CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 104466|Reply: 216

[Idea] Jenis Pencuci Muka/Skincare yang Anda Guna

  [Copy link]
Post time 21-11-2019 03:56 PM | Show all posts |Read mode
Assalammualaikum semua

Minta izin Momod semua untuk buka bebenang ini ya
Kalau dah ada sebelum ini atau tersalah masuk rumah, mohon tunjuk ajar dari Momod ya

Baiklah...

Boleh tak anda kongsikan apakah jenis pencuci muka/skincare yang anda gunakan setiap hari?
No promote barang ya karang marah Momod kita

Macam iolls, sekarang ni guna produk Hada Labo untuk jenis kulit kombinasi :
- Deep Pore Cleaning Face Wash
- AHA + BHA Exfoliate Face Wash
- Hydrating Lotion
- Mosturizer

Serum pulak guna brand Nutox



Anda pula bagaimana?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:14 PM | Show all posts
eh2..mcm dah ada sblum ni.....tp xingt siapa yg bukaaa..hehehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:19 PM | Show all posts
Edited by MsKoreanfanatic at 21-11-2019 04:28 PM

Sis stick to the same brand..  Olay & Etude~
pernah cuba brand lain nnti dlm seminggu kulit gatal2 tumbuh bintik2 merah





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:20 PM | Show all posts
- Deep Pore Cleaning Face Wash
- AHA + BHA Exfoliate Face Wash
Guna 2 jenis cleanser ke? Apa function ye? Hydrating lotion HL mmg best gila. Mositurizer dia blm berkesempatan lg nak beli. Tp bg iols HL ni boleh tahan mahalnya laa



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:28 PM | Show all posts
iols suka benang2 camni..

my routine semua drugstores mur mur je

cleanser : neutrogena
toner : aiken
hydrating lotion : bio essence bio-aqua
moisturiser : simple
sunblock biore

kalau malam pulak
serum : nano white
nightcream : nano white + organic aid vitamin e oil

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
nk share2 jugak:
cleanser :eucerin pro acne, sebamed, dan tea tree b. shop(bila ada jerawat degil)
toner :eucerin
moisturizer :clinnelle
serum : body shop, dr. g, garden of eden
night cream: tea tree b. shop
clay mask: the face shop, body shop
ance treatments :body shop-tea tree


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari2 aku guna ni


Bila pemalas guna ni


Tapi terlebih rajin guna ni


Tapi kalau gedik nak cantik guna ketiga

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni la skincare pujaan hati aku

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 04:41 PM
Ni la skincare pujaan hati aku

Mahal tak? Selalu beli kat mana. Aku dok dgr org sebut2 brand ni, memang bagus ya?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:49 PM | Show all posts
Mary Kay
Cleanser
Day/night cream
softener
Eye cream
Eye gel
Serum
Mask
Scrub

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
oggy replied at 21-11-2019 04:48 PM
Mahal tak? Selalu beli kat mana. Aku dok dgr org sebut2 brand ni, memang bagus ya?

Aku beli kat beautybay.com harga murah sikit la dari produk timbang kilo.. Maybe Black Friday ni ada sale TO kat beautybay.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:50 PM | Show all posts
Clinique skin type 2- dry combination.ada 3 benda/step asas. Cleanser,toner and cream.pehtu add on serum2 especially for aging cos im already 35. garden e for pigmentation, its skin..cuba2 mana yg berkenan.tp basic is Clinique.then 2x seminggu scrub/exfoliate guna St Ives je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:52 PM | Show all posts
biore cleansing water
facial wash cetaphil for oily skin
toner simple
bio essence hydra lotion
hada labo hydrating lotion
safi rania gold essence
safi rania gold youthful elixir
safi rania gold serum
safi rania gold day cream
fair and lovely cream
banana boat sun ultra faces (banyak skip pasal dah malas )

betapa amik masanya berteleku nak apply tu..
but so far pakai semua ni muka tak berminyak sangat dah..
and some i nak tukar brand lain..
macam sunscreen tu..
kalau ada yang elok untuk kulit oily recommend please..
tengok ada biore la, sunplay la..
tapi tak berani nak try takut oily teruk balik..
and later nak try oil macam sweet almond or pure coconut as cleanser and slowly kurangkan pakai banyak produk..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:03 PM | Show all posts
pencuci muka, cetaphil
moisturizer, cosmoderm vitamin e cream

x bole nak tepek byk2 skincare, cepat rasa rimas kat muka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:28 PM | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 04:41 PM
Ni la skincare pujaan hati aku

keluar lg ke product ni? aritu mcm ade baca dah nak stop.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:33 PM | Show all posts
Dulu2 guna ja pencuci muka mana yg ada, sebab kulit jenis takde masalah

Pernah guna fair n lovely, sabun papaya, safi, garnier, etc.
Tapi tahun nie kerap plak jerawat datang melawat.
Mungkin hormon time pregnant la kot.
Ayat nak sedap kan hati.

Sekarang,
Pencuci muka : Cetaphil
Moisturizer : Good virtue

Tu je la yg diguna. Alhamdulillah, muka takde masalah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 21-11-2019 05:28 PM
keluar lg ke product ni? aritu mcm ade baca dah nak stop.

Ada lagi.. Tak stop.. Masa tu mendiang owner dia ada masalah patah hati kot.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:39 PM | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 05:34 PM
Ada lagi.. Tak stop.. Masa tu mendiang owner dia ada masalah patah hati kot.

kulit iols open pores and whitehead la.. uols suggest pakai ape ek dr range TO ni?
iols tak tahu nak pilih..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:42 PM | Show all posts
sarah82 replied at 21-11-2019 04:41 PM
Ni la skincare pujaan hati aku

selain online mna nk beli ea?
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 21-11-2019 05:39 PM
kulit iols open pores and whitehead la.. uols suggest pakai ape ek dr range TO ni?
iols tak tahu  ...

Iols pakai niacinamide waktu siang mlm pulak guna ascorbic acid
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:53 PM GMT+8 , Processed in 0.093798 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list