CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dorte

MOHON TIPS - HILANGKAN BAU KEPAM PADA BAJU DAN TUDUNG.

  [Copy link]
 Author| Post time 27-8-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
nipskacang replied at 27-8-2019 12:33 PM
Washing machine pernah cuci tak? Slalu kalau lame xcuci washing machine,  mmg baju2 cpt bau hapak.

cuci tp jarang..blk ni nak wat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-8-2019 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 27-8-2019 02:41 PM
Beli kat daiso je.

Sama je caranya.

ok daiso sng skit nk cri..tq sis
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2019 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
pumpkingirl replied at 27-8-2019 02:41 PM
Kdg2 tu sbb mesin basuh dah lama..
Mcm mesin basuh aku dah masuk 10 thn..kena letak byk softener ba ...

klu msin tu da lma dia xbtul2 spin kot ek sis..ke cmno
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 27-8-2019 03:25 PM
mesin basuh kot yg kepam

mesin or kta kot yg kepam..waaa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 27-8-2019 03:31 PM
Material baju mainkan peranan jgk..i sendiri I perasan tak boleh pakai baju dari chiffon, satin, l ...

kannn..samalahh..yess spe de dobi mohon spill the tea pls..pki sbun/sftener apo..gituhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 27-8-2019 03:57 PM
Cara iols kalo pakaian yg masih ada berpeluh2 ke basah kne air sirap ke, sidai dlu kat mana2 keringk ...

amik bau ek sis..kikikiki fhm
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2019 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 27-8-2019 04:40 PM
Kalau ada masalah bau badan, kena sental dulu baju2 belah tiak tu. Tak boleh softener wangi2 sangat  ...

pnh sentall sis..tp cm sma je..haru btull
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_emily replied at 27-8-2019 05:12 PM
I pun ada masalah baju bau kepam & pahit.bila disiasat..jiran i pun ada masalah serupa...rupa2nya ad ...

hahahahahaha..alaaa yeke..kta de kucing
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-8-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Itzy replied at 27-8-2019 05:16 PM
Aku pakai downy perfume. Wangi je baju aku. Kalau ko garu ketiak guna baju pun mesti jari ko bau per ...

wakakakakaka..chuols pki yg kaler apaaa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2019 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 27-8-2019 07:06 PM
Kan.. Sesuai dgn bajet marhaen mcm sy.. Hahahaa

samalah kita..duit lbh leh simpan..giteww
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
dorte replied at 27-8-2019 07:16 PM
samalah kita..duit lbh leh simpan..giteww

Kann.. Selamat menyimpan.. Kat shopee byk brg murah2
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang pewangi dalam pakaian tu bila interact dengan kulit kita yg bau kepam.

I guna detergent unscented. Ok je. Takde kepam ke apa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2019 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 27-8-2019 07:28 PM
Kann.. Selamat menyimpan.. Kat shopee byk brg murah2

blh gila klu tgk shopee tu..sume nak beli
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dorte replied at 27-8-2019 07:49 PM
blh gila klu tgk shopee tu..sume nak beli

Kannn.. Setiap bulan mesti habis 200-300 kat shopee.. Hahaha.. Ni dlm misi insof
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2019 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 27-8-2019 07:52 PM
Kannn.. Setiap bulan mesti habis 200-300 kat shopee.. Hahaha.. Ni dlm misi insof

amagaddd..mmg posmen hari2 ke rumah uols ke cmne? hahahahahaha


marilah kita block je shopee tu..shopee pee pee pee pee..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dorte replied at 27-8-2019 07:57 PM
amagaddd..mmg posmen hari2 ke rumah uols ke cmne? hahahahahaha



Hahaha.. Boleh kata seminggu 2-3 kali dtg.. Tu yg skrg cuba insofkan diri.. Hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin sis kena cuci mesin tu. Mesin yg kotor pun boleh menyebabkan baju kepam
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
videcloset replied at 27-8-2019 06:38 PM
Tak bersemut ke baju2 tu nanti? Tp i ada baca about this somewhere. Tak sure legit ke tak

Really? Legit la juga tips ni

Tak bersemut coz dia biasa digunakan sterilized utensils kat hospital siam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaamsar replied at 27-8-2019 09:07 PM
Mungkin sis kena cuci mesin tu. Mesin yg kotor pun boleh menyebabkan baju kepam

trus kita buat jap tadi sis..puas ati
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
dorte replied at 27-8-2019 08:42 AM
yeke sis? kiranya applies to all kind of pewangi ke cmne? coz cm deo rexona spray bottle tu kan  ...

Yang letak kapur bukan fungsi untuk deodorant, lebih pada ketiak bersih dan tak berbau, lepas sapu biar dalam setengah jam kemudian basuh, kapur tumbuk dgn bahan apa saya tak ingat, orang zaman dulu buat gitu untuk gugurkan bulu diketiak anak perempuan sebab zaman dulu tak ada gillette, benda tu lumur kat ketiak dan kaki,

Lagi satu kalau nak sentiasa wangi, jaga makan kita, kalau bau punca dari bawang atau certain rempah, elakkan terus, kena perhati apa awak makan, pewangi yang awak pakai, jenis kain apa awak pakai, menyerap peluh dgn baik atau takung air peluh, banyak benda kena perhatikan yang lain tak ingat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 11:12 PM GMT+8 , Processed in 0.123479 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list