CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: KILL_NANCY

[Pelbagai] [Warning Disturbing Content] Sisi Gelap : Jepun (Bahagian 1)

  [Copy link]
Post time 23-1-2020 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
appleringo replied at 23-1-2020 05:56 PM
Hi..Saya asalnya keje as postdoc.. then lepas setahun keje, alhamdulillah, dpt offer jd Assistant  ...

Sekarang masih kerja sana?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 23-1-2020 06:57 PM
KREKO?hahaha sangat nostalgia beb.paling best ada poster dalam tu.

idea tu bagi saya, kadang2 ...

haah pasal dark theory sebalik My Neighbour Totoro kan...

iols ada jumpa link ni:

https://kotaku.com/the-scary-theory-that-totoro-is-the-god-of-death-5926248

tapi kan ada terbaca jugak satu interview Hayao Miyazaki nafikan karya2 dia  yang konon based on true story...macam Spirited Away jugak...katanya pasal pelacuran kanak-kanak yang dijual kepada pimp mak ayam ni sebabkan makbapak tak mampu langsai hutang...

gila la kalo betul kan...walaupun dia nak nafikan, tapi orang2 berkarya ni maybe diorang tahu serba sedikit kan pasal kes2 jenayah kat negara diorang...

iols lagi suka baca manga dari anime...sebab voice actor/actress jepun ni kadang macam poyo plak...pastu suka buat2 bunyi macam kita tengah tengok hentai plak...

macam One Punch Man, layan manga lagi best dari anime...

tapi nak tunggu episod baru setiap kali, hadoi memang patutlah diorang stress tertekan ek...

ni kelakar gambar Kaonashi...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
bloodyamuk replied at 23-1-2020 07:28 PM
haah pasal dark theory sebalik My Neighbour Totoro kan...

iols ada jumpa link ni:

Sekarang i follow manga my hero academia, boruto, demon slayer, the promised neverland, attack on titan. Ada cadangan tak manga lain?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 23-1-2020 06:02 AM
woww thanks kak pah.eksklusif story ni.rasa macam lepak kat reddit dah.

Tu port mendownload raw manga dan anime laju2 secara free hahah. Kena bekerjasama  ler kalau nak baca dalam BI. Dalam channel tu pun ada dark sides gak, manusia kan macam2, lelama saya blah, taknak bersubahat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 23-1-2020 02:50 AM
Wow sangat cerita ni. Ni betul2 satu sisi gelap yang kakburn tak tau. Alaaaaa.... Kalau tau pergi  ...

Kak burnnn. Baca atas2, saya ada jer atas akak. Btw kak burn, beli coaster jer kak burn senang tanya nancy, mesti murah banyak kat sana

Terima kasih atas doa kak burn
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
aleX-S replied at 23-1-2020 09:31 PM
Kak burnnn. Baca atas2, saya ada jer atas akak. Btw kak burn, beli coaster jer kak burn senang   ...

Haha. Kakburn tak perasan. Nanti moh kopi2 kat Brewster. Ala Nancy pergi Jepun senyap2 tak hajak pun. Alang2 beli bas ok juga. Letak katil dapur siap kan. Senang nak travel mana2
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Cenderakirana9 replied at 23-1-2020 07:28 PM
Sekarang masih kerja sana?

Yup.. masih kat sini.. in fact time reply tadi tu sy masih kat office hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
appleringo replied at 24-1-2020 12:01 AM
Yup.. masih kat sini.. in fact time reply tadi tu sy masih kat office hehe..

Haha u boleh buat business personal shopper untuk skincare and makeup dari jepun. I personally suka hada labo punya products

Comments

wah ni bagus buka topik baru. Tag nick lain...  Post time 25-1-2020 12:56 PM
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2020 02:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 25-1-2020 01:59 AM
aleX-S replied at 23-1-2020 09:22 PM
Tu port mendownload raw manga dan anime laju2 secara free hahah. Kena bekerjasama  ler kalau nak b ...


lepas tahun 2005 kalau korang perasan ada sesetengah storylines anime ni macam encourage sexual perversion.so ada di antara otaku community ni diorang bincang pasal satu term baru iaitu lolicon iaitu portmanteau (gabungan dua perkataan) daripada perkataan lolita and complex.orang yang ada kaitan dengan lolicon ni pulak diorang panggil lolis.lolicon ni tunjuk macam mana Jepunisasi tu ekspresi maksud individu yang tertarik dengan gadis bawah umur atau kita panggil pedophilia.

pehtu ada di antara otaku ni mengaku yang diorang ni sebagai lolis, diorang masturbate bila tengok manga atau anime yang ada watak budak perempuan under the assumption that it isn't child porn.whatttttheeefuckkkk!!!

lolis ni claimed di mana randoseru atau beg yang digunakan (dalam manga/anime) oleh kanak2 sekolah rendah kat jepun sebagai simbol lolicon atau simbol seksual.otaku community ada sanggah pasal statement ni, diorang kata that it's just anime and not real.dalam pada tu ada pakar menyuarakan penyelidikan diorang pasal pornography which is leads to the development of new fetishes!!!sebab tu darkside of anime iaitu HENTAI wujud hasil evolusi di antara KEINGINAN SEKS dan anime.

bbc ada cover pasal isu ni.character designer girls und punzer, takeshi nogami ada talk dengan bbc dalam satu dokumentari yang bertajuk >> young sex for sale in japan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2020 02:57 AM From the mobile phone | Show all posts
boleh baca kat sini pasal temuramah takeshi nogami dengan bbc.

https://goboiano.com/bbc-reporte ... romotes-pedophilia/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 23-1-2020 06:51 PM
lepas tahun 2005 kalau korang perasan ada sesetengah storylines anime ni macam encourages sexual p ...

Adesssss baiklahhhh, ingat tulis sipi2 pasal ni, takde orang bangkitkan hadoi. Asalnya situ banyak layan stok ala2 hana kimi hana yori dango

Fruit basket yang tak bersalah, shoujo jer pun (bagi manusia2 yang naif hahah) diorang boleh terinzal arghhhh tetiba channel tu jadi cam harem. Furuba ni pun ada dark sides gak

Bila banyak makhluk2 yang masuk, macam2 terms yang keluar, budaya kokesen dan jepun bertembung, parah. Penah kena serang pasal yuri. Giler betul extreme sangat otaku2 sume. Rosak zaman remaja yang indah permai

Tapi share ler lagi pasal ni. Saya pun ada baca lolita for the sake of just reading it, bukan sebab nak sokong benda tu. It's just a book, not real... <--- penah bagi alasan yang sama gak masa discuss pasal lolita ni alahai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 11:08 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 23-1-2020 01:59 PM
doglegs ni lama dah rasanya.tahun 90 an dah ada dah.saya tak leh layan saya rasa kesian.tapi macam ...

ugghh horror giler ai teringat porn genre kontroversi Jepun di kalangan ummah Barat, producer hantar sorg aktres ke mana2 tempat di benua afrika dan memfilemkan hardcore sex dgn lelaki tempatan di situ. alasan kunun utk charity, setiap dvd terjual kompeni akan derma bbrp dollar entah utk rumah kebajikan tempat porn tuh di shooting. bukan saja eksploitasi kemiskinan org afrika tp juga aktres, mereka berisiko mendpt penyakit kelamin dan HIV sbb producer tak kesah lelaki native tak pakai kondom.
industri porn us pun takda beza dgn japan. pernah terbaca komen kat internet oleh sorg bekas porn star pompuan - masa berlakon, pasangan lelaki tiba2 tak ikut skrip dan paksa dia anally. director pun biarkan jah. oleh kerana dia tak bersedia, memang luka abis. sorg lg aktres porn terpaksa menjalani pembedahan utk betulkan anal dia sbb otot daging etc terkeluar.


ohh doglegs nama gusti tu ya? breaking stereotypes katanya. mungkin empowering bg OKU tp penontonnya datang utk hiburan jah. gusti normal dah takda rasa kick lg, so tengok gusti OKU pulak. able bodied ppl bertepuk tanga, terpekik terlolong kat luar ring, tengok org kurang upaya berhentam sesama sendiri? wadeheekkk.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-1-2020 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
aleX-S replied at 24-1-2020 12:38 PM
Adesssss baiklahhhh, ingat tulis sipi2 pasal ni, takde orang bangkitkan hadoi. Asalnya situ banyak ...

baca kat mana tu kak pah?paranox forum ke?tapi forum tu dah tak wujud dah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-1-2020 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 24-1-2020 11:08 PM
ugghh horror giler  ai teringat porn genre kontroversi Jepun di kalangan ummah Barat, produce ...

pehhh.tak leh angkat lah .... takleh2.ini macam cerita boleh bikin hormon saya tak stabil satu hari.disturbing giler info ni dani.manalah otak memasing sampai boleh pikir idea2 cenggini.banyak studio2 porn ni dipelopori oleh burakamin.mungkin actor2 tu takut nak lawan, atau terikat dengan contract agreement .... saya pernah terbaca pasal satu artikel tentang pornstar's life ni.diorang ada a few courses and procedures untuk diorang follow kot.semua dah scripted, medical records, kena buat kagel exercises, pehtu takleh makan untuk a few hours sebelum ambil enema.pehtu crew dah siapkan equiments untuk diorang ni supaya adegan tu smooth tanpa berlaku sebarang kecederaan.mana boleh main tujah je .... ikut contract lah bosss.satu je dani, walau diorang tu cari makan sebegitu rupa, diorang tu tetap manusia.janganlah layan mengalahkan haiwan.

yang pasal lupus baby tu, one of the reason diorang tak nak actor2 tu ada commitment pasal tu.company takut actor2 tu takleh konsisten diorang punya performance.boleh macam tu?

banyak dia punya breaking stereotypes, saya yang tengok baby kena hydrocephalus AKA kepala besar tu kat TBS pun saya meleleh.saya tak boleh terima budak2 oku diperlakukan sedemikian rupa.kat mata orang lain saya tak taulah ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 11:40 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 21-1-2020 12:54 PM
saya pernah stay dan bekerja kat sana.

minggu pertama je saya dah nampak macam mana diorang bek ...

Saya memang admire sangat2 pada disiplin dan pembangunan di Jepun. Sampaikan masa SPM, saya dan rakan saya apply scholarship ke Jepun, tapi hanya rakan saya berjaya. Gembira sangat masa tu sebab akhirnya rakan saya dapat menjejakkan kaki ke negara yang kami sangat admire, jadi wakil kepada saya pun jadilah. Hehe.

Tapi macam TT cakaplah, keadaan di Jepun tu bukanlah indah mana. Ya, mereka berdisiplin dan teratur, tetapi sangat individualistic, rasist dan sebagainya. My friend said, Japan is not a place to settle down. Banyak sisi gelap.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 12:12 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 23-1-2020 01:59 PM
doglegs ni lama dah rasanya.tahun 90 an dah ada dah.saya tak leh layan saya rasa kesian.tapi macam ...

Wow! Ni memang betul2 sisi gelap ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jugak tgk kat utube. Channel Asia boss.. Diorg ad kipas jugak psl pelukis komik yg underpaid sume.. X berbaloi la keje diorg dgn ape yg diorg dpt
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 22-1-2020 02:35 AM
anime industry kat jepun ni, rata2 kerja diorang inflexible pace, tak fleksibel salah satu seb ...

Wow seriously? I xsangka plak plot pekerja sndri.. Though ad la dgr rumours.... Ptt la agaknye xtahan sgt.. Meh ko aku bakar je company ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 24-1-2020 06:01 PM
baca kat mana tu kak pah?paranox forum ke?tapi forum tu dah tak wujud dah.

Kat mIRC. Freelancers anime manga zaman tok kadok dulu berkampung kat sana, translators, editors, timers, buat .srt files, sync soft subs, sebelum diorang up hard sub translated versions kat crunchyroll etc. Ada ler otaku2 gila sesat kat chatrooms tu, sembang2 fantasy mengarut diorang ni cite dekad2 lepas, sekarang tatau camne. I prefer to be ignorant, boleh kacau mood

nickname saya penah masuk ending credit furuba season 1 dulu, sekian



Genre yuri dan yaoi ni, dia punya target audiences untuk normal, straight people. Pastu, otaku2 gila gi berfantasize, diorang pun berangan jadi ummah LBGT gak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-1-2020 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
up          
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 01:52 PM GMT+8 , Processed in 0.151927 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list