CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: ikastacia

[Pelbagai] Apekah pemikiran yang paling pelik masa korang kecik2 dulu?

  [Copy link]
Post time 17-7-2019 03:48 PM | Show all posts
iols lak, umur 5 thn dah di ajar puasa dan fikir time tu kalau telan air liur akan batal puasa.

puas la dok meludah sampai mak iols perasan & tanya, dik kenapa syik ludah ja?

iols pun ckp nnti batal puasa, tak dapat la duit raya nnti..

mujur mak iols perasan, kalau tak sebulan jenuh iols nk meludah ja kerjanya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 17-7-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
MFR_IN replied at 17-7-2019 03:48 PM
iols lak, umur 5 thn dah di ajar puasa dan fikir time tu kalau telan air liur akan batal puasa.

p ...

Hahaha adoii asik meludah je..x kering ke tekak tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 suka tgk cter tamil yg setiap hari sabtu tv2..ade skali tgk cter tamil zaman p ramlee sebab itam putih  cter pasal dewa2 die la..yg dewa monyet lawan dewa ular lah..iolss siap terbayang2 lagi kalau jumpa monyet ngan ular kat luar rumah, agak2 dorg bertukar jd manusia x mcm dewa2 tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 03:57 PM | Show all posts
ikastacia replied at 17-7-2019 03:52 PM
Hahaha adoii asik meludah je..x kering ke tekak tu?

tak la sebb mindset dah nk duit raya
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 04:54 PM | Show all posts
kenapa iols tak ingat ape2 yg pelik masa iols kecik..
adakah iols bijak dr kecik
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 05:17 PM | Show all posts
macamana orang keluar tv..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 17-7-2019 05:17 PM
macamana orang keluar tv..

Hahaha kalau yg ni iols slalu pk ade org kerdil yg berlakon dalam tv tu..kalau speaker pulak, ade org kerdil juga duk nyanyi dalam tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ikastacia replied at 17-7-2019 08:09 PM
Hahaha kalau yg ni iols slalu pk ade org kerdil yg berlakon dalam tv tu..kalau speaker pulak, ade  ...

kann.. sama lah kita..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-7-2019 01:20 AM | Show all posts
kecik2 dulu selalu pikir nak mati sebelum baligh sbb dapat tiket free masuk syurga kaedahnya...hahahah dah besau panjang nih rasa lawak jugakk...kerje nak benda senang jer dari kecik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 08:14 AM | Show all posts
dulu time kecik tgk tv tgk drama ke apa..terfikir mcmana pelakon tu salin baju kejap sgt..dan kejap ada sini kejap ada sana..mcmana cepat dia gerak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Cepat2 la nak jadi besar, sekali dah besar, cepat2 la kalau boleh nak balik zaman kanak2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 08:30 AM | Show all posts
lilylulu replied at 18-7-2019 01:20 AM
kecik2 dulu selalu pikir nak mati sebelum baligh sbb dapat tiket free masuk syurga kaedahnya...hahah ...

kecik2 dh target nk masuk syurga..bagus btul lililulu ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 09:55 AM | Show all posts
Ha3...psl org kecik dlm TV tu rasanya bdk2 dulu sume pk gitu kot sbb aku pon sama

sampaikan aku ni berangan la yg kat umah aku ada org kecik saiz lg kecik dr barbie tu buat rumah dlm bilik aku & hidup mcm kita2 nih..so, bila balik sekolah, leh la aku main2 dgn diorang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 11:55 AM | Show all posts
chinta89 replied at 17-7-2019 09:49 AM
pemikiran meols : org yg dh lama mati, kesian diorg dah lama kena seksa dlm kubur (kalau yg masuk sy ...

eh i ols pun pk cam uols. cam uols cakap la nanti sapa mati lambat masa nak kiamat tu kejap je kena seksa. pastu dibangkitkan semula. i ingat i sorang je pk gitu hihi
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 11:58 AM | Show all posts
iols dulu tengok video clip lagu kat tv i ols ingatkan diorang buat video clip live. means tetiap kali dorg kuar tv tu live. padahal video clip tu kan recorded. iols mcm eh cane dorg buat mende ni tetiap kali kuar tv sama je pergerakan wakakak

pastu cerita pramlee dulu2 kan hitam putih. iols ingat orang dulu2 kehidupan dorg real life pun hitam putih takde kaler. cam zaman moden baru la dunia ni ada kaler. how noob i was.......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 12:00 PM | Show all posts
aku pulak masa kecik2 selalu terpikir yang aku ni anak angkat je
melampaukan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-7-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik2 dulu lah kan, ustaz kt sekolah selalu duk cerita pasal kejadian bumi dan langit & etc..i selalu terpikir kalo Tuhan yg ciptakan bumi ni sape pulak yg ciptakan Tuhan..mana datang asal usul nya..uishh seram pulak kalo teringat..nasib baik lah bila dah besar soalan2 nih berlalu seiring dgn usia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
nanasno replied at 18-7-2019 11:58 AM
iols dulu tengok video clip lagu kat tv i ols ingatkan diorang buat video clip live. means tetiap ka ...

Eh i pun pernah terpikir mcm ni jugak..siap kalo tengah iklan kat tv masa cerita ditayangkan i ingat diorg pun semua stop masa iklan, pastu resume balik bila iklan dah habis..haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
I masa kecik kecik selalu bayangkan i mermaid..  mak i sotong kurita hitam besar tu.. sbb sikit sikit nak marah! hihihihi.. and selalu berangan yg i tidor kat shopping mall  location ampang angle sbb dulu kat bawah ada toy r us besar..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x boleh nak recall lagi pemikiran pelik kecik2.
Tapi kakak aku kata, dia bila tengok tv kecik2 dulu, dia ingat semua lakonan tu waktu malam. Semua live record n tayang. Kalau utk scene siang, diorang akan buka lampu banyak2 bagi nampak mcm siang.
Out of the box sgt kakak aku.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 09:54 PM GMT+8 , Processed in 4.649971 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list