CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 18550|Reply: 44

[Accesories & Hobbies] Senarai harga barangan asas keperluan utk pesakit terlantar/org tua di Shopee

  [Copy link]
Post time 28-6-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by sarah82 at 21-8-2019 03:05 PM

Memandangkan sy selalu survey harga barangan asas utk kegunaan seorg tok yg mana anak beliau upah sy utk jaga di rumah mereka dan sy pasti ramai saja yg mempunyai ahli keluarga yg sakit terlantar atau dah tua. Meh sy kongsikan harga termurah yg sy dapat survey di Shopee

1. lampin pakai buang Dewasa saiz L harga RM146 utk 100 keping termasuk caj penghantaran https://shopee.com.my/product/6380350/1961974902?smtt=0.0.9

2. Lampin pakai buang saiz L harga RM166 utk 100 keping termasuk caj penghantaran https://shopee.com.my/product/6380350/536019215?smtt=0.0.9

3. pelapik pakai buang saiz 30" × 30"
https://shopee.com.my/product/19020156/1938745045?smtt=0.0.9

4. Pelapik pakai buang saiz 30" × 30". bagi pesakit terlantar, pelapik ni mmg membantu sewaktu menukar dan mencuci najis pesakit. Harga RM6.80 per pek dan ada 10 keping. Harga di farmasi biasanya antara RM11 hingga RM15 bergantung kepada saiz dan jenama
https://shopee.com.my/product/39961633/1903916655?smtt=0.0.9

5. Transparent film dressing 5m. Yg ni sangat berguna kalau ada luka. Guna selepas dressing luka dan cover dgn film dressing utk mengelak luka tersebut kena air. Harga di farmasi utk 10cm × 10m adalah antara RM44 hingga RM55 tapi di shopee harga utk 10cm × 5m adalah RM13.61 dan percuma penghantaran jika beli lebih RM40. Cuma lambat sampai sebab dari China.
https://shopee.com.my/product/118074944/1923736534?smtt=0.0.9

6. Tena Wet Wipes. Wet Tissue jenama Tena ni sentiasa menjadi pilihan mereka yg mempunyai ahli keluarga yg terlantar. Sebab utamanya adalah tisu yg lebih lebar dan alcohol free. Sangat sesuai utk kulit yg sensitif.
https://shopee.com.my/product/76295/385916132?smtt=0.0.9

7. Gloves (1 box ada 100 pcs)  harga yg paling murah kat shopee RM10.90 tapi kalau beli 10 box ke atas harga adalah RM10.60 https://shopee.com.my/product/107050481/2239103536?smtt=0.0.9
8. Harga terbaru pampers dewasa di Shopee RM11.50 utk saiz M, RM12 utk saiz L dan RM13.50 utk saiz XL
https://shopee.com.my/product/29230419/2214569937?smtt=0.0.9


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 07:47 PM | Show all posts
tq share info ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2019 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
CikB replied at 28-6-2019 07:47 PM
tq share info ni

Sama..moga memberi manfaat
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus info yg you share ni. Mulianya tugas yg you buat. Semoga urusan you dipermudahkan. I kdg2 beli pampers for my parents kat aeon big dua pack dlm rm34, kira murah juga, tp bukan selalu ada promotion..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Irisha replied at 28-6-2019 08:45 PM
Bagus info yg you share ni. Mulianya tugas yg you buat. Semoga urusan you dipermudahkan. I kdg2 beli ...

Betul.. Tu kira murah.. Tesco Tena dlm rm20++..dulu ada 1 kedai di Alor setar yg berdekatan dgn Hospital Sultanah Bahiyah jual pampers Tena dlm RM16.50..skrg tak pasti harga brp.. Sebab senang beli online.. Ada org tlg hantar.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaka puji usaha adik yg murni nie...moga Allah swt yg membalasnya
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
MasyaAllah! Tak terfikir pula nak beli online.. Selalu beli kat farmasi.. Tiap bulan kena beli untuk nenek yang uzur..terutama yang pelapik tu...

Terima kasih banyak-banyak. Semoga Allah permudahkan segala urusan awak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 28-6-2019 09:14 PM
MasyaAllah! Tak terfikir pula nak beli online.. Selalu beli kat farmasi.. Tiap bulan kena beli untuk ...

Dulu pun mcm tu juga la.. Anak tok yg sy mengasuh ni beli kat farmasi..sy terfikir baik cari kat shopee dan lazada. Bila compare both side mmg shopee lagi murah berbanding dgn lazada antara 10 hingga 20 ringgit plus shipping term shopee lebih memihak kepada pembeli.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
tq kak sarah. nak tanya ade tak alas tilam yang anti air. eh betul ke eja ni. lapik yang tak telus air tapi washable.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 28-6-2019 09:12 PM
Kaka puji usaha adik yg murni nie...moga Allah swt yg membalasnya

Aamiin.. Ya rabb.. Semoga Allah sentiasa memberkati kehidupan kita semua. Dah alang ada akaun kat sini.. Sy dok cari gak kat bod mana sesuai utk kongsi info tentang barangan pesakit.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
rayriff replied at 28-6-2019 09:18 PM
tq kak sarah. nak tanya ade tak alas tilam yang anti air. eh betul ke eja ni. lapik yang tak telus a ...

Yang tu.. Plan kak sarah nak bawa masuk ke Malaysia dan jual.. Tapi modal x cukup lagi.. Kalau kat hospital dipanggil LP.. Kalau kat farmasi tanya ttg washable incontinent.

Ambik saiz 34" × 72" besar cover seluruh katil hospital. Nanti kak sarah upload gambar portable shower yg kak sarah buat dari gardener sprayer/bekas racun padi.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih sarah
Sgt membantu sbb ayah kaka sekrg bed ridden
Kami mmg beli pampers tiap bln paling sikit 5 pack per month
Lps ni bjlh beli 100 pieces terus
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 28-6-2019 09:26 PM
Terima kasih sarah
Sgt membantu sbb ayah kaka sekrg bed ridden
Kami mmg beli pampers tiap bln pal ...

Sy dah 2 kali beli dari seller yg sy bagi link..

Dan material sama mcm Tena dan DrP. Utk yg harga rm146 tu saiz L dia sama dgn DrP besar sikit berbanding saiz L Tena.

Utk yg harga RM176 sememangnya sama mcm Tena. Tak ada perbezaan pun.

Biasanya kalau di pusat jagaan depa tukar pampers setiap 6 jam sekali.. Tapi sy tukar pampers tok ni sehari 2 kali sbb dia buang air kecil tak byk sgt
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq for information.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2019 09:33 PM | Show all posts
Utk pesakit yg ada bedsore.. Ni tips yg sy dpt dari nurse dan Dr. Biasanya kalau bedsore teruk, dr akan pasang tiub kencing. Jadi air kencing akan terus ke urine bag dan membantu mempercepatkan penyembuhan luka bedsore.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
3 tahun lepas tak jumpa lampin dewasa murah ni (masa ni ada lazada je) so dapat beli lampin diapex dewasa sekotak besar terus dalam tu ada 10 pek, RM130 mcm tu

Kalau lah ada shopee masa tu mesti jimat banyak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
juliesha replied at 28-6-2019 09:43 PM
3 tahun lepas tak jumpa lampin dewasa murah ni (masa ni ada lazada je) so dapat beli lampin diapex d ...

Betul.. Sy mula beli barangan mcm pampers kat shopee bulan 8,2018..tapi masa tu pampers utk pcs masih rm120++....

Ni semakin murah.. Alhamdulillah.. Moga kekal la seller tu jual murah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
rayriff replied at 28-6-2019 09:18 PM
tq kak sarah. nak tanya ade tak alas tilam yang anti air. eh betul ke eja ni. lapik yang tak telus a ...

Kat lazada ada u
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 28-6-2019 09:46 PM
Betul.. Sy mula beli barangan mcm pampers kat shopee bulan 8,2018..tapi masa tu pampers utk pcs ma ...

Dulu i jaga arwah mak bedridden tp weekend je lah i balik rumah parents take over jaga. My mom selesa pakai diapex je, tena dgn DrP dia senang bocor, diapex je macam tahan sikit tapi susah nak dapat diapex tu. paling murah jumpa rm129.90 kat lazada beli direct dr kilang diapex tapi campur shipping dekat rm150-160 juga lah.

Bagus u sanggup jaga, semoga Allah permudahkan urusan u
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2019 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
juliesha replied at 28-6-2019 09:52 PM
Dulu i jaga arwah mak bedridden tp weekend je lah i balik rumah parents take over jaga. My mom sel ...

Aamiin ya rabb.. Moga Allah mudahkan urusan kita semua.

Ada satu jenama dari jepun sy dah lupa.. Beli utm arwah tok.. Mmg arwah tok ckp pampers tu selesa berbanding Tena dan DrP.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 03:26 PM GMT+8 , Processed in 0.094675 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list