CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Naatasha

Perfume Mana yg Best?

  [Copy link]
 Author| Post time 6-2-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
starbug7 replied at 6-2-2020 10:29 AM
Coco mademoiselle by chanel
Tresor in love by lancome

I ada beli vials yg tresor tu. Nt i try bau sedap ke tidak. Hehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-2-2020 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
siq replied at 6-2-2020 11:48 AM
aku setia pakai daisy dah bertahun2, ok la bau dia n anak2 buah aku suka  bau fresh kat ak ...

Oh ye.. Ramai ckp daisy tu sedap. U pakai daisy yg mana
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2020 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 6-2-2020 01:59 PM
Perfume AVON !......raaaa..raaaa bauk dia... Murah...ekonomi down nih..Sesuai untuk chuols semer

...

Dlu pun i pakai avon jugak. 10 tahun lepas suka Pur Blanca. Skrg Pur Blanca dia mcm bau pelik sketm x sama cam dlu dah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 6-2-2020 02:04 PM
Ai suka angel victoria secret..dan enchanteur charming..kekeke~
Not that anyone care

VS pakai apa? I penah  beli Eau So Sexy, mula2 mcm ok. Pastuh lama2 mcm xleh accept bau dia. I terus bg kat kwan. Pastu i beli Crush. Lama2 mcm keras sgt bau dia.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2020 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 6-2-2020 02:12 PM
You suka design botol ke perfume itu sendiri?

The best is go to mall and bau tester tu sendiri... ...

Yes. Dh ada porumer yg very helpful bg i website unt beli vial perfume. Dah selamat beli few brand.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
isteri_ayil replied at 6-2-2020 02:16 PM
myself pulak, yg jadi faveret :

Issey Miyake (floral)

Elizabeth Arden green tea tu dia bau daun green tea ke u. Heheh.

Jom  beli Mon Paris!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-2-2020 02:59 PM
Akak suka Miss Dior Blooming Bouquet EDT tuh.

Ohh nt kite try bau camna..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 6-2-2020 03:31 PM
Oh ye.. Ramai ckp daisy tu sedap. U pakai daisy yg mana

yg ni : https://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Daisy-1361.html

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-2-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
suriamir replied at 5-2-2020 09:29 PM
klu ai, ai suke pleasure.... bau bunga yg lembut cam tu... wlu pun da lama bau tu tpi ia dpt refresh ...

Pleasure best
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tau pleasure je. 1st perfume aku yg mahal giler kakak aku belikan masa aku sekolah/belajar. Thoughts that count . Tp mmg wangi. Skrg pun x pernah beli perfume mahal. Stick to body shop
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 5-2-2020 10:18 PM
X reti pulak nak explen..aku sajes mcm ni..aku selalu beli on9 perfume vials..kalau vials hg ble ...

Tq sangat la bg suggestion ni. Boleh cuba
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Pleasure.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 6-2-2020 02:12 PM
You suka design botol ke perfume itu sendiri?

The best is go to mall and bau tester tu sendiri... ...

setuju bab try sendiri tu sbb kadang tu lain badan, lain jadi baunya n ketahanannya

tak kisah la perfume ori kat kaunter ke, tiruan (mcm dxndra) ke - try la dulu, or beli je vial yg kecik2 tu utk test drive... jangan sembur atas kertas, bau sedap terus beli, kena try kat badan sendiri jugak

contoh: dkny be delicious (yg epal hijau tu), atas kertas wangi je bau epal, kawan pakai bau epal, dapat kat aku bau timun je sampai ke sudah #kecewa

lg satu contoh: dng light blue, semua orang yg aku kenal yg pakai/try cakap bau lemon menusuk hidung, bau macam axion la bagai, tapi dapat kat aku bau bunga je yg keluar, bau lemon tu macam ada ngan tidak je

so, kena try test la dgn badan sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
siq replied at 6-2-2020 08:01 AM
setuju bab try sendiri tu  sbb kadang tu lain badan, lain jadi baunya n ketahanannya

tak k ...

Badan ko ni betul badan manusia ke apa sia? Semua bau berubah jadi bau timun la..bunga la...flora fauna betol..ekekek
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2020 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
siq replied at 6-2-2020 03:43 PM
yg ni : https://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Daisy-1361.html

Okey nt i tgk
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 6-2-2020 04:07 PM
Badan ko ni betul badan manusia ke apa sia? Semua bau berubah jadi bau timun la..bunga la...flora  ...

tu la aku pun musykil kadang tu... dah la susah nak cari perfume, sbb yg aku suka baunya semua tak tahan lama (setengah jam or sejam dah hilang).. yg aku meloya2 tak suka baunya tahan berjam2 pulak! hishhhh!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-2-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 6-2-2020 04:12 PM
Okey nt i tgk

yg daisy botol biru pun ramai yg suka jugak, apantah nama dia, daisy dream?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dah alang2 ngepos kat thread perfume ni, nak ambik kesempatan meluahkan rasa #kecewa sbb hari tu try hugo boss the scent, ugh jatuh cinta!!! tapi setengah jam dah hilang bau dia #NanesLebat

kepada yg rasi dgn bau hugo the scent - "aku jelesssss!"
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
siq replied at 6-2-2020 08:17 AM
tu la aku pun musykil kadang tu... dah la susah nak cari perfume, sbb yg aku suka baunya semua tak ...

Oooo..cmtu..pekate next taim try tukar badan plak..kot2 pastu lekat bau bauan yang diidam?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 6-2-2020 04:27 PM
Oooo..cmtu..pekate next taim try tukar badan plak..kot2 pastu lekat bau bauan yang diidam?:lo ...

hahahahaha

takpe la, redha je la dgn bau apa yg rasi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 09:32 PM GMT+8 , Processed in 0.378888 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list