CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 25174|Reply: 59

Kayman Beauty

  [Copy link]
Post time 24-7-2019 09:19 AM | Show all posts |Read mode
Edited by gummygummy at 24-7-2019 09:26 AM

Hi u ols!

Today i ols nak bukak thread pasal Kayman Beauty, bukan untuk review dan bukan untuk jual ye. Kalau u ols ada pengalaman sendiri ke, kawan-kawan ke keluarga yang guna produk ni mari la sini sharing to us apa bagusnya produk ni sebab i ols tengok kemain lagi hampir penuh IG and twitaa i ols penuh dengan skincare produk ni. Penuh hitammm je semuanya kan. Tapi i perasan geng-geng twitaland memang peminat tegar kot produk ni sebab IG Kayman Beauty ni pon duk upload testi dari penduduk twita je.

Since nowadays i ols dah mula pandai nak cari skincare yang bersesuaian and agak teliti dalam pencarian skincare dan ingredients, so i ols agak tertarik untuk tahu apakah Kayman Beauty ini sampai semua so called 'beauty guru' pun memuja produk ni? Adakah sebab PR? Adakah sebab item free? So i ols memang taknak percaya cakap dorang kalau dorang review produk tempatan ni sebab pada i, takut dorang ni sekadar PR and dapat benda-benda tu free so haruslah puji ke langit kan. Unless kalau dorang review pasal produk-produk drugstore ke memang i ols boleh percaya la In Shaa Allah.

Terbaru hari tu bila Kayman Beauty ni keluarkan produk terbaru yang merupakan Skintella Repairing Serum kot, i ols ada nampak Noel Faizal(youtuber famous tentang skincare) duk perli-perli kata serum centella yang berharga RM69 dan ingredient pertama adalah aqua agak mahal katanya. I ols taktahu la dia cakap camtu sebab tak dapat PR or memang dia jujur. Katanya produk-produk ni founder Kayman ni yang cipta sendiri, i ols pun macam wowwww u ni chemist ke sis? Hebat u ols!

Tipu la i ols takde rasa cam tertarik kan, ye la testimoni beribu ramai yang memang lawo plak. And kononnya yang produk terbaru pun contain Alpha Arbutin guys! Standard The Ordinary dah ni ke? Hew hew Tapi i masih berdiri utuh konon taknak da pakai local produk sebab takut ada maalah dikemudian hari. Jadi dengan adanya thread ni mungkin boleh sharing pendapat or ilmu or pengalaman u ols? I tak de lah kata produk ni tak bagus or bagus because takde experience kan, so anyone?

Produk Kayman Beauty terdiri daripada:
Charcoal soap (sangat la orang puja-puja)
Charcoal cleanser
Skintella serum
Rosa glow treatment Essence


Founder
  


Product:
  

  











Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-7-2019 10:19 AM | Show all posts
Registered KKM which is good lah kan

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tried the cleanser. Ok la. Takde rasa dry lepas cuci
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 02:05 PM | Show all posts
malaysian rupanya founder dia..igtkan oversea macam huda beauty tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2019 02:10 PM | Show all posts
lil_honey replied at 31-7-2019 02:05 PM
malaysian rupanya founder dia..igtkan oversea macam huda beauty tu..

Yup they even ada geng2 yang sekali upkan business such as Yellowgorgeous HQ (Turmeric Mask) and also Jelita KL.








Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 08:47 AM | Show all posts
Saya memang pakai ke semua produk Kayman ni tapi saya bukan penjual ye...so far memang baguslah untuk kulit saya yang super sensitif dan mudah breakout
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2019 09:20 AM | Show all posts
Deila replied at 1-8-2019 08:47 AM
Saya memang pakai ke semua produk Kayman ni tapi saya bukan penjual ye...so far memang baguslah untu ...

wow finally ada review here. memang banyak review best2 kat twitter especially tapi tu lah kadang-kadang rasa macam overclaim pon ada jugaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 09:34 AM | Show all posts
i teringin nak try tapi tu laa mahai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-8-2019 10:15 AM | Show all posts
gummygummy replied at 1-8-2019 09:20 AM
wow finally ada review here. memang banyak review best2 kat twitter especially tapi tu lah kadang- ...

kat IG pun byk review pasal Kayman ni, produk ni rasanya sesuai untuk mereka yg mempunyai masalah kulit sensitif dan berjerawat
dan bukannya cam produk timbang kilo.  Takes time juga untuk tgk kesannya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2019 10:50 AM | Show all posts
chip92 replied at 1-8-2019 09:34 AM
i teringin nak try tapi tu laa mahai

same to me babe! harga dia tu i boleh dapat dua product The Ordinary huhu

Hati memang nak try tapi harga diaaaa.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2019 10:51 AM | Show all posts
Deila replied at 1-8-2019 10:15 AM
kat IG pun byk review pasal Kayman ni, produk ni rasanya sesuai untuk mereka yg mempunyai masalah  ...

I think I agree with you. sesuai tuk yang oily and acne skin kan. But good job to the founder sebab guna produk yang bersih dri segala kemungkaran. Gitewww
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 12:21 PM | Show all posts
Produk OEM ker ni?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2019 03:52 PM | Show all posts

Emm ntah la ek. OEM la kot sebab buat kat Malaysia cuma ingredient dia ikut trend semasa la ada Arbutin semua kan
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 11:09 AM | Show all posts
teringin nak cuba tapi takut timbang kilo
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2019 11:11 AM | Show all posts
thelittlestar replied at 2-8-2019 11:09 AM
teringin nak cuba tapi takut timbang kilo

Emm i tak sure la nak cakap timbang kilo ke tak eh tapi cara i tengok macam tak. Sebab product dia contain arbutin and centella kot tak silap I.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 12:11 PM | Show all posts
Dia pernah jelaskan yang buat dekat kilang OEM tapi formulasi sendiri. Dia ada tunjuk juga lab test result product dia ada tunjuk level mercury etc semua tu. Conclusion, produk ia selamat untuk digunakan.

I sendiri guna cleanser dia. serum semua i belum try. my cousin guna rose essence yang ada arbutin tu and dia cakap memang berkesan untuk hilangkan parut/jeragat.

tapi macam produk jenama lain juga, tak sesuai untuk semua. ada kawan i pakai the same essence jadi naik tiny bumps dekat dahi etc.

i belum berkesempatan lagi nak try sebab i tengah on buy ban + tak murah ya essence and serum tu kalau dah harga lebih RM50 bagi i mahal. maybe nanti nak try yang trial set dulu since tak confirm kena dengan kulit. takut bad reaction pulak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-8-2019 12:14 PM | Show all posts
gummygummy replied at 2-8-2019 11:11 AM
Emm i tak sure la nak cakap timbang kilo ke tak eh tapi cara i tengok macam tak. Sebab product dia ...

rasa memang bukan timbang kilo based on apa yang nabella tu bagitau lah.
apa yang bagus kayman (and jelita kl, yellow gorgeous etc) ni the founder usaha nak explain ingredients dalam product etc. takdelah macam produk timbang kilo biasa. kalau produk timbang kilo biasanya dia takde explain pun benda-benda ni. banyak keraguan.

+ kalau ada orang bagitau kulit tak sesuai dengan produk dia takde pulak dia salahkan orang tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2019 01:12 PM | Show all posts
miminn replied at 2-8-2019 12:14 PM
rasa memang bukan timbang kilo based on apa yang nabella tu bagitau lah.
apa yang bagus kayman (a ...

yeah betul2. memang nampak la effort dia to explain semuanya. Memang nampak juga banyak gila katanya kebaikan produk ni cuma kadang2 rasa risau bila banyak sangat claim kata best giler. Ye la takut macam overclaim kan. Tapi macam u kata la, tak semua produk sesuai for all kan. So kena juga try and error
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 02:10 PM | Show all posts
gummygummy replied at 2-8-2019 01:12 PM
yeah betul2. memang nampak la effort dia to explain semuanya. Memang nampak juga banyak gila katan ...

of course yang jual akan RT / post good reviews je hehe tapi sebab ada kalangan kawan-kawan sendiri yang dah pakai, and mixed reviews. conclusion i sama je macam product lain and bukan miracle product.
tapi better daripada produk2 segera yang pakai 1-2x terus muka helok licin tapi rupa-rupanya ada mercury, bleach.

yang serum ni baru lagi kan? macam semua kawan2 dia yang dapat try before launch haritu review bagus. tapi i still nak tunggu public punya reviews nak tau effectiveness dia.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2019 02:49 PM | Show all posts
miminn replied at 2-8-2019 02:10 PM
of course yang jual akan RT / post good reviews je hehe tapi sebab ada kalangan kawan-kawan sendir ...

Tapi you, i was was kadang2 sbb mostly banyak yang PR. Meaning yang try tu and claim kebabom semua dapat PR. I nak someone yang betul2 depan mata I kata dia guna dia beli and memang ok and dia akan beli lagi.

COntoh la kan, chizubunny. Dia dapat PR. Iman pon i guess dapat PR.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 12:27 PM GMT+8 , Processed in 0.104416 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list