CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Naatasha

Perfume Mana yg Best?

  [Copy link]
Post time 26-8-2020 12:09 PM | Show all posts
ada siapa2 pernah try annick goutal? just wonder betul ke tahan lama sbb tu kategori niche perfume kn.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-8-2020 02:41 PM | Show all posts
fara_5836 replied at 26-8-2020 12:09 PM
ada siapa2 pernah try annick goutal? just wonder betul ke tahan lama sbb tu kategori niche perfume k ...

i pernah pakai tapi i rasa bila lama tak pakai baru dia macam dah tak sedap..
maybe i je rasa cam tu kot.. ramai je lover brand ni.. esp petit cherie tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 09:32 AM | Show all posts
ramaramu replied at 26-8-2020 02:41 PM
i pernah pakai tapi i rasa bila lama tak pakai baru dia macam dah tak sedap..
maybe i je rasa cam ...

ohh..ada org ckp AG tu bau bangsawan. dok pk, bau bangsawan camne
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 10:28 AM | Show all posts
fara_5836 replied at 27-8-2020 09:32 AM
ohh..ada org ckp AG tu bau bangsawan. dok pk, bau bangsawan camne

first time i dengar bau bangsawan.. another brand i would suggest is bond no 9
so far that's my fav
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-8-2020 12:12 AM

Tak reti try perfume pelik2... my choice is typically ralph lauren romance, chanel chance series, dior j'adore, estee lauder pure white linen....

Kalo utk tidur atau ML dgn husband, i pakai victoria secret je sbb husband suka sgt bau tu...

My current collection, and i always buang penutup botol and kotak... letak botol je dekat almari senang capai and spray terus... habis, buang je lah

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
retnoel replied at 1-7-2020 10:12 AM
Hahaha hahahaha yeah me too, end up balik ke perfume yg sama.. tp seriously mmh besh plak bau ralp ...

i wanna try other ralph lauren romance series lah... no harm trying sbb bau2 nya selamat... will get back to chanel chance lepas beli romance...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_emily replied at 15-7-2020 12:14 AM
Eh sama la perfume kita!i love chanel chance, tp baru je beli gabriel..i think nk beli chance bali ...

chanel chance tu semua series dia sedapppppp
Chance parfum, chance eau vive, chance eau fraiche, chance eau tendre entah apa lg lah.. mmg berbaloi sbb bau dia kuat long lasting tak sakit hidung....


Ralph lauren romance ni perfume yg i jatuh hati sejak 18 tahun sampai skang.. tak dpt move on
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
syanaz_88 replied at 19-7-2020 08:12 AM
sy pn pakai armaf cdn.. even x penah pakai chanel coco, tp dpt imagine camne bau coco sbb review s ...

arwah mak i sukaaaa sgt coco mademoiselle, coco & allure.... suka betul dia bau tu... i miss her...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2020 04:06 PM | Show all posts
fara_5836 replied at 26-8-2020 04:09 AM
ada siapa2 pernah try annick goutal? just wonder betul ke tahan lama sbb tu kategori niche perfume k ...

i rasa standard je parfum lain.. paling kuat pn bau dia 4 jam.. tp x sure la pastu ada lg x bau dia.. dah malas nk beli sb mahal sgt.. ada satu botol hardly pakai bertahun dh bau lain skit.. br terhegeh2 nk simpan fridge, harap dpt selamatkan bau dia..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 04:08 PM | Show all posts
green~tea replied at 27-8-2020 04:18 PM
chanel chance tu semua series dia sedapppppp
Chance parfum, chance eau vive, chance eau fraiche,  ...

i setuju.. though i x pernah ada satu chance pn.. every time test bau dia range dia mmg sedap belaka.. depends preference u nk yg mana.. i cuma beli hair perfume je.. beli coco sbb SA tu kata yg tu long lasting skit kt rambut compare to chance punya range
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 04:11 PM | Show all posts
Naatasha replied at 26-6-2020 11:59 AM
Alaa i cari vials Pleasure by Estee Lauder tak dpt lg smpai skrg. Wangi sungguh ke perfume tu eh.. ...

i an say pleasure ni antara classic collection by EL .. bau dia sedap la if u suka floral.. senang utk diterima mostly.. soft je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2020 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 28-8-2020 04:11 PM
i an say pleasure ni antara classic collection by EL .. bau dia sedap la if u suka floral.. senang ...

Thank you u. Cari vial dia tp x jumpa. I skrg pakai yg vial je beli kat luxury perfume. Banyak jenis dah beli, hari2 bertukar bau mewah.. Hehhe
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 05:22 PM | Show all posts
Naatasha replied at 28-8-2020 08:41 AM
Thank you u. Cari vial dia tp x jumpa. I skrg pakai yg vial je beli kat luxury perfume. Banyak jen ...

yeahh vial ni best sbb kita leh test serasi ke tidak before buat commitment utk membeli.. paham u.. dulu pada i vial ni sekadar nk bg simpan dlm purse pakai emergency.. betul gak konsep u ni.. try vial.. at least leh pakai few days utk make sure serasi dgn citarasa ke tidak..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Anna sui fantasia yg unicorn tu sedap tk bau? Floral and sweet? Ade sape pernah pakai
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-9-2020 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 28-8-2020 05:22 PM
yeahh vial ni best sbb kita leh test serasi ke tidak before buat commitment utk membeli.. paham u. ...

I bukan pakai masa emergency je. Tetiap bulan i beli dlm 4-5pcs, lelain bau. So far i suka dgn cara i ni. Hahah.

Bulan ni beli Gucci Guilty, YSL black opium, Miss Dior & Gucci Guilty Black. Spray sikit je dah cukup wangiii. So cukup la sebulan pakai tukar2 vial tu. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 13-9-2020 06:32 PM
I bukan pakai masa emergency je. Tetiap bulan i beli dlm 4-5pcs, lelain bau. So far i suka dgn car ...

Bagus idea u ni... bole cuba next time
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2020 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka chanel chance je. Itu yg dok pkai dan rasa serasi org ckp i bau sedap. Pernah try yg lain..tp kita cium bau tu sedap..apsal kita pkai mcm so so jer. Ok tred ni..ada idea boleh try beli kcik2 murah..test dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2020 08:45 AM | Show all posts
yuki812 replied at 4-10-2020 12:54 PM
Suka chanel chance je. Itu yg dok pkai dan rasa serasi org ckp i bau sedap. Pernah try yg lain..tp k ...

zarah badan tak ber" chemistry" dengan zarah parfum tu .sbb tu kita bau xsedap bila sembur di badan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2020 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
I dari mula2 kerja sampai dah beranak pinak ni, tetap suka bau thierry mugler angel, alien, aura. Kalau Chanel cari yg No. 5. Now iols dah jadi fulltime surirumah, iols dah mula mix pakai minyak wangi tok arab Lattafa ... feeling2 pompuan timur tgh ye uols
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2020 04:50 PM | Show all posts
somi iollss suka bau dkny fresh blossom..dia ckap klu meollss pakai bau tu dy rse something sgat bahahahah..tpi iollss lak xsuka bau tu cm soft bebenor..

currently pakai leau d'issey ngan BBW Gingham..tpi somi iollss xsuka lak bau gingham tu..adoyai tu aku suka sbb bau dia ala2 sporty girl acamtu..iollss bukan gegadis soft but sensual sexy type..hadoyai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 08:44 PM GMT+8 , Processed in 0.221922 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list