CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234
Return to list New
Author: fahdramli

[Tokoh] HILANG kawan, sakit ke?

  [Copy link]
Post time 3-8-2021 03:29 AM | Show all posts
kalau kwn kita tu bodoh sebab buat kita sakit hati, angkat kaki terus...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by edayildiz at 5-8-2021 10:18 PM

i tkde kwn sgt sejak pkp..i kwn ngn my twin sister jer..gaduh baikk gaduh baik sampai ajm..
ada kwn pun asyik la byk drama..sblm ni i rapat ngn geng opis..pastu now wfh ..xjmpa..sekadar wssep jah.
byk drama okeh..ada yg jeles nk i layan dia sorg...yg A xngam ngn B..adoi poning den
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Tiada kawan baik walau baik dengan semua. Kawan baik hanya emak, suami anak2, kakak n abang2.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2021 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by talia at 28-8-2021 10:52 PM

Kdg2 dah berumur ni kita ingat takde dah nak hadap kwn2 yg drama queen nak sentap tak tentu pasal, pastu play victim. Rupanya tak. I baru kena, asalnya kami kwn baik kat pejabat. Dia pangkat kakak so i ingat dia matang. Entah la satu hari tu dia start diamkan diri. I tegur dia, dia jwb acuh tak acuh, siap paling muka arah lain. Bila ditanya dgn baik, dia kata takde pape. I sgt meluat nak layan org camni. Menyusahkan jugak sbb bila ada hal kerja dia buat payah nak communicate. Dia suka tunjuk depan kwn2 sekerja lain yg dia layan i mcm halimunan. Sampai skrg nampak mcm i yg jahat. Ada jugak kwn2 tanya i apa yg jadi, mostly tanya dgn persepsi i yg ada buat silap kat dia. Tp i bernasib baik ada kwn sekerja lain yg tau cerita sebenar. Pd diorg lama2 nanti org nampak perangai kakak tu camne sbb dulu pun dia kwn rapat dgn org lain pastu tiba2 tak rapat, which is sama dgn situasi i.

Sedih la jugak sbb tak tau apa punca or salah i. I usaha fikir apa silap i tp lama2 i fikir balik, memang perangai dia camtu. Masa rapat dgn i, dia ada mengata org yg dia pernah rapat. Sekarang giliran i la kot kena. Takpela i anggap ada baiknya i tak berkawan dgn org camni.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2021 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah hilang kawan. Tp iols okay je. Mgkin ada sebab kan jadi semua tu. Ramai lg org lain boleh jd kan kawan. Skrg ni pun circle iols kecik je. Banyak kawan dgn cousin je. Alhamdulillah, still happy
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru-baru ni perasan ada sorang kawan ni dah block me kat insta. Kawan rapat kat tempat kerja. Bila down we used to cheer on each other. Me okay je sebab I seriously couldnt be bothered. Kita bukan umur anak-anak. Buatlah apa kau nak
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 10:47 AM | Show all posts
byk kes cmni. ada xde kawan pon samaaa je.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 04:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada sorang bff,susah senang gembira sedih memang dia sentiasa ada dari aku umur 18 lagi.

Time aku jatuh dia lah bagi kata2 semangat,time aku kena anxiety teruk..dia lah yg dtg dgr luahan aku yg merapu2.

Aku dah anggap dia dan family dia mcm family aku..
Tq bff sbb always be with me always..
Love u

Kawan mkn kawan pon byk kali aku kena,cari aku time diaorang susah,xde duit,terdesak.
Bila dah senang aku pon diaorang xpandang. Hutang2 pon sonyap terus
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2021 05:56 PM | Show all posts
i ada kwn2..ada yg bff..
Sorang dr forum..
Ada few kwn2 dr universiti
Ada kwn dr sekolah

Yg betul2 bff ada 2-3 kerat..tpt meluah perasaan bila perlu
Yg blh simpan rahsia..

Yg lain2 i keep natural..  xde la nk berkepit sama2 ke sana ke sini sama all the time
Lagipun  keje i x sama dgn org..  Lone ranger dah biasa..no problem..
Tiap2 kali keje jumpa org lain2...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2021 08:09 AM | Show all posts
setuju dgn phrase tu
tapi dunia ni lebih menjurus kepada survival of the fittest
macam mana kita bersedia dengan segala kemungkinan
dan tak terlalu bergantung pada orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2021 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Sometimes u ada rasa kehilangan kawan when such situation u pernah bersama dia.Lagi2 kalau pergi ke tempat yg ada momen kenangan dgn si dia aka kawan itu but ada perkara berlaku dan memisahkan jurang itu dan seperti tidak boleh rapat kembali...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah merasa perasaan ni. Sedih taktau nak kata, dah la bff lak tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Sakit mula2 tapi kalau kawan tu toxic heloks dihilangkan terus baru aman dunia
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Malas nak bercontact2 dgn kawan.. Biasa rapat masa kerja pastu senyap bila berhenti.. Ada kawan yg contact on off tapi sejenis cerita si A dia akan cite pd B..vice versa.. Padahal si A dan B mmg x baik.. So better dendiam duduk sendiri.. Lg bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Mestilah sakit hilang kawan...mula2 je..lama2 ok dah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 04:52 PM | Show all posts
prefer quality rather than quantity
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih memang sedih, tapi iols lagi suka small circle giteww
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2022 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Hilang kawan yg sentiasa ada susah dan senang sangat sakit.. tapi kalau kawan2 biasa, xde pun xpe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-6-2022 06:20 PM GMT+8 , Processed in 0.087350 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list