CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Kereta manual VS kereta automatik,

[Copy link]
Post time 9-12-2019 08:15 AM | Show all posts
skrg still bwk manual..
blom nk upgrade ke auto..tp nti dh kaki tak kuat kena auto jgk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-12-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Daddy i pakai manual dulu tapi bila dah pencen ni dia pakai auto

Mnyenangkn dia utk kesana kemari, org tua kn, anggota bdn pn tak mcm dulu so bila pakai auto sedikit sebanyak mngurangkn segala pggunaan kaki

Tp sekarang institut memandu banyak dh ajar kreta auto, manual bakal ke kuburan lh nmpak gayanya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 04:01 PM | Show all posts
Meols ok je dua2 boleh bawak tapi  off course prefer auto.. Tapi meols menyampah dengan sorang pompuan ni yg acah2 dia hebat serba serbi bawak manual pastu memandang jijik kawan2 meols yang tak reti bawak manual.. sebab dia hebat sgt la bawak kereta pastu menjunam masuk parit.. Jenis manusia bawak laju lepas tu nak masuk simpang baru nak bg signal..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 07:28 AM | Show all posts
Husna replied at 9-12-2019 04:01 PM
Meols ok je dua2 boleh bawak tapi  off course prefer auto.. Tapi meols menyampah dengan sorang pompu ...

kahkahkahkah..khennnn...
jijik betul aku kat org yg nak masuk simpang tak bagi signal....lps tu bile dh masuk baru nak acah2 bg signal...hampeh betol org mcm ni..spesis ni auto dgn manual dua2 ada...



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2019 03:38 PM | Show all posts
merrissa replied at 16-12-2019 07:28 AM
kahkahkahkah..khennnn...
jijik betul aku kat org yg nak masuk simpang tak bagi signal....lps tu b ...

banyak spesis mcm ni dekat jalan raya.. Jenuh maki dulu baru nak hon
tu belum lagi acah2 berlagak kengkonon hebat la bawak manual sambil pandang rendah dekat orang lain..
Belum lagi yang jenis berlagak bawak kereta pacuan 4wd manual.. Sombong tu tak leh bawak bincang.. kenkonon org yg tak reti bawak manual ni loser gile... Atleast meols yg bawak auto ni masuk simpang guna singnal tau (bila lagi n ak puji diri sendiri)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2019 09:53 AM | Show all posts
Masa nak ambil lesen ritu mmg bawa pakai keta manual..belagak kat kawan-kawan kata iolls pakai manual hokeyyyy..tu beli keta sendiri pakai auto..Mmg sng la compare to manual tp pick up manual lagi cantik boleh bawa mcm Letty

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2019 10:36 AM | Show all posts
ada dua2.. kete manual dan auto..

tp kete manual ku dah 2 thn tersadai dpn rumah  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2019 05:44 PM | Show all posts
Boleh bawa manual dan auto. kereta sendiri manual sebab masa dapat lesen  ayah kata baru pegang kereta, lenjan manual sampai mahir. tapi bila dah mahir, takde nya mampu tukar kereta auto, tak nak tambah komitmen. dah kawin, suami bawa auto, jadi biasa 2,2 kereta

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-7-2020 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Blh drive both transmission...tp kalo jem bawa manual...mmg blh putus kaki...kalo kat highway bawa manual best..pick up laju and tak boring hahah
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ni pakai kereta manual. Kereta pertamaku. Plan nak ambik kereta auto pulak.. Penat tang jam oii
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:01 AM | Show all posts
autoooo

dlu masa baru habes kelas driving manual dgn bngganya ckp akan beli keta manual shja, ujung2 beli auto jua, now dh xreti bawak manual
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2020 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua2, pakai manual senang potong dan pi balik kerja jalan kurang jem
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2020 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Letih kaki pakai manual lebih2 lagi bila harung jem.sekarang selesa pakai auto.Dah lama x bawa manual.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2020 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Yup... Aku dua dua pon okey jah.. Steady lg bawak kalo manual pon idak ler mati injin tgh jln..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 02:54 PM | Show all posts
Masa ambil lesen memang aim nak beli keta auto..
Tapi lesen husband suruh ambil manual..
Masa belajar boleh la.. tp dh ada lesen mmg selesa bw auto.
Rasa sekarang kalau suruh bw manual kelaut kot
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2020 12:04 PM | Show all posts
manual la best..dan aku dua tahun lepas beli keta baru pun beli hat manual..walaupun ejen keta tu beria dok promot beli keta auto sbab ade diskaun ehhh lantak haku lah..aku suka bawak manual da 15 tahun da pun aku bawak keta manual..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-9-2020 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bawak auto kl manual dah lupa langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2020 06:52 PM | Show all posts
Mestilah manual.. I olskool, tak puas rasa bawa auto, rasa ada lagging bila nak pecut
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman blaja dulu bwk manual. Suka bwk manual sebenarnya klu xjem. Skarang ni dh tua2 xdaya nk main tukar gear dah. Bawak auto je senang. Malas. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2020 06:12 AM | Show all posts
Ambek lesen manual 30 tahun dulu. Preferred auto bila memandu. Auto sampai bila2.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 08:59 PM GMT+8 , Processed in 4.871497 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list