CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ikastacia

[Pelbagai] Apekah pemikiran yang paling pelik masa korang kecik2 dulu?

  [Copy link]
Post time 18-7-2019 01:49 PM | Show all posts
dulu masa kecik ada cerita cyber cop kat tv (cerita bersiri jepun ala2 kamen rider)
cyber cop ni bole amik senjata guna public phone
dia akan dial phone tu pastu keluar senjata dari bawah
lebih kurang la cite dia xingat sgt
so saya fikir semua public phone kat tepi jalan tu (masa tu ada lagi public phone) bole keluarkan senjata
tapi kene ada kombinasi nombor yg betul
kdg2 main tekan2 no tu dgn harapan dpt senjata

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 01:54 PM | Show all posts
ikastacia replied at 17-7-2019 10:54 AM
Sampai sekarang uols masih anak bongsu ke?

iyo
sobab lopeh den lahir production dah stop
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Imaginasi zaman dulu memang kebanyakannya terpengaruh dek cerita dalam tv kan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik kaka i kata nak baby(adik)g ciom budak laki maka i pon g cium la jiran sblh rumah yg nama akmal kot dgn harapan ada adik dlm perut mak i, sekali budak akmal tu meraung beguling lepas kna cium dgn i, mcm lah mulut i ni beracun lagakny mak dia tanya/ tenang kan keadaan n akmal bg tau i kiss dia. Harus la mak dia ngadu kt mak i, mlm tu i dpt hadiah rotan dan i nampak kakak i muka nk nagis d sebalik pintu, taku i ngadu letewww

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 04:02 PM | Show all posts
united_holland replied at 18-7-2019 01:19 PM
Eh i pun pernah terpikir mcm ni jugak..siap kalo tengah iklan kat tv masa cerita ditayangkan i ing ...

hahahah. kannn. dulu tak faham konsep live ngan recording huhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 04:32 PM | Show all posts
Sydasyda replied at 18-7-2019 03:49 PM
Masa kecik kaka i kata nak baby(adik)g ciom budak laki maka i pon g cium la jiran sblh rumah yg nama ...

Kesiannya uuu...tp kelakor..ha3

Aku dulu dimomokkan dgn share kerusi dgn bdk laki leh termengandung...ha3. Cth..kalo ada bdk laki duduk kat seat dlm bas cthnya..lps tu kt ni bdk2 pompuan xleh duduk seat tu bila dia dh bgn turun bas..nnt leh termengandung...kah3 bila ingat blk..camno nk tau laki2 ke pompuan yg duduk dlm bas tu b4 kt kan kan kan.. x lojik lgsung tp leh lak aku percaya mende tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
DyBBora2 replied at 18-7-2019 04:32 PM
Kesiannya uuu...tp kelakor..ha3

Aku dulu dimomokkan dgn share kerusi dgn bdk laki leh termengan ...

Yg ni pon i pecaya jugak, gigih la alas kerusi tu dgn buku lukisan sbb takut mengandung, tesentuh budak laki kt kantin boleh bwk gadohh wooo boleh d pandang hina oleh kwn sekeliling...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab topik ni menarik, terpaksa la I tak jadi silent reader dah. Fuh.

Masa I kecik2 dulu, I penah tengok satu cerita ni, ada watak pelacur. Pastu I impress dengan occupation pelacur. I rasa macam wow hebatnya jadi pelacur, tak susah pun kerja dia, tido je ngan orang nanti dapat duit. Doktor penat kena check orang sakit. Cikgu penat mengajar, pastu balik lambat. Semua kerja penat kecuali pelacur. Bijak betul sapa yang jadi pelacur ni.

Fuhhhhh itulah yang I fikir dulu masa I sekolah rendah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
skinsandstars replied at 18-7-2019 04:38 PM
Sebab topik ni menarik, terpaksa la I tak jadi silent reader dah. Fuh.

Masa I kecik2 dulu, I pena ...

Hahaha nasib baik cita2 u tak kesampaian kan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan masa kecik je.. sampai skrg aku terfikir adakah wanita2 cantik tu agaknya penah tak kentut tercirit... Hehehe.. maaf kaka seribulan kalau pemikiran iols mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku selalu pikir kenapa aku menjadi aku, kenapa tak jadi pokok ka kucing ka. Aku spt telah terperangkap dalam jasad tak boleh keluar Dari badan pergi jadi pokok ka kucing ka.
Zaman 80an belum terdedah hal luar internet xdak hanya ada TV Dan newspaper buku jah. Selalu hairan manusia lain yg hidup di negara lain adakah spt kami. Adakah mereka makan spt apa yg kami makan, apakah Rumah spt kami, kehidupam spt kami. Adakah mereka makan nasi ayam ikan atau makan makanan lain spt cacing ulat daun. Kenapa kucing memakan ikan sedangkan mereka tak pandai pergi tangkap ikan atau memancing Dan hanya tau mintak makanan Dari manusia.
Bersambung...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
I dulu waktu kecik2 ske tgk cerita ultraman..ada satu cerita ultraman tu,i xigt yg mana..tp ultraman tu ada pakai cincin and dia kena berlaga cincin dgn sorg pompuan tu utk dia bertukar jadi ultraman..

Since then,i selalu berkhayal yang i la pompuan tu and senyum sorg2 ble terigtkn si ultraman tu..

Which is now bru terfikir..ya allah..gediknya i waktu kecik2..grrrrr :/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:09 AM | Show all posts
Masa dulu mak ajar kalau terdesak nak kencing kat tepi jalan dlm hutan ...boleh tapi  syaratnya kena baca.... mintak maaf tuk nenek cucu nak tumpang kencing. Jadi aku pun percaya 100% so aku pun ikut je .

Tak pernah terfikir itu syirik ke apa...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:20 AM | Show all posts
dan dulu masa kecik2 tgk tv yang takde warna..pnh terfikir btul la zaman dlu mana ada warna..dan mcmana start peralihan dari zaman takde warna ke ada warna..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2019 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
wdayeyel replied at 19-7-2019 12:51 AM
I dulu waktu kecik2 ske tgk cerita ultraman..ada satu cerita ultraman tu,i xigt yg mana..tp ultraman ...

Iols pulak selalu berangan kalau ade jam tangan mcm power rangers tu pun boleh bertukar jd power rangers
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
1) kalau dekat kampung saya hujan means seluruh dunia hujan.
2) kalau turun hujan panas means ada org mati kena bunuh
3)kalau makan biji limau, nanti badan tumbuh pokok
4) kalau ternampak najis maksudnya ada benda buruk nak berlaku
5) sikat rambut belah tepi boleh jadi bijak
6) bila ada kedip2 bawah mata kanan ( berita baik ) kiri ( berita buruk )
7) tahi lalat tempat syaitan duduk, kalau gatal kat situ tanda dia marah
8) kereta hitam bawa malang pada tuan nya
9) tunjuk pelangi tak boleh pakai jari telunjuk nanti tuan puteri murka lantas potong jari kita, boleh tunjuk dgn ibu jari tapi jari masuk dlm penumbuk tgn
10) orang tua dalam kampung yang rambut putih adalah nenek kebayan
11) cikgu mengaji semua dah pernah pergi Mekah
12) kalau dekat tv buletin utama satu dunia tonton buletin utama,

Bila fikir balik murung seminggu dengan mentaliti zaman kanak2 aku

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 01:08 PM | Show all posts
iols mse kecik, fikir atas awan ada langit, atas langit ada syurga dan neraka. so selalu fikir nt ada org cipta yg lagi hebat dari jet supaya dpt naik terbang lagi tinggi nk sampai ke syurga/neraka


ya ampun pemikiran seorang budak 5 tahun mse tu punyalah mcm2...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 22-7-2019 07:14 PM

Selalu jalan2 malam tgk langit ada bulan, kenapa bulan ikut ke mana kita pergi. Bulan tetap di situ tak gerak2 walau kita jalan 1 km wakakaka.
Kalau tangkap ayam Dan kepit ketiak berjalan kepala dia tetap bergerak kedepan kedepan, tak boleh ka beliau biarkan kepala dia bebas
Anjing boleh bertukar menjadi serigala. Bila azan isak terus anjing menjadi serigala auuwww auwww. Ketika itu mersakan kampung dijaga serigala. Lagi seram keluar rumah. Terutama musim hujan seram. Zaman dulu jarang motor jalan sana sini mlm2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik2 selalu bayangkan hidung ni boleh dicabut n pasang semula. Sebab rimas asyik selesema je. Lepastu masa kecik selalu pk hidung michael jackson tu boleh cabut & pasang balik sebab hidung dia nampak pelik sgt
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik2 percaya konon2 kalau tunjuk pelangi nanti tangan kudung. So bila dh berakal sikit try la tunjuk guna jari. Ehh elok pulak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 12:14 PM GMT+8 , Processed in 0.113217 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list