CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2488|Reply: 5

Cukai keluar Negara- Departure Tax

  [Copy link]
Post time 8-11-2019 09:01 PM | Show all posts |Read mode
Salam, untuk sesiapa yang telah pergi keluar negara lately,

Cukai yang kerajaan nak imposekan tu sudah ke berkuat kuasa?
Tak silap kalau negara Asean : RM8 dan
bukan Asean : RM20 for econ , RM150 for other classes.

Terima kasih.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dah impose dah..baru beli tiket semalam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-11-2019 06:11 PM | Show all posts
ok, dah dapat jawapannya. Mereka masukkan dalam harga tiket.
I ingat mcm indonesia yang mana penumpang kena bayar masa check-in di kaunter.
Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 10:46 PM | Show all posts
Berkenaan dengan cukai sebulan yang lalu, saya pergi ke Amsterdam dan tidak mempunyai masalah dan terdapat banyak pelancongan di negara itu, walaupun minibus hire amsterdam sangat murah
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 12:33 PM | Show all posts
kalu beli tiket bulan 7 lepas, then bulan 2 tahun depan baru fly ke luar negara, mcmana eh? masa beli tiket bulan 7 tu tak kena tax lagi, so nnt masa nak fly tahun depan, kita kena byr jgk ker kat airport?
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 04:01 PM | Show all posts
ya, dah imposed. Harga tu termasuk dlm tiket waktu kita beli online. Cuba chk tiket korang masing2. Ini aku beli tiket MAS. Tak taulah airline lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 12:47 AM GMT+8 , Processed in 0.080348 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list