tp kalau mimpi benda2 berbisa mcm ular tu biasanya bukan saka..melainkan ada famili uols mmg ada berjanji dgn jenis mcm tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
tomiko_haza replied at 2-3-2020 12:48 PM
sis rase kalau mimpi ular ni bukan saka..mybe sihir, or ada org niat tk baik kt uolls
sbb ular ni ...

Itu kakak ai..yg ai tu mimpi harimau..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2020 12:54 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 2-3-2020 12:33 PM
Ohhh..sbb mmg dgr je ayat ruqyah tu terus nangis teresak2..pstu mcm bdn belah kiri mmg rasa lenguh ...

haah btol jugak..kadang2 kalau kita lemah..kita pegi mane2 tempat yang ada benda2 macam tu dia senang masuk menumpang.

tak semestinya saka..benda2 tak bertuan.

cuba salmon fikir ada tak, rase cepat nak marah, rase sedih or sunyi tanpa sebab
and kadang2 dia kacau famili, selalu gaduh psl benda2 tak masuk akal, mcm lah..
jodoh tak lekat, rezeki berat dll

so kalau ada, berubat la..

try benda2 ni
letak ikan puyu dlm umah..sbb benda2 tu takut
letak cuka cmpur garam kt ruang2 umah..kalau gram naik atas maknanya rumah tu ada benda la
ada beberapa lagi tak igt..sis pun google je
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2020 01:02 PM | Show all posts
gebugebas replied at 2-3-2020 12:50 PM
Itu kakak ai..yg ai tu mimpi harimau..

ye gebu..faham..
tp tulah sis bgtau tu je, mybe harimau tu tunjuk muka sbb dia nak bagi tau yang dia ada, sbb ada yg niat tk baik kat famili gebu..jarang lah saka ni nak tunjuk muka..

saka ni kita kene minta dia buat sesuatu..baru dia akan buat..kalau tak dia just hadir dlm mimpi je..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2020 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tomiko_haza replied at 2-3-2020 12:54 PM
haah btol jugak..kadang2 kalau kita lemah..kita pegi mane2 tempat yang ada benda2 macam tu dia sen ...

"cuba salmon fikir ada tak, rase cepat nak marah, rase sedih or sunyi tanpa sebab
and kadang2 dia kacau famili, selalu gaduh psl benda2 tak masuk akal, mcm lah..
jodoh tak lekat, rezeki berat dll"

Urmmm..mcm ada je bnde2 y sis ckp tu..hahaha..tp mmg kdg2 ada mmpi pelik2 y boleh bt sy nangis,betul2 nangis laa..ada jgk sorg mak sepupu ni,dia agknya dah terbuka hijab kot,sbb sblm ni dia pernah kne gangguan n org htr sihir kt kedai dia,mak sepupu ni dtg rumah kt kg,n dia ckp panas sgt,rasa x selesa sgt..balik je rumah dia,terus demam...dia ada bgtaw mama y dia rasa ada org htr something..tp ntah ler..

Sy ni sbb dah selalu sgt kne kacau dari dulu,so mcm dah lali n dah xde perasaan..even kt rumah sewa pun sama..hahaha..adakah "benda" tu dah sebati?mcm menakutkn plak..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2020 03:18 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 2-3-2020 02:56 PM
"cuba salmon fikir ada tak, rase cepat nak marah, rase sedih or sunyi tanpa sebab
and kadang2 dia ...

lebih kurang mcamtu la..dia ada tapi dia takkan tunjuk dia ada melainkan dalam keadaan terpaksa..mcm sebatila. cuma kalau dulu2 famili ada buat kenuri pulut kuning, ada bertih beras semua tu, tp sekarang dh tak buat tu yang dia suka menganggu..bg mslh dlm famili

bezanya kalau orng hantar kita akan sakit2 badan dsbnya..tp saka ni dia lbih kepada menjaga..err tp depends la...ikutla perjanjian tok nenek dulu tu mcmane..
macam keluarga sis, jenis baik skit kot haha..sbb cth kalau tido tk solat isyak..mesti mimpi jatuh bangunan.. pas mimpi tu akan tersedar sbb rasa mcm btol2 jatuh and terus teringat tk solat..dia otomatik teringat benda tu..

tp masa sis pegi ruqyah dulu, ustaz ada suruh isi borang mimpi2 yg penah kita alami..salah satunya jatuh dri tempat tinggi ni lah, mimpi pegi toilet, mimpi binatang, mcm2 tk igt semua..

and nak share ada satu ketika dulu, kakak sis di ganggu masa study dia..bilik dia tu ada benda, ni dekat Uni dia la..tp kakak sis jenis berani..dia cakap je dgn benda yng kaco dia tu macam ni "aku datang sini nak belajar, aku tak kaco ko and ko jgan kaco aku kita sama2 menumpang kat bumi Allah nih". tapi benda tu jenis jahat..still mengacau and suka menampakkan diri dia..so, sekali tu kakak sis dpt mimpi, ada sesuatu dtg dan suruh kakak sis minta bantuan dia..tapi kakak sis tkmo..kakak sis kata dlm mimpi tu, aku hanya minta tolong dengan Allah je. Tp benda ngaco tu kuat sangat, last2 kakak sis tak tahan jgk, minta bantuan abg dengan makcik sis, tlg halaukan benda tu..then baru ilang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

5-10-2023 08:38 AM GMT+8 , Processed in 0.394651 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list