CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: KILL_NANCY

[Pelbagai] ANYTHINK 6 : LUAHAN DALAM PLASTIK

  [Copy link]
Post time 9-6-2021 07:22 PM | Show all posts
Janjimanismu123 replied at 7-6-2021 10:51 AM
Memikirkan takde duit tapi sentiasa cukup sampai ujung bulan

Berhemah berbelanja ni
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-6-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 9-6-2021 07:22 PM
Kontranyeeee

Tak..bukan kisah sy..kisah org lain. Masa nak nikah..tak sabar2..sampai sanggup cari tok kadi dtg rumah..tak tau mai mana tok kadi..katanya dari pej agama..tp yg cilok punya...mcm ada income luar kot..sebulan lepas tu baru nikah betul..rasanya cmtu..tak sampai 2 ke 3 tahun..tetiba suami ni kata tak sehaluan..nak bercerai dgn sang isteri..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
mamarock replied at 6-6-2021 09:57 PM
Terima kasih @seribulan
In shaa Allah, Ameen.


Cmne conditions org tua @seribulan
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 9-6-2021 07:22 PM
Berhemah berbelanja ni

Takde gak..belanja mcm biasa..makan je apa nak.. maybe saya duk ngn mak..jaga dia..nak bgtau keajaibannya di situ..rezeki sentiasa ada
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 09:19 PM | Show all posts
seribulan replied at 7-6-2021 12:21 AM
Sedih kolig tu x dpt tengok keduanya...moga selamat keduanya...

Betul. Faham sangat-sangat. Part ni amat menyedihkan.
Mereka diasingkan dan kita hanya dapat berhubung melalui telefon sahaja. Atas sebab ni Mama cakap kena jaga emosi mereka betul-betul disamping mengawal emosi kita yang mcm roller coaster berdasarkan results semasa mereka. Yang penting jangan putus asa dan sentiasa berdoa yang terbaik.



Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mamarock replied at 4-6-2021 11:48 PM
Lega & syukur.

2 minggu yang mencabar berlalu. Ayah dan bonda mama sembuh sepenuhnya daripada jan ...

Moga dipermudahkan segala urusan
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 09:28 PM | Show all posts
Janjimanismu123 replied at 9-6-2021 09:19 PM
Moga dipermudahkan segala urusan

Terima kasih.
Alhamdulillah, semua back to normal.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Janjimanismu123 replied at 9-6-2021 08:15 PM
Tak..bukan kisah sy..kisah org lain. Masa nak nikah..tak sabar2..sampai sanggup cari tok kadi dtg  ...

Oh...membawang rupanya
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 10-6-2021 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Janjimanismu123 replied at 9-6-2021 08:16 PM
Cmne conditions org tua @seribulan

No news dari kolig...is good news kan.

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
mamarock replied at 9-6-2021 08:19 PM
Betul. Faham sangat-sangat. Part ni amat menyedihkan.
Mereka diasingkan dan kita hanya dapat ber ...

Setakat ini tiada masalah...moga ada berita gembira...amin...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2021 11:03 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 19-7-2021 12:36 PM

السلام عليكم ورحمةالله

Sesiapa yg ada berkecil hati
atau marah kpd saya, saya mohon maafkan saya sebelum berakhirnya hari Arafah..'

Maaf zahir batin serta
Salam AidilAdha dari saya
Sesungguhnya saya maafkan anda semua.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:15 AM | Show all posts
kawan meols stage 5 covid, pregnant 5 bln, sedang bertarung nyawa. intubated. mohon semua doakan ye
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
HappyGumbira replied at 27-7-2021 12:15 AM
kawan meols stage 5 covid, pregnant 5 bln, sedang bertarung nyawa. intubated. mohon semua doakan ye

Kenalan meols kat whatsapp. Tengok dia update status mula2 mak dia kena covid, pastu ayah dia then now satu fam dia kena covid. Mak dia pula baru je meninggal dunia dua hari lepas. Sedih pula tengok dia
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:13 PM | Show all posts
HappyGumbira replied at 26-7-2021 11:15 PM
kawan meols stage 5 covid, pregnant 5 bln, sedang bertarung nyawa. intubated. mohon semua doakan ye

semoga dipermudahkanNya...

@watashinoai
@ati2027
@johan-adx
@berakit2kehulu
@orgsepang
@nurrlisa
@chicozinn
@KILL_NANCY
@MeghanK
@TalibanRock
@kuzaime
@-adnil-
@sapeka
@salmon-suki
@aleX-S
@fahdramli
@orgsepang
@Snack_Fruit
@digger
@Rob07
@takayama
@meisapoya
@KahPahJ
@seller6183
@mdhelmi
@noor2
@i_is_kennot
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:14 PM | Show all posts
KucingBisu replied at 27-7-2021 10:14 AM
Kenalan meols kat whatsapp. Tengok dia update status mula2 mak dia kena covid, pastu ayah dia then ...

Banyak nya yang terkesan... moga nyah le pandemik ni...huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:24 PM | Show all posts
semoga dipermudahkan..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-7-2021 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Good info... Hope everything's ok
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RunDeeMC at 28-7-2021 12:20 AM
seribulan replied at 27-7-2021 02:13 PM
semoga dipermudahkanNya...

@watashinoai



Semoga Allah mempermudahkan segala urusan.


Semoga kita semua dilindungi dari wabak Covid-19 dll

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak pendamik ni.. ramai kenalan yg saudara mara.. ibu.. ayah.. suami.. iateri yg iols kenal meninggal dunia.. ada pernah terdengar berkenaan pada akhir zaman... akan berlaku kematian ber ramai2..

Jadi, kematian tiba-tiba menjadi masalah dalam sejarah umat manusia. Memang benar ada gambaran di masa lalu, tetapi tidak sekuat yang terjadi sekarang ini. Apakah ini menjadi tanda-tanda akhir zaman?

Merujuk pada hadits, maka ditemukan bahwa naiknya angka kematian secara mendadak ini sebetulnya telah diingatkan Nabi Muhammad SAW. Hadits Anas bin Malik menyebutkan, Nabi Muhammad SAW bersabda:

         -   -  :        "Salah satu tanda akhir zaman adalah munculnya kematian secara mendadak." (HR Ath-Thabrani)

Sabda Nabi SAW menunjukkan, situasi tersebut, di mana terjadi kematian mendadak, juga telah terjadi di masa lalu tetapi dengan jumlah kecil.

Dan saat itu masih sangat jarang terjadi. Namun, dalam hadits tersebut, kematian mendadak berubah menjadi fenomena dengan jumlah kes yang mengalami peningkatan sehingga menjadi umum diketahui banyak orang.

Semoga kita sama2 terus memperbaiki diri dan agama.. semoga kita semua diberikan kesempatan untuk bertaubat InshaAllah aminn...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols nak kongsi berkenaan ivermectin.. ramai kenalan yg dah amik ivermectin di awal stage covid dan alhamdulillah ia aangat2 mebantu kenalan semua dalam proses pemulihan dan penyembuhan dr virus covid19.
Suka iols nak berkongsi artikel yg mmg dipeeolehi dr wassap tp iols percaya ia adalah legit dan tulen..

*Kerajaan Malaysia menyetujui penggunaan Ivermectin untuk rawatan Covid19*

Kementerian Kesihatan Malaysia membenarkan hospital menggunakan ivermectin "off-label", yang bermaksud untuk tujuan melebihi apa yang telah ditetapkan. Ini adalah langkah besar ke hadapan. Pesakit yang menginginkan ivermectin boleh memintanya.

Ivermectin bertindak dalam 3 cara.

Pra jangkitan dan pada peringkat awal covid-19, ubat ini terbukti mengganggu replikasi virus. Ini bermaksud virus tidak dapat membiak di dalam badan anda.

Sekiranya virus sudah masuk sebelum rawatan, kesan berikutnya dari ivermectin adalah membuang serpihan virus yang memicu tindak balas imun yang mengakibatkan ribut sitokin yang merosakkan tisu paru-paru.

Sekiranya ivermectin diberikan lewat, sifat anti-radangnya dapat membantu mengurangkan kesesakan saluran udara dan menyembuhkan sebahagian kerosakan tisu.

Dalam 30 tahun penggunaan ivermectin untuk manusia, terdapat sedikit laporan mengenai reaksi buruk. Yang terbaik, walaupun mereka yang telah divaksin boleh mengambil ivermectin dengan selamat. Cara ivermectin berfungsi tidak bergantung kepada varian virus, jadi semua varian baru yang menakutkan itu tidak perlu lagi menakutkan.

Tekanan berterusan dari lobi ivermectin telah membuahkan hasil. Marilah kita semua memanfaatkannya. Sekiranya anda berisiko, minta ivermectin.

https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2021/06/25/hospital-can-apply-for-off-label-use-of-ivermectin-says-health-ministry/


BG Dato Goh Seng Toh TUDM: Hari ini saya sangat gembira kerana isteri rakan saya yang diuji positif Covid 19 dinyatakan telah dibebaskan dari virus Covid19 oleh doktor di Pusat Kuarantin Kerajaan pagi ini. Dia menggunakan Ivermectin, vitamin C, buah segar dan makanan sederhana selama 5 hari. Dia sangat gembira. Pertimbangkan untuk mengambil Ivermectin dengan vitamin C dan zink jika ada ahli keluarga anda yang dijangkiti virus Covid19. Rawatan awal dengan Ivermectin lebih baik. Jangan tunggu sehingga tahap 3 atau 4

BG Dato Goh Seng Toh TUDM: Gembira juga kerana KKM membenarkan preskripsi rawatan cemara ivermectin atas permintaan walaupun di luar label… menyelamatkan nyawa dan mengurangkan kapasiti icu sepenuhnya adalah sangat penting
*************
Mej Mior Rosli TUDM (B): Saya telah mempromosikan ivermactin tetapi ramai yang mentertawakan saya ..

32 negara telah menggunakannya untuk memerangi Covid 19..

Ubat ini pada awalnya untuk haiwan lebih selamat daripada panadol jika digunakan untuk manusia .. contohnya berbahaya untuk mengambil 10 panadol pada satu masa tetapi tidak membahayakan jika anda mengambil 10 invermactin ..

Ia membunuh sebarang varian Covid19 ..

Vaksinasi semasa tidak melindungi anda dari varian delta baru yang lebih berbahaya .. kerana vaksin semasa hanya melindungi varian alpha.

WHO tidak mengatur, hanya memberikan garis panduan .. dan tidak ada negara yang wajib mengikuti panduan WHO .. beberapa negara mempunyai pakar dan saintis yang lebih baik.

KKM telah degil dan tunduk kepada syarikat farmaseutikal besar .. sesuatu yang perlu difikirkan dan mengapa ...

Terdapat ratusan jurnal perubatan oleh pakar yang telah membuat ujian klinikal lebih dari sepuluh tahun namun KKM menutup mata mereka.

India menggunakan ivermactin pada varian delta baru dan pandemi terkawal dalam jangka masa yang singkat ..

Indonesia sedang mengeluarkannya sekarang ..

Filipina pada awalnya melarangnya tetapi apabila dua menteri mereka dikontrak dengan Covid19 dan diselamatkan oleh ivermactin, ia dibenarkan untuk digunakan ..

Australia menggunakannya ..

Singapura menggunakannya ..

Malaysia, seperti biasa masih mempercayai perunding mereka dan tidak ada orang lain ..

Bukan hanya pada ubat-ubatan tetapi di semua bidang lain seperti kejuruteraan, perundangan, ketenteraan, dan lain-lain. Untuk malaysia barat selalu unggul ..

Kami suka membaca tetapi mendengar apa yang disebut pakar .. tetapi kebanyakan pakar berusia setengah enam dan palsu ..

Kita harus mengubah paradigma kita sekiranya kita mahu menjadi negara maju ..

- Maj Mior Rosli.
7Jul 21.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 05:00 PM GMT+8 , Processed in 0.083646 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list