CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2813|Reply: 8

~ gangguan di hotel dan homestay ~

[Copy link]
Post time 13-8-2019 06:47 PM | Show all posts |Read mode
salam semua...

hari ni nk bukak thread baru lak....

sebab citer ni bermain di pikiran ku....

pada tahun 2015...x sangka kejadian ni 4 tahun lepas, tapi masih segar dalam ingatan

saya bersama family angkat bercuti di langkawi...8 dewasa, 5 kanak2...

malam pertama sewa homestay di kuala perlis, homestay 2 tingkat, x ingat dah ape nama taman tu...kami sampai di kuala perlis lewat malam dgn hujan ribut petir semua ada...dlm kete saya berdengkur je lah...hahahha

sampai homestay tu kami agih2 bilik...saya tdo dgn mak angkat..adik lagi dua orang bilik sebelah saya je, dua bilik ni kat tgkt atas...yg lain semua bilik bawah kalau x silap saya la...

malam tu adik saya si anne ni x sihat..dia demam...then tgu dia tdo baru saya masuk bilik saya...

tengah syok tdo tetiber ada org tepuk peha saya..time tu saya mengadap mak angkat saya..so sape tepuk??? tp saya lupa sape tepuk tu sbb dlm masa yg sama saya dengar adik saya kat bilik sebelah menangis...dalam keadaan mamai saya pun bergegas la ke bilik sebelah, risau kan, sbb  dia demam sampai nangis2 ni...

sebaik saya bukak pintu bilik dia gelap gelita and sunyi sepi, tapi ye lah still mood mamai and terkejut saya bukak lampu...dorang berdua  nyenyak tdo....dorang bukak mata terus marah sis ni :-( :-( free2 kene marah sebab kacau dorang tdo.....hahahhaha....

saya tny la adik nangis ke tadi? dia kata mane ada org tengah tdo sedap2 ni ..haissshhhhhhh...

terduduk la sis kat katil dia sambil termenung pk balik kejadian td...and saya tny td ada masuk bilik akk x? dia ckp ishhhhh..mane ada la....

bila di pikir2..mmg x logik la adik saya bangun kejut saya then tdo berdengkur terus...

adusss...mmg ganguan la jawabnye...

then masuk bilik saya balik asyik duk ingat kejadian tadi  je lah smp tertido...and tepukan kat peha tu masih terasa k....

sib baik leh tdo , esoknye kene bangun awal nk kejar feri kan....

tu je lah coretan kali ni...ada masa sis sambung lagi ye...

tq kepada yang sudi membaca...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2019 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Lamanya x bersambung.. Homestay tu umah kayu ke banglo persendirian?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 08:19 PM | Show all posts
Nak tumpang cerita. Aku pernah stay dekat satu resort di Gunung Stong. Bila malam nak tido, aku rasa macam ada benda besar menghampiri bilik aku. Punyalah takut sampai aku tertido peluk Al Quran. Tiada bunyi atau penampakan, hanya rasa dada jadi berat. Masa tu aku tingkatan dua. Maaf kalau tak seram. Memang besar jin hutan ataupun laut.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2019 05:39 PM | Show all posts
kupetik replied at 16-8-2019 12:54 AM
Lamanya x bersambung.. Homestay tu umah kayu ke banglo persendirian?

haah lama x bersambung...heheheh...sori ye...:-) rumah tu rumah teres dua tingkat..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2019 06:07 PM | Show all posts
skang saya nk masuk lak cerita saya on the way ke port dickson

tahun 2016

kami satu rumah ni memang jenis x kan plan kalau nak gi memana, kalau rasa nak gi memane kami terus shoot gi je..hahhah

satu hari tu maalm sabtu pas balik keje , pas makan mandi semua , tetiber adik sis ckp, jom gi PD..
WHAT???? skang dah kul 11.30 p.m ...sis pun ikut je lah sbb esok nye mmg x de nak ke mana pun kan...

ni first time gi degan kereta sendiri kalau jauh2...slalu memain kat area KL je...

and kami guna waze je nk gi sane...semua x reti sgt guna waze tu sebenarnya..hahhaha...tp still gatai nak gi sana...

adik sis dah siap booking hotel untuk kami bertiga ni...

yang tukang tengok waze ni sis la..jalan ke sana memang gelap and berliku2...adik sis bawak slow je sbb gelap sgt2...mcm masuk alam lain dah..hahah..terover lak...:-)

kat waze tu ckp lagi 2 minit akan smp kat hotel tu...adik sis ikut je lah arahan kan...

tapi waze tu bawak kami masuk ke jalan sunyi sepi dan jalan mati..kereta berhenti betul2 depan banglo besar  yg menyeramkan...and ada bunyi anjing kat belakang kereta menyalak kat kereta kami...jenuh kami duk carii mane anjing tu??? tp x de pun..just dengar bunyi..and bunyi tu mmg dekat dengan pintu kereta...

banglo tu just nampak dari jauh sebab ada pagar besar kat depan...memang suram sangat..x tau lah banglo ape sebab x de tulis ape2 kat situ...memang rasa seram sangat...kiri kanan  hutan lak tu...just banglo tu sahaja kat jalan mati tu...kami duk tengok2 gak banglo tu macam dah lama tinggal tapi ada lampu malap je..

time tu dah kul brape ntah...dalam kul 2-3 pagi rasanya...

then sis kol orang hotel suh bagi direction sebab kami dah sesat ...orang hotel tu pun bagus bagi direction...

nasib baik kami jumpa akhirnya hotel tu..fuhhhhh

esoknye kami cuba nk cari banglo tu sebab curious sangat nak tau ape nama banglo tu, tapi x jumpa dah..

tu sajalah kenangan seram sis kat PD...

sepanjang kat hotel PD tu xde ganguan ape2...

alhamdulillah....:-)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2019 06:09 PM | Show all posts
koondoor replied at 18-8-2019 08:19 PM
Nak tumpang cerita. Aku pernah stay dekat satu resort di Gunung Stong. Bila malam nak tido, aku rasa ...

gunung stong kat kelantan kan?


Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
tieyrai_83 replied at 19-8-2019 06:09 PM
gunung stong kat kelantan kan?

Betul. Dekat area Dabong.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
tieyrai_83 replied at 19-8-2019 06:07 PM
skang saya nk masuk lak cerita saya on the way ke port dickson

tahun 2016

Banglo kat pantai poli ke? Situ mmg byk banglo2 lama. Lama da x pi PD
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-8-2019 01:09 PM | Show all posts
Gomea replied at 20-8-2019 04:20 PM
Banglo kat pantai poli ke? Situ mmg byk banglo2 lama. Lama da x pi PD

x pasti la tu dkt dgn poli ke ape..yg pasti kat lorong tu ada satu banglo tu je...x de bangunan lain dh..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 08:58 PM GMT+8 , Processed in 0.113323 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list