CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: gurlzgrape

nuramirah #syukuralhamdulillahh dah delete semua gambar elazman???

    [Copy link]
Post time 2-11-2019 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Ninjamommy replied at 31-10-2019 08:04 AM
.
,dia ada adik beradik tapi dari baby duduk dengan mak ayah angkat. Makpak angkat ni xde anak a ...

mak pak betul dia ada lagi ke? btw baru tgok ig el, el pun dah remove gambar mighah kt ig juga.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
allshares replied at 1-11-2019 05:24 AM
Yg selalu dia upload di insta tu mak pak betul atau mak pak angkat dia? Mmg nampak dia syg betul k ...

Mak ayah angkat. Mesti la saling syg menyayangi sebab dari kecik duduk sama2.. Macam kita dengan parents juga.  
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
nura88 replied at 2-11-2019 01:38 AM
mak pak betul dia ada lagi ke? btw baru tgok ig el, el pun dah remove gambar mighah kt ig juga.

Haa tu laa.. El pon dah remove. Haritu masa baru start thread ni ada lagi gambar mighah kat ig dia. Latest post gambar 2 anak caption macam something..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu macam ada ternampak ig story mira pasal siti khadijah isteri Rasulullah pun divorcee. Something like that la. Tp tak sempat nak ss. Apekah maksud nya ituu. Hint ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
zeitabaei replied at 20-10-2019 09:08 AM
Tahfiz mamat pun sama jual nama bini.. Bini yg potoshoot siang malam dia yg founder bininya co fou ...

Tersembur air milo aku. Tahfiz mamat.. Hahahahahahahahahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
flipolivio replied at 16-10-2019 07:57 PM
tp el n carl mmg masing2 bermuka2.. carl kat belakang kutuk2 el jugak.. el pon sama je kutuk carl. ...

Kenapa i tak boleh baca komen gurlzgrape ni ye? Please help me
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Carlalisk replied at 24-10-2019 09:02 PM
Ye npk tgi sbb dia suke edit babe. Dia laki bini sama je hehe

Dulu dia pernah bgtau dia bukan edit gambar bg tinggi.. dia pernah ajar cara2 nk ambik gambar bg nampak tinggi..iolls pon pernah try buat n sememangnya nampak tinggi walaupon iolls tinggi 158 saja..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
nura88 replied at 2-11-2019 01:38 AM
mak pak betul dia ada lagi ke? btw baru tgok ig el, el pun dah remove gambar mighah kt ig juga.

Mak pak betul dia ada lagi. Tp nmpk mcam lagi rapat dgn mak pak angkat sbb diaorg yg bela dia dari kecik.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 07:33 AM | Show all posts
chicozinn replied at 1-11-2019 04:49 PM
sah2 la stoberi tu ccuk kasi putih..ofismate aku minum smpai 5kotak legam gak aku tgok..duit da pe ...

bodohnya kawan kau
kau tak tazkirah kat dia ker

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
nura88 replied at 2-11-2019 01:38 AM
mak pak betul dia ada lagi ke? btw baru tgok ig el, el pun dah remove gambar mighah kt ig juga.

Serius ke dorang x blh selamatnlagi ni. Sayangnya.  Si mighah ada update quote farah lee pasal single journey ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
zeitabaei replied at 3-11-2019 10:10 AM
Serius ke dorang x blh selamatnlagi ni. Sayangnya.  Si mighah ada update quote farah lee pasal sin ...

Aah yes. Yang ni la i nampak haritu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
NazRysha replied at 3-11-2019 07:33 AM
bodohnya kawan kau
kau tak tazkirah kat dia ker

Dah tpi aku mlas nk lyan..b4 this beli pearl coffee si yusmaliza mek klate tu jual setelah setahun mnum.nmpak kesan mkin putih tpi xputih gle babi so dy g tukar putih turbo kot r nk putih cpt pdhl nan hado
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
misswi7 replied at 3-11-2019 01:57 AM
Mak pak betul dia ada lagi. Tp nmpk mcam lagi rapat dgn mak pak angkat sbb diaorg yg bela dia dari ...

Yang selalu dengan dia tu mak ayah angkat dia eh? Rapatnya mcm mak ayah sendiri. Masa pantang dua2 anak dia pun tak silap i duduk dgn dorang kan.  Berjalan mana2 pun dengan dorang. Macam tak pernah tgk pun dia igs mak ayah betul dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
indenial replied at 3-11-2019 04:46 PM
Yang selalu dengan dia tu mak ayah angkat dia eh? Rapatnya mcm mak ayah sendiri. Masa pantang dua2 ...

Memang dia membesar dengan makpak angkat dia ni from baby...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ninjamommy replied at 2-11-2019 01:40 AM
Mak ayah angkat. Mesti la saling syg menyayangi sebab dari kecik duduk sama2.. Macam kita dengan p ...

Alhamdulillah la, mmg nampak syg sgt mighah dgn deme yah. Mak pak angkat pun mcm mak pak betul, mesti mak pak angkat bangga kan bela sampai berjaya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
nura88 replied at 2-11-2019 01:38 AM
mak pak betul dia ada lagi ke? btw baru tgok ig el, el pun dah remove gambar mighah kt ig juga.

Oh nampaknya mcm makin teruk ni. Mcm xmmpu diselamatkan lg
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
misswi7 replied at 3-11-2019 01:57 AM
Mak pak betul dia ada lagi. Tp nmpk mcam lagi rapat dgn mak pak angkat sbb diaorg yg bela dia dari ...

Eh mak pak betul ada lg? I ingtkan sheol ank yatim then mak ayah angkat dia bela. Mak angkat dia pon lawa muka iras dia. Sorry nk tnya sheol ank tut tut ke? Sb i pernah tgk perjanjian dia beli rumah nama sebenar nur amirah maula “nama ayah” xde binti
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 3-11-2019 04:25 PM
Dah tpi aku mlas nk lyan..b4 this beli pearl coffee si yusmaliza mek klate tu jual setelah setahun ...

Minum2 ni lmbat, suruh dia cucuk jah klau nk cpt.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 4-11-2019 12:03 PM
Eh mak pak betul ada lg? I ingtkan sheol ank yatim then mak ayah angkat dia bela. Mak angkat dia p ...

"Maulad" bermaksud 'anak kepada'. Kebiasaannya, "Maulad" digunakan sebagai pengganti kepada "Bin/ Binti" dan hanya diletakkan pada nama seorang anak angkat.
Ok, kenapa tak guna "bin" atau "binti"? Sebab si anak tersebut adalah anak yang dipelihara oleh si bapa tadi, dalam erti kata lain, si anak ialah seorang anak angkat. Sebab tidak disarankan meletakkan "bin" atau "binti" ialah kerana mahu menjaga nasab keluarga kandung si anak tersebut.

Ditekankan disini, "Maulad" hanya diletakkan pada nama anak angkat. Ianya TIDAK SAMA SEKALI membawa maksud anak tersebut anak luar nikah dan sebagainya.

Info : google
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Curvycun replied at 4-11-2019 12:22 PM
"Maulad" bermaksud 'anak kepada'. Kebiasaannya, "Maulad" digunakan sebagai pengganti kepada "Bin/  ...

Thanks uols. Sbb i pernah terbaca a few years back dpt porum ni ke atau google kes mighah ni psal nama maulad tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-6-2022 08:58 AM GMT+8 , Processed in 0.089725 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list