CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: gurlzgrape

nuramirah #syukuralhamdulillahh dah delete semua gambar elazman???

    [Copy link]
Post time 30-5-2020 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 26-5-2020 07:43 AM
takde la jutawan mana pun...
audit report company tak untung pun...
sembang pung pang pung pang  ...

Kiranya yang kaya mighah la ye? Pakai merc. Stok produk dia baru turun pun katanya sold out. Macam cepat sangat sold outnya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2020 02:15 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 29-5-2020 10:28 PM
orang kaya raya dah ada mansion dah chuolsss... takat elazman ni bukan lah kaya raya setakat pung  ...

Kan.. Tgk 2ekor laki bini ni mcm dpt untung 'geli2' je. Ckup lah stakat nk senang sikit. Senang je ye, bkn MEWAH menggila. Bkn untung jota2 pun seperti yg lakibini ni dok canang.. Rumah dorang yg tgh reno tu pun rumah biasa je. Kalau xjd founder pun bleh beli.. Bukannye mansion pun kan. Org gomen pun leh apply loan bli rumah cmtu. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:18 AM | Show all posts
Kenabertaubat replied at 30-5-2020 01:08 AM
Kiranya yang kaya mighah la ye? Pakai merc. Stok produk dia baru turun pun katanya sold out. Macam ...

tak pasti lah... yang pasti cukup senang dari orang biasa la dua2 ni walaupun laki kerja dok propa sales puluh juta padahal audit report sedih...
orang lain buka klinik yang untung puluh ribu2 sebulan pun dah ada mansion yang ni sales puluh2 juta kete pun range rover je...

kan elazman no.1 suka menayang mestilah paling koman pun kena ada sport car nilai jutaan ringgit
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:19 AM | Show all posts
SSNA replied at 30-5-2020 02:15 AM
Kan.. Tgk 2ekor laki bini ni mcm dpt untung 'geli2' je. Ckup lah stakat nk senang sikit. Senang je ...

tu la... entah2 untung cukup2 gaji je bawah 10k sebulan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
rose_2011 replied at 30-5-2020 12:21 AM
Nasib husband i tak jadi agent jual baju raya aritu. Tapi lesap gak rm30 lebih duit registee jadi  ...

Ish xpyh lah. Sama je mcm 10y ago. Yg handle adk beradik el jgk tp haram x termanage. Nk order xreply2. Bangang
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:45 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 29-5-2020 10:28 PM
orang kaya raya dah ada mansion dah chuolsss... takat elazman ni bukan lah kaya raya setakat pung  ...

Betulkah kaka??? Tgk duk naikkan butik smpai ke thailand?? Dia buat apa untung dpt celah gigi jah??
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:55 AM | Show all posts
anony-mous replied at 30-5-2020 06:45 AM
Betulkah kaka??? Tgk duk naikkan butik smpai ke thailand?? Dia buat apa untung dpt celah gigi jah? ...

butik tu bukan dia punya... dia punya dua je...
lain2 tu venture macam bisnes franchaise gittew...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:57 AM | Show all posts
anony-mous replied at 30-5-2020 06:45 AM
Betulkah kaka??? Tgk duk naikkan butik smpai ke thailand?? Dia buat apa untung dpt celah gigi jah? ...

kebanyakan bisnes pakaian memang susah sikit nak untung...modal yang tinggi... dan banyak saingan...
sama la macam airlines... revenue billionzzzz..... untung millionzzz
jc penney pun boleh bankrap sebab untung ciput...
padahal company ni jual baju2 mampu milik kot dan of kos popular dari elrah dan lebih banyak consumer...
sayangnya memang tak boleh bertahan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2020 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 30-5-2020 06:57 AM
kebanyakan bisnes pakaian memang susah sikit nak untung...modal yang tinggi... dan banyak saingan. ...

Revenue tu untung kasar? Tp elrah ni boleh kata xde pesaing. Butik dia kalau nk raya tu pemuh nak mati org dtg. Tgk mcm rajin jgk el ke butik . Harga pon meninggal baju2. Pelik jgk xboleh buat untung. Dlu baik dgn leeyanarahman siap book rumah sebelah2. Kwn tu siap dah renovate cecantik. Yg elmira ni xtau la duk situ ke kat mana. Dlu mcm duk condo masa awl2 kahwin
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 07:12 AM | Show all posts
anony-mous replied at 30-5-2020 07:05 AM
Revenue tu untung kasar? Tp elrah ni boleh kata xde pesaing. Butik dia kalau nk raya tu pemuh nak  ...

revenue tu total pedapatan aka sales gittew
untung bersih orang panggil net income atau net profit...
baju elrah ni ikutkan murah2 kot... rasanya mungkin untung ciput penyebabnya...

airlines pun berbondong2 orang naik hari2... airport penuh macam tin sardin...
tapi net profit tak sampai 10% dari revenue...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 30-5-2020 07:12 AM
revenue tu total pedapatan aka sales gittew
untung bersih orang panggil net income atau net ...

Tq uols. Lah gitu kah?? Tp owner airline mcm kaya2 jah. Xbest betul buat bisnes yg margin profit rendah. Kurang2 30% baru sedap. Nk rasa selamat 40-60%. Xpadan dgn penat
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenabertaubat replied at 30-5-2020 01:08 AM
Kiranya yang kaya mighah la ye? Pakai merc. Stok produk dia baru turun pun katanya sold out. Macam ...

Sold out ke agent kot.
Kt customer lom jual pon. Bkn mmg modus operandi timbang kilo mcm nie ke
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaya i tgk migra tu . Handbang banyak gile . Hand bg 7,8 k beli mcm tu je tapi tak pakai . ♀
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 30-5-2020 07:05 AM
Revenue tu untung kasar? Tp elrah ni boleh kata xde pesaing. Butik dia kalau nk raya tu pemuh nak  ...

Ha mcm u cakap , they both beli rumah sebelah2 kan ? Yana dh menayang habis pusing2 rumah aman aman je sambil dicerca umah yg tak dpt baku raya.  Takkan maigha nie tak pindah pindah lagi ?  Kebocoran cashflow kah sbb membeli tak hingat ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
maaf..die ni ke tauke primavalet?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
rose_2011 replied at 30-5-2020 12:21 AM
Nasib husband i tak jadi agent jual baju raya aritu. Tapi lesap gak rm30 lebih duit registee jadi  ...

Mak aii. Money game ke apa. Memang style nak jadi agent kena bayar ek mana2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-5-2020 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
bedahmulutpuaka replied at 30-5-2020 09:19 PM
maaf..die ni ke tauke primavalet?

Bukan rasanya. Bisnes dia elrah je
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 29-5-2020 10:28 PM
orang kaya raya dah ada mansion dah chuolsss... takat elazman ni bukan lah kaya raya setakat pung  ...

U check kat ssm ke report? Mungkin dia letak untung sikit sebab nak kurangkan tax?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 30-5-2020 06:18 AM
tak pasti lah... yang pasti cukup senang dari orang biasa la dua2 ni walaupun laki kerja dok propa ...

Betul jugak u cakap. Kawan i x propa hari2 bisnes puluh juta pun kereta mcm2. Muda plak tu umur 27 ke 28. Ig pun xde follower hahaha. Rolex macam2, hublot macam2, richard mille ada 1 ke 2 i lupa. Kereta vellar, bmw 530i m3, merc eh macam2 lah. Semua brand new bukan recond. Huhuh. Rumah pun banyak
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 04:53 PM | Show all posts
iena_jr replied at 31-5-2020 03:32 PM
U check kat ssm ke report? Mungkin dia letak untung sikit sebab nak kurangkan tax?

boleh jadi jugak... tapi theyolsss punya kehidupan bukannya kaya raya... level2 orang senang je...
jadi kemungkinan juga memang pung pang pung pang sales puluh2 juta...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 05:45 AM GMT+8 , Processed in 0.207810 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list