CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 11596|Reply: 68

Head says no, heart says yes

[Copy link]
Post time 14-7-2019 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua

Nak Tanya forumners yg dah go through divorce. Masa divorce Tu Ada tak perasaan sayang lagi cuma perceraian diteruskan jugak sebab logic akal cakap rumahtangga Kita tak dapat diselamatkan lagi. Kalau stay jugak it's the same shit we'll have face.

I'm going through this at the moment. Mmg confused dibuatnya..feelings macam ni mmg normal ke? I takut i akan murung Lepas divorce..but then again, Ada ke orang divorce dia happy banget?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-7-2019 07:10 PM | Show all posts
its normal seperti fasa seorang kanak2 akil baligh.  lepas tu move on je sis.  logik akal atau logik emosi?

akal ada dua : emosi + akal, which one is dominant?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 08:43 PM | Show all posts
normal la tu. bila dah terbiasa hidup dengan seseorang tu untuk suatu tempoh yang lama tetiba kena berpisah. dah lalui segala suka duka dengan dia. nak berpisah mesti rasa sedih n terkilan. walaupun dah tahu tak mungkin dapat teruskan lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols percaya kalau bab mcm ni follow ur head.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau lelaki memang depression teruk yang boleh menjejaskan kerja. Kalau usia dah agak lanjut, harap bertahan dlm hubungan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-7-2019 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Otak I asik cakap Dari dulu patut cerai..Kami sangat tak compatible, Dan mcm2 problem lagi. Tapi hati ni Rasa berat nak cerai..I don't know why. Kata sebab takut hidup sorang, patut dah biasa sebab kami pjj...entahla..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Memanglah akan rasa teragak agak sebab nak menempuhi benda baru
Jadi istikharah dan ikutlah petunjuk
Kemudian tawakkal
Tawakkal ni konsepnya sangat indah kalau kita amalkan
Depression dan segala jiwa kacau Insyaallah xda kalau kita tawakkal dan reda dngn ketentuan....
Tapi kalau rasa boleh diselamatkan,rasa benda kecil sahaja punca cerai maka eloklah bertahan., cari bahagia sendiri dalam rumahtangga tidaktentu
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 08:36 AM | Show all posts
hi tt.. first of all dah lama ke ada masalah rumah tangga ni?
memang tak boleh bincang dah ke?

i pun a divorcee. baru setahun. and you know what?? that was the best decision i ever made when i decided to end the marriage.
but then again, you have to think this through. kalau masih syg, cuba untuk resolve issues yg ada, communication sgt penting yeeee
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-7-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ramaramu replied at 15-7-2019 08:36 AM
hi tt.. first of all dah lama ke ada masalah rumah tangga ni?
memang tak boleh bincang dah ke?


Masalah Dari muka kawen u..pjj tanpa rela, isu dia message2 pempuan lain, takde rumah sendiri, isu anak2 bekas perkahwinan dulu etc...komunikasi? Dia xsuka borak ngan I ngan orang lain ok je..I ni makan hati sampai takde hati dah kot
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:18 PM | Show all posts
move on je dik...dah cerai pun kan. Ada light nanti at the end of the tunnel
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 03:44 PM | Show all posts
apa ke byk sgt masalah tt ni..
u cuba tny dia nak lagi ke stay in this marriage?
u umur brp? kalau muda cepat2 la kluar dr hidup merana. mulakan hidup baru
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-7-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
juruterra replied at 15-7-2019 03:18 PM
move on je dik...dah cerai pun kan. Ada light nanti at the end of the tunnel

Belum lagi..nak file la ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-7-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ramaramu replied at 15-7-2019 03:44 PM
apa ke byk sgt masalah tt ni..
u cuba tny dia nak lagi ke stay in this marriage?
u umur brp? kala ...

I dah 4 series. Mungkin kalau I muda lagi xde hesitation kot. I pikir takpela Tua pun I deserve to be happy. Kalau perangai dia berubah baik lepas cerai, I akan anggap Tu khidmat masyarakat I kat dia la..untung Bini Baru dia la kot..kohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
apa dirasa tu perkara normal..
yang tak normal..bila dah tak rasa apa2..
hati mati..
apa pon keputusan tt..
semoga terus cekal..
carilah kebahagian yg diimpikan..

tuk tt...eh..tetiba lak..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki kdg2 bile kite serius nk cerai dia pun acah2 la effort nk berbaik-baik. Jgn percaya ye. Rayuan gimbal je tu.

Kalau blh selamat, of course itu lbh baik. Tp kalau asyik makan hati basi berulam jantung yg juge basi,  sis kite juga berhak mati dlm bahagia.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Kata fizo cetai itu bukan pengakhiran tetapi satu permulaan
Kata madam rose wanita mana mahukan perceraian
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-7-2019 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 15-7-2019 06:42 PM
apa dirasa tu perkara normal..
yang tak normal..bila dah tak rasa apa2..
hati mati..

Thank you. Moga Ada mentari Di balik awan kelabu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2019 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 15-7-2019 09:46 PM
Lelaki kdg2 bile kite serius nk cerai dia pun acah2 la effort nk berbaik-baik. Jgn percaya ye. Rayua ...

Haha tergelak I baca ayat last, mati Dalam bahagia..tapi betulla Kan, takkan nak hidup sedih2 sebelum mati, sadisnya hidup kalau gitu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2019 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 15-7-2019 08:14 AM
Memanglah akan rasa teragak agak sebab nak menempuhi benda baru
Jadi istikharah dan ikutlah petunj ...

Thanks..mmg betul cakap u..reda is the way to find your contentment in life I suppose.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 03:28 PM | Show all posts
ms baru2 cerai tu
sedih la skit
dh lama2 nti
ko akan rasa bebas sgt2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 06:59 AM GMT+8 , Processed in 0.092034 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list