CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: ikastacia

[Pelbagai] Apekah pemikiran yang paling pelik masa korang kecik2 dulu?

  [Copy link]
Post time 10-5-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiols dulu byk tgk drama....so bile parents marah2 (actually xde la marah sgt pun....tapi bdk2 pnye sentap kan),,so selalu rase mcm aiols ni sbnrnye anak angkat sbb tu parents x syg....hahahhaa....anak angkat pebenda dah muke sebijik muke parents ....adoi ai....

Dulu2 duk rumah flat 2bilik je....pastu umur 10thn dpt duk rumah 3bilik....rase mcm wahh x sangka life boleh berubah....sbb terasa mcm parents org sederhana....kwn sekeliling plak ramai dok rmh teres....so mcm sedih sket....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2020 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
i still remembered masa i kecik 3-5 tahun camtu.. i've been wondering... orang2 lain keliling i ni do they feel the same sensation? Do they breathe the same way that i am? Do they experience senses sejuk panas sama cam i... if they're the same, kejadian semua sama, then apa yang lain dari semua ni? And bila i masuk skolah, i learnt about the Creator
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2020 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ikastacia replied at 17-7-2019 11:03 AM
Dulu2 pernah ikut ayah iols g memancing..die mmg suka memancing..pantang ade port baik punya, mesti  ...

Takutnyaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Mse kecik dlu selalu fikir kalau tertelan biji buah especially limau, nnt dia tumbuh dlm perut..lepas tu imagine mcmne kalau biji tu tunbuh besar dlm perut lg satu chewing gum, bila tertelan mula la pk mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kecik2 dulu tiap mlm mesti nk duduk di beranda rumah sbb nak tengok bulan..sebabnya orang cakap dlm bulan tu ada nenek kebayan..
Pemikiran iolls nie yg kecik waktu tu..camne nenek kebayan tu bulan masuk dlm bulan tu..camne nk naik ke bulan..n dlm bulan tu ada apa sampai nenek kebayan tu boleh stay situ
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-6-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ImpianSeroja replied at 20-5-2021 10:58 AM
Kecik2 dulu tiap mlm mesti nk duduk di beranda rumah sbb nak tengok bulan..sebabnya orang cakap dlm  ...

Hahaha iols pulak ingat kalau lepak beranda disinari cahaya bulan gittew boleh jadi cantik mcm puteri bunian  
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Heranlah camne orang besar boleh jadi kecik masuk tv..diaorang masuk tv kot celah mana
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalu ingat aku ni anak tertukar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-6-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ImpianSeroja replied at 20-5-2021 10:58 AM
Kecik2 dulu tiap mlm mesti nk duduk di beranda rumah sbb nak tengok bulan..sebabnya orang cakap dlm  ...


Bulan ada muka abuya..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu rumah dekat dgn public library.  Boleh jalan kaki je. Biasanya lepas balik sekolah suka lepak sana baca buku free. Ingat lagi masa umo 7 atau 8 tahun ada terbaca 1 buku ni pasal kejadian siang & malam. Punya la percaya masa tu. Terasa vongoks sangat. Ada ke bila malam gantung lampu gasolin. Lampu tu la yg digantung kat langit yg kita nampak sebagai bulan tu. Matahari tu aku dh lupa dia gantung apa. Mots, kalau ada anak kene pantau bahan bacaan & socmed mereka. Jgn budus mcm iols hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2021 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
iman_kasih replied at 8-6-2021 03:41 PM
Bulan ada muka abuya..hahaha

Hahaha..cerita kecik2 dulu
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
ImpianSeroja replied at 9-6-2021 12:14 PM
Hahaha..cerita kecik2 dulu

Kan...ntah apa2 ntah
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
iman_kasih replied at 10-6-2021 08:44 AM
Kan...ntah apa2 ntah

Zaman kanak kanak yang menyeronokkan..tak de masalah nk kena fikir.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 04:09 AM From the mobile phone | Show all posts
paling pelik, fikir nak kawen nak keluar dr rumah sb ayah sgt pilih kasih.ketara sgt2 dia tunjuk..

tp tetap jugak aku kawen lambat..cehhh
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Haha aku selalu fikir kalau nampak kahwin terus automatic ada anak. So selalu kalau tengok movie, aku ada tegur kenapa dorang ini naik atas pelamin. Takut ada anak kang. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik2 i suka duduk balcony tenung matahari konon macam lonely sangat lah sbb takde kawan. Dok bercakap and luahkan kat matahari pasal kawan2 kat sekolah, cikgu marah tak siap keje etc. konon mcm sembang dgn kawan. Last2 darjah 6 kena pakai spec dah sebab rabun teruk. Bila fikir balik kelakar tapi rabun tu sampai skrg and makin tua makin teruk.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2021 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Pensil kaler ada pasangan suami isteri.  Biru & merah.  Hijau & kuning.  Hitam & putih.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm pmikiran kite paling pelik bile nk taw rse kena stapler..last skali stapler tgn sndri mase dlm kelas tadika..kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
masa kecik dulu slalu fikir dalam rimah ada hantu. sanggup duduk luar porch dan tunggu parent balik.. heheeh
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik2 dulu betul2 ingat iols akan kawen pakai baju putih gown kembang mcm mat salleh kawen tu...sbb tgok citer kartun mcm tu..bila dah besar siket baru sedar tu bukan budaya Kita...duhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 12:57 AM GMT+8 , Processed in 0.082455 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list