CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2239|Reply: 17

[Politik] Tukar alamat mengundi untuk next PRU

  [Copy link]
Post time 1-2-2020 08:56 PM | Show all posts |Read mode
Edited by FanTasyCreaTioN at 14-2-2020 03:12 AM

Jumaat lepas ai dah berjaya tukar kawasan mengundi. rupanya takdasusah sgt pun.
mula-mula pgi jer jpn putrajaya untuk tukar alamat di ic tapi kena la bawak sehelai bil elektrik untuk pengesahan alamt bru. baru kena rm10 jer you guys. kalo nak murah tuko alamt di rekod kompter tak perlu tuko di kad baru rm2 kalo tak silap ai.

lepas tu ai pegi pejbt pos terdekat utntuk tukar alamat di spr. kejap jer ha siap...
lepas ni takpayah berebut2 balik kg tempoh jem balik ari semata nak ngundi jer.
you guys yg duduk pantai timur dan belah utara nun ai rekomen buat ni na...

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-2-2020 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tukau alamat but kat daftar pemilih tu still mengundi kat alamat lama. Selamat ni iols pengundi shah alam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2020 09:28 PM | Show all posts
KIM.K replied at 1-2-2020 09:15 PM
Dah tukau alamat but kat daftar pemilih tu still mengundi kat alamat lama. Selamat ni iols pengundi  ...

sebelum tu akak dah check ker di spr online? kerani pos tu kata kemarin amik masa gak dalam 3 bulan spr nak hapdet di sistem. ai kena tggu dlu la nampaknya huhu

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2020 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Nes3in1 replied at 1-2-2020 09:28 PM
sebelum tu akak dah check ker di spr online? kerani pos tu kata kemarin amik masa gak dalam 3 bula ...

Lepas pru cek juga takut dah jadi ic China ke pulak. Tapi tempat mengundi saya still sh.alam

Dah tukar alamat kat JPN atas nasihat ket cawangan umno.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2020 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tukau free je siap dpt gift lagi
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2020 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Owh kena ke jpn dulu, then ke pej. Pos. Ok thanks TT
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2020 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Org pantai timur pn dah blh start tkr alamat semasa la...sbb pantai timur x kn jatuh kat kerajaan yg pelik2 tu...mudah2an la
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2020 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Betoi betoi pakat org pantai timur tukar alamat
Laki iolss tukar gak dari pahang ke kl ni haaa yeayyy
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-2-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 1-2-2020 10:40 PM
Lepas pru cek juga takut dah jadi ic China ke pulak. Tapi tempat mengundi saya still sh.alam

Da ...

Errkk... Boleh tukau ke ic chinkie. ni mesti keje orang dlm pegawai chinkie gak spekuan ai... harus double truple check
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 1-2-2020 11:13 PM
Aku tukau free je siap dpt gift lagi

Untongla... bini keje jpn ke bang hihi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 1-2-2020 11:16 PM
Owh kena ke jpn dulu, then ke pej. Pos. Ok thanks TT

Nk senang gi jer jpn putrajaya satu hari siap. kamera utk gambar pun betul betul depan kaunter kerani tu snap situ gak tapi jangan lupa bawak satu sample bil api/air
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2020 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 1-2-2020 11:30 PM
Org pantai timur pn dah blh start tkr alamat semasa la...sbb pantai timur x kn jatuh kat kerajaan yg ...

Kan... buang masa jer tempoh jem bagai time ngundi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi you guys betul ke di penang banyak kematian yang tak direkod esp baby sbb ic tu nanti pass pada warga asing chinkie prc yg datang sni . entah la betul ke idok
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg leh buat je kat pejabat pos dgn syarat ic mesti tukar alamat tmpat tinggal terkini. lepas buat je kat pejabat pos kena tunggu 3 hingga 6 bulan utk selesai proses penukaran tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2020 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nes3in1 replied at 2-2-2020 12:05 AM
Nk senang gi jer jpn putrajaya satu hari siap. kamera utk gambar pun betul betul depan kaunter ker ...

Jauh nau.. Mak kat melaka uolls.. Dah setahun x pegi selangor/kl or area2 sana since balil desa. So mak rasa mak patut pegi UTC je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-2-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 13-2-2020 12:54 PM
Jauh nau.. Mak kat melaka uolls.. Dah setahun x pegi selangor/kl or area2 sana since balil desa. S ...

Boleh jer maknon mana yg dekat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-2-2020 03:09 AM | Show all posts
lantak la ...  tak kisah pon,  kalu ada mood baru gi undi,  kalu nak iols undi mat indon zahid jadi PM,   no way,  dok rumah goyang kaki je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-3-2020 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Engkaurang2 semua dah daftar ngundi ke belum?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 07:40 AM GMT+8 , Processed in 0.115707 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list