CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: ikastacia

[Pelbagai] Apekah pemikiran yang paling pelik masa korang kecik2 dulu?

  [Copy link]
 Author| Post time 27-7-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mattzzx replied at 25-7-2019 11:35 AM
dulu rasanya yang paling kuat sekali didunia ialah 'giant robot'

Kartun apekah ni? Macam x pernah tgk je
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 27-7-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik selalu terpikir kalau masuk dalam hutan tebal tu mesti ade rumah yg diperbuat dari gula2..mcm dalam cter fantagiro & tarabas tu..boleh makan dinding die

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2019 10:20 AM | Show all posts
ikastacia replied at 27-7-2019 02:51 PM
Kartun apekah ni? Macam x pernah tgk je

https://www.youtube.com/watch?v=lnczokOnWjg

dia bukan katun tapi macam cerita ultraman juga...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Aku dulu skeptikal dengan lampu peti ais. Slalu syak yg bila tutup je pintu tu, mungkin ada orang kenit akan flip on the light switch dlm tu. Meaning lampu tu mungkin nyala. Pelan2 aku godek magnetic silicone lining guna jari nak ngendap dengan harapan nak tangkap orang kenit.

2. Pelik no 2: percaya adanya orang kenit; tinggi sejengkal. Siap letak nasi/sisa makanan kat satu spot dalam rumah yg aku rasa depa duduk. Pastu tgh malam plan nak bangun,nak usha. Bila dah terjaga, takut lak nak jenguk. Takut hantu.. hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mattzzx replied at 28-7-2019 10:20 AM
https://www.youtube.com/watch?v=lnczokOnWjg

dia bukan katun tapi macam cerita ultraman juga...
...

Owh memang konpem iols x pernah tgk..tahun bila ade tayang kat tv?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2019 05:34 PM | Show all posts
ikastacia replied at 28-7-2019 03:30 PM
Owh memang konpem iols x pernah tgk..tahun bila ade tayang kat tv?

entah...matt pun lupaaa..

Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2019 05:37 PM | Show all posts
redfox replied at 27-7-2019 09:31 AM
Masa kecik sy sangka bulan selalu ikut sy rasa special dow rupanya..
Salah satu angan ...

Ni bulan ikut ni siap hadiah kredit...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakalong palinggggg suka berangan naik kapalterbang sambil makan KFC ..maklumlah org kampung. Keliling kampung banyak pokok getah dan buah2an jer. Kedai yg ada 1 jer.. kedai runcit Pak Haji Rahim .. Zaman tu KFC dan kapalterbang hanya dapat dilihat di kaca TV...itu pun kakalong nengok TV jiran. Malam2 Kaka mimpi makan KFC sampai meleleh2 air liur

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 30-7-2019 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakalongmu replied at 29-7-2019 04:32 PM
Kakalong palinggggg suka berangan naik kapalterbang sambil makan KFC ..maklumlah org kampun ...

Zaman dulu tgk iklan kfc pun boleh terliur huhu
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak-budak kecik biasalah ada pemikiran & imaginasi pelik-pelik kan. Fasa otak baru nak berkembang agaknya haha.

Tapi antara pemikiran pelik Kaka yang hampir-hampir buat Kaka jadi arwah, sampai sekarang Kaka tak boleh lupa. Masa tu Kaka kecik lagi, dalam lingkungan umur 3-5 tahun. Masa tengah nak melintas jalan dengan mak Kaka, tiba-tiba Kaka rasa Kaka ni adalah seorang Superman. Lepastu Kaka cakap dekat diri sendiri, kenapa nak kena jalan kaki, Kaka kan Superman boleh terbang.  Terus Kaka lepaskan pegangan mak Kaka & berjalan melintas jalan raya  ( fefeeling masa tu tengah terbang). Nasib baik umur Kaka masa tu panjang sebab teksi yang nyaris langgar Kaka sempat brek. Tapi memang dah dekat sangat-sangat dalam 1 kaki je jarak. Terduduk jugak la Kaka masa tu sebab terkejut haha.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-7-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kukukaka replied at 31-7-2019 12:44 PM
Budak-budak kecik biasalah ada pemikiran & imaginasi pelik-pelik kan. Fasa otak baru nak berkembang  ...

Mujur panjang umur lagi
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 04:36 PM | Show all posts
Masa kecik dulu iols ingatkan dulu2 time zaman mak pak kita kecik2 dunia ni takde warna.
Just hitam putih je. Sebab tengok tv cite P. Ramlee warna hitam putih hahahah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik2 dlu pernah terfikir sape yg suke cium2 nnt mesti akan mengandung...sbb dulu ada cerita kat tv bila pelakon tu bertentang mata pastu ala2 mcm nak bercium..tak lama pastu yg pelakon pompuan tu pun mengandung. So sejak tgk citer tu kalo ade pak cik2 ke abg2 ke nak cium mesti x bg sbb takut termengandung

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 05:23 PM | Show all posts
masa kecik2 selalu sgt berharap dpt jmpa sailormoon. hahhahahaa.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalu terbayang diri sendiri mcm power rangers kaler pink tu. Nak tumpaskan penjahat kononnyaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
i punya pelik plak
1) dulu time kecil i dgn abang i dua dua lahir bulan 12 tapi tarikh lahir i yg lahir dulu.. lepastu mak i suruh i panggil abg.. banyak kali i tanya mak i kenapa nak kena panggil abang sbb tarikh lahir i yg lahir dulu baru dia.. patut i la kakak.. penat mak i explain sbb tahun tak sama.. tu kena panggil abang.. dah sekolah baru i faham.. tapi sampai sekarang i tak panggil abang.. bahahaha

2) kalau i masuk sukan lumba lari mesti i sapu kaki dgn minyak panas yg gambr kuda putih tu.. konon nanti time lari laju mcm kuda la.. hampehh betul haram lari tak laju pun.. dapat no last ada la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-8-2019 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik dulu sekolah rendah aku ingat org dlm tv tu memang duk dalam tv tu and kecik mcm saiz tv tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik2 selalu tengok iklan fair and lovely.kan model die tu hindustan ke india tunjuk sapu2 krim tu kat muka. Duk pikir ni sapa beli sume jadi muke hindustan la ni. Ttibe satu hari mak beli fair and lovely sapu kat muka dia. Pelan2 masuk bilik air nangis nanti pikir mak dah bertukar jadi muka india/hindustan mcm dlm tv sbb pakai fair and lovely.

Bila ingat balik rasa nak ketuk je diri sendiri hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecik2 dulu dok caye yang kalau makan buah dengan biji nnt dia tumbuh dalam peyot...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm... how come fox takde pun fikir yang pelik2 cam orang lain eh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 10:39 PM GMT+8 , Processed in 4.734487 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list