CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Naatasha

Perfume Mana yg Best?

  [Copy link]
Post time 6-2-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 6-2-2020 05:26 PM
I tak sure if this is related ke tak, tp kebanyakan perfume otai ni dh tak sewangi mcm dulu.

Este ...

betul lah... dolu2 punya perfume long  lasting n wangi manjang je kan... tpi skrg kenapa ye x mcm dulu? kejap je tahan bau dia... ni beli kat kaunter ni ye...

kkdg smpai terpikir.. ai beli yg tiruan ke? ke ai sorg je yg rasa mcm tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-2-2020 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
suriamir replied at 6-2-2020 08:40 PM
betul lah... dolu2 punya perfume long  lasting n wangi manjang je kan... tpi skrg kenapa ye x mcm  ...

Yup, i pun perasan mcm tu la jugak. EL pleasure tu mmg signature perfume i dulu, then i tak pakai lama dah jugak i gatal tukar pakai body mist VS je sbb tgh in kan masa tu hahaha.

Hari tu i teringin nk pakai clinique happy, tp erm lain dah bau die
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka baca thread myk wangi..biasa pakai pleasure..tp kdg2 cam boring je pakai yg sama..nakk jgk tukar2 kan...ok tq ..nak try yg former suggest beli kt web tu..hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 09:19 PM | Show all posts
Takdak yg try maison lancome range? Magnolia rosae beli yg vials..vials pun habis org sapu..ketagih bau nya..mfk bacarat tu pun buat ketagih..
nak pesan from eu xdak ps pulak..susah jumpak yg boleh beli perfume..nak pesan magnolia rosae tuuuu

Baru oder ralph lauren blue thru ps..dulu discon..lani di kuarkan balik..mintak2 la bau sama .. shipping mahal kata ps iteww

Ada 2 vials aku beli bau kuat ...xerjoff casamorati lira n tomford blanc du soleil ..mak aiii bau ridsect pun ada .. sudahnya aku pakai tidoq

Penah tgk x utuber nama amy, aussie..sekali borong perfume mcm borong 1 kedai.. end year biasanya..tp hari biasa pun dia borong sama banyak ja..video x reti tepek..seronok tgk koleksi perfume dia..berejam nak tggu dia habis tunjuk   perfume baru beli...boleh la buat reference
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 6-2-2020 08:53 PM
Yup, i pun perasan mcm tu la jugak. EL pleasure tu mmg signature perfume i dulu, then i tak pakai  ...

kannn... frust betoi
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tresor midnight rose pun sedap jugak bau die. Tp yg ni i recommend pakai la masa dinner ke dating ke. Hagak tak sesuai nk bawak pegi keje.

Alien thierry muigler bau die lain drpd yg lain kalau uols dh boring bau yg feminin. Tp sis nasihatkan try dulu kt mana2 kaunter sbb takut tak serasi sbb die campuran bunga jasmin + amber, so bau die woody skit. Tp mmg lost lasting la

Clinique happy is a classic bg i, tp ntahla dulu bau die crisp n fresh tp skrang ni dh mcm kureng plak.

Overall i mmg suke bau fruity floral. So kalau review i tak brape kene sorry ye
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada suggestion tak utk scent yg more to fresh, fruity but slightly floral notes ke. Tak minat citrusy. Senang benor triggered migraine ni. High sensitivity.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka shiseido ever bloom..
Best dan tahan lama.
Dulu suka miss dior tapi sejak terjebak beli shiseido ni memang repeat beli yang ni je la.

Shiseido zen kureng sket tapi yg ever bloom best sangat.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-2-2020 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Vial perfume i sume sudah sampai So far paling suka Elizabeth Arden 5th avenue. Seller tu bg free bbrpa sample. Nt baru try.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 01:47 PM | Show all posts
Naatasha replied at 7-2-2020 10:51 AM
Vial perfume i sume sudah sampai  So far paling suka Elizabeth Arden 5th avenue. Seller tu b ...

kenapa i tk dpt free sample.. huhu.. lepas baca kat forum ni smalam, i pun terus order.. beli 2, gucci flora & estee modern muse... dah sampai tp lum try lg.. mintak2 la sedap..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 01:49 PM | Show all posts
Naatasha replied at 6-2-2020 05:38 PM
I tak pernah bau, tp i korek2 thread lama2 dlu, byk org pakai yg tu. Tu yg nk try..

I pakai banyak2 perfume, tapi yang ni antara favorite i selain signorina tu
Wangi, u try laaa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-2-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja replied at 7-2-2020 01:47 PM
kenapa i tk dpt free sample.. huhu.. lepas baca kat forum ni smalam, i pun terus order.. beli 2, g ...

Sbb i order byk kot. Pastu i saje mintak, dia kata boleh je bg free hehhe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-2-2020 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 7-2-2020 01:49 PM
I pakai banyak2 perfume, tapi yang ni antara favorite i selain signorina tu
Wangi, u try laaa

Hri tu i order smple Elizabeth Arden 5th avenue je. Dah smpai. Sedap bau. Len kali bole try yg u ckp ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 04:21 PM | Show all posts
Nanti kalau beli perfume, try mintak free sample
Sebab kalau mintak baru sales tu bagi
Kalau kita diam, dia pun diam jela
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2020 04:34 PM | Show all posts
dari dulu sampai sekarang pakai clinique happy
Bau dia stay, bila keluar dari pantry ofice, orang dh tau sy yg masuk pantry tu tadi.
maknanya bau tu masih tinggal kat pantry.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-2-2020 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
dewi_rina replied at 7-2-2020 04:21 PM
Nanti kalau beli perfume, try mintak free sample
Sebab kalau mintak baru sales tu bagi
Kalau kita ...

Kalo saje2 nk free sample tu x boleh eh? Dia kena beli dulu bru boleh minta?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2020 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
YSL Mon Paris tu definitly tak romantik, itu macam kedai buah bergerak yg melekit

antara 3 kat 1st post tu maybe akan cadangkan Estee Lauder Pleasure, though ada dengar2 yg batch terkini semua dah kena watered down, which might be good untuk mereka yg tak tahan bau 90's Pleasure yg agak loud & migraine inducing
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-2-2020 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
yonq replied at 8-2-2020 12:45 AM
YSL Mon Paris tu definitly tak romantik, itu macam kedai buah bergerak yg melekit

antara 3 kat 1s ...

Agreed. Mon paris tu x brp mengancam pada i
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 8-2-2020 12:51 AM
Agreed. Mon paris tu x brp mengancam pada i

so last2 beli/pilih yg mana?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-2-2020 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Naatasha at 8-2-2020 12:30 PM
yonq replied at 8-2-2020 10:53 AM
so last2 beli/pilih yg mana?


Suka tiga ni, nk try pakai keluar dlu tgok mana yg tahan lama and sesuai dgn badan i

Elizabeth Arden: My Fifth Avenue


Boss: The Scent Absolute


Estee Lauder: Modern Muse

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 10:17 AM GMT+8 , Processed in 0.213358 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list