CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ikastacia

[Pelbagai] Apekah pemikiran yang paling pelik masa korang kecik2 dulu?

  [Copy link]
Post time 23-7-2019 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga mod beri i tacang ... i nk baca thread yg berpagar tinggiiii plsssss
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cahaya_emily at 23-7-2019 09:24 AM

Pemikiran masa i kecik2 umur 6 tahun dlu nk duit byk memenuhi rumah..selalu lukis rumah dgn duit syiling penuh sampai ke ceiling...time tu nk byk duit sbb nk pegi beli gula2 dgn cekedis...sbb masa kecik2 dlu susah gila nk dpt jajan..lpstu masa darjah 3 i dpt idea..i amik upah buatkan homework org lain sampai homework sendiri terabai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 09:23 AM | Show all posts
I dlu suke tgk cite p ramlee...tapi cite p ramlee kan gmbr hitam putih kan? so I ingat orang dlu2 memang takde warna..hitam putih semata-mata...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
I masa kecik slalu fikir I ank angkat.sbb dlm family I yg paling len dr semua adk beradk.muka memang x sama.Bila kluaq dgn family mesti org tnya I ni ank sapa.Dah besar ni dah x fikir sgt pun.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Intanterpilih09 replied at 23-7-2019 10:04 PM
I masa kecik slalu fikir I ank angkat.sbb dlm family I yg paling len dr semua adk beradk.muka memang ...

Memang mase kecik die punya feeling kalau kate anak angkat tu, mesti acah2 keluarga kandung sebenar org kaye kan? Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ikastacia replied at 24-7-2019 02:33 PM
Memang mase kecik die punya feeling kalau kate anak angkat tu, mesti acah2 keluarga kandung sebena ...

Hahaha xda la fikir mcm tu.cuma hairan sbb Kita ja yg lain dr Adk beradik yg lain.sedih oooo
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai sangat heran kenapa ramai suka kan atromen padahal atromen itu tipu korang celik2. Sudahlah pakai sarung topeng dan kaku jah. Banguan2 pakai kertas jimat kos menipu tak agak2 atromen tak menarik nserupa main mainan patung rimau lawan kuda ja.baik nonton sesame street Elmo ka yg mkn biskut dlm tong sampah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 09:37 AM | Show all posts
dulu masa kecik  aku selalu rasa kita semua da mati, pastu hidup balik tapi jadi orang lain. repeat. hahahahah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 09:39 AM | Show all posts
lagi.. aku rasa dinosour, ultraman  tu semua wujud.. so takut la nak p oversea.. ya ampunnnn kesiannya aku duluuuu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 11:35 AM | Show all posts
dulu rasanya yang paling kuat sekali didunia ialah 'giant robot'

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Intan masa kecil Bila tgk drama yg ada org kawen pastu nt dpt ank.slalu fikir tu dia lamanya nak wat sesuatu drama nak tunggu pompuan tu ngandung dulu n br bersalin.dr kanak2 kemudian tggu dia besar.Dah besar bila fikir blk senyum sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 03:17 PM | Show all posts
masa kecik dulu, as muslim kita di ajar yg manusia ni berasal dari Nabi Adam A.S
pastu aku jadi mikir, kenapa dunia sekarang ada pelbagai bangsa & warna kulit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 03:18 PM | Show all posts
lagi satu, selalu mikir di luar langit ada apa
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu kecik2 selali pikir diri ini anak angkat, kena buang then my parents kutip.. Dh besor sbb tu asyik kena marah

Selalu berangan konon ada abang pdhal xdak.. Siap tulis diari mohon doa nk ada abang

Second child syndrome  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha TT terpengaruh dgn Men In Black ke semua suspek alien

Btw mase sek rendah i selalu rasa "berselera" kl nampak pasir..bestnya kl dpt kunyah2..i bayangkan pasir tu mcm cruchy cereal/nuts..tp yg peliknya i tak pernah pun kunyah sbb tau kotor..so nk lepaskan "craving" tu i just main kirai2 pasir tu sambil berangan tgh kunyah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 04:31 PM | Show all posts
Masa kecik dulu i selalu terfikir yg muka kita ni bukan muka kita, macam tengok kat cermin tu rasa macam topeng je..bukan wajah sebenar. Taktau kenapa terfikir camtu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 04:36 AM From the mobile phone | Show all posts
1. Dulu ingat sailormoon tinggal dekat gua bukit dekat dengan rumah.
2. Senja2 berhenti main kalau tak alien datang tangkap
3. Darjah 5 fikir ada baby dalam perut so bila besar, baby tu akan membesar jugak dalam perut and keluor sendiri.
4. Setan tu rupanya macam anime setan dalam majalah Anis
5. Along cerita kat tv tu beruang bukan kucing

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik sy sangka bulan selalu ikut sy rasa special dow rupanya..
Salah satu angan-angan masa kecik nak terperangkap kat kedai buku dan baca puas-puas semua buku kat dalam tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 10:55 AM | Show all posts
penah tak tgk drama,bila seseorang dapat surat,surat tu bersuara.camne ek,kira surat tu dibaca dari pengutus surat.i  oll terpikir camne ek bole camtu. dalam pemikiran,mungkin time penerima tu baca,i sebagai pengirim kene sesambil baca balik ayat surat tu dari jauh...paham takk..

kelakor nya pemikiran tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 10:55 AM | Show all posts
zaman dulu kita terpengaruh tv.pemikiran pun base on drama yang tayang zaman tu.drama doktor, berangan jadi doktor.drama Dj, berangan jadi Dj
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 12:28 PM GMT+8 , Processed in 1.522922 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list