CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: redberries

[Idea] Side Income;Korang buat apa..?

  [Copy link]
Post time 20-6-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mamakylekelvin replied at 20-6-2019 12:58 PM
ada juga masuk mana2 group jualan tp kna invite friends smpai 500 and kalau x nak invite blh beli  ...

Hebat betul cabaran
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 08:28 AM | Show all posts

memang hebat cabaran buat dropship ini
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
cari uban mak.

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 04:15 PM | Show all posts
malam n hari minggu buat part time mengajar tuition.. dapat la tampung apa2 yg x cukup n menyimpan sikit untuk hari tua

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 05:39 PM | Show all posts
mrscolour replied at 15-6-2019 01:07 PM
Me jual preloved items-mcm2 buku, baju, brg anak2. Takdelah hari2 laku. Time sesak2 tiba2 ada org na ...

boleh tak ajarkan cara2 nak jual barangan pre loved? berminat plak nak tau..


Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kukukakikakakmu at 23-6-2019 06:56 PM

Sebab skang tngah cari kerja start dr bulan 4 aritu xdapat2, so skang wat part time jual barang kosmetik marykay..pastu ada jual brg makanan arab mcm kurma,kacang2 ala mcm yusuf tayub tu,pastu ada jual baju budak2,baju raya,pencil case,beg sekolah hello kitty,mummy beg..sementara nakcari job tetap setakat ni alhamdulillah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 10:50 AM | Show all posts
cikkatak replied at 20-6-2019 10:44 AM
Jual frozen food. Kadang2 karipap frozen, roti sosej frozen. Tapi bergantung pada mood & kesihatan m ...

ada fb / ig tak? nak follow.

kiter suke beli frozen food
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 11:34 AM | Show all posts
wat cookies time bulan puasa/cny/deepavalli
time bulan lain ambil la order wat kek /brownies skit2
boleh la utk menampung utk gi jenjalan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 06:18 PM | Show all posts
Saya buat ground arrangement untuk tour di Turkey. Selalunya merangkumi kawasan Istanbul, Ephesus, Cappadocia, Pamukkale, Antalya, Bodrum, Alacati etc.

Selalunya orang yang amik quotation dari saya ni orang yang x suka nak ikut group tour, and nak berjalan ikut tarikh masing2. Kalau pakej dari malaysia kan selalunya ada certain date untuk berlepas.

Kadang2 kalau ada request orang Malaysia or kenalan datang Istanbul nak suruh saya jadi tour guide, saya buat juga, limited hari Ahad je sebab kerja full time kat ofis lain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 24-6-2019 10:50 AM
ada fb / ig tak? nak follow.

kiter suke beli frozen food

Takde... Jual kat kawan2, jiran2 je... Tak rajin nak buat banyak plus tempat nak simpan pun limited.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
BabyMiakaChan replied at 24-6-2019 06:18 PM
Saya buat ground arrangement untuk tour di Turkey. Selalunya merangkumi kawasan Istanbul, Ephesus, C ...

Yeay tacang! Thank you momod @seribulan yang murah hati
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 21-6-2019 03:58 PM
cari uban mak.

comel la mimin ni... dlo kecik2 cari uban ayah... dpt juga duit poket....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 09:08 AM | Show all posts
ada sikit
buat keje freelance  dlm hartanah
buat part time acct skadar caj secretary/online fees
mark up sana sini sikit back to back basis quotation
sewa bilik
nafkah dari ex sikit
keja2 tu smua sy buat dari meja yg sama
yg lain2 pun datang tiba2 mengikut kemurahan kita bersedekah diatas rezeki yg kita terima
byk kita sedekah lagi byk rezeki masuk

tapi kos keluar pun byk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
meols ni ada la buat kerja part time.. buat paperwork... lebih kurang mcm research assistant juga.... kadang buat slide presentation... kadang meols advice juga mcm mana nk present paperwork dekat office ke... dekat university ke.... then meols akan follow up... if there is any issue ke... meols buat apa yg meols tahu... kalau x tahu... meols akan cuba cari info tu... mcm tu.... bestfren meols sblom puasa haritu, mmg x da idea langsung nk buat side income mcm mana... so meols tanya dia pandai buat apa... dia jawab, dia ada blaja buat kuih raya traditional dgn arwah nenek dia. terus meols advice buat kuih raya, meols share pengalaman meols beli kuih raya dgn org lain... bagi sample mcm tu... 3 minggu lpas meols advice... order kuih dah berlambak... raya baru2 ni untung bersih dekat 2k. alhamdulilah... nasihat kpd TT, apa ilmu or service or apa2 je yg TT pandai buat, buat je business... tgok TT mesti boleh punya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 09:11 AM | Show all posts
BabyMiakaChan replied at 24-6-2019 06:18 PM
Saya buat ground arrangement untuk tour di Turkey. Selalunya merangkumi kawasan Istanbul, Ephesus, C ...

akak pernah buat keja ni dulu..dgn travel agent tapi inbound market.
ground tour from penang to lgkw ex cameron to genting (casino)

rugi resign keja ni dulu


Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by BabyMiakaChan at 25-6-2019 05:28 PM
rospinki replied at 25-6-2019 09:11 AM
akak pernah buat keja ni dulu..dgn travel agent tapi inbound market.
ground tour from penang to l ...


Iols pun buat inbound je for turkey, sbb iols mmg dkt Istanbul. Kalau outbound iols boleh quote sampai greece or cyprus je. Best jugak kalau dapat sale... tapi bile ada pesaing yang bg quotation murah merepek and client pun bulat2 percaya harga tu kita jadi stress
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
still study di uni. i ni antara student yg bright. so bila students lain tk faham diorang mintak ajar, and bagi duit skali. selalu yg sama batch ni haram tk bayar pun. junior2 la selalu hulur duit.
also, i buat tutor ajar accounting untuk students spm, dan juga ambil upah buatkn assignment. hihihi i tak ada skill untuk kerja mcm di fast food, so ni je lah kerja yg boleh buat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 09:45 AM | Show all posts
BabyMiakaChan replied at 25-6-2019 05:24 PM
Iols pun buat inbound je for turkey, sbb iols mmg dkt Istanbul. Kalau outbound iols boleh quote  ...

samala kita cuma dari benua lain..haha. bestkan buat itinerary pastu cari quotation pgi foodtaste kat rest hotel..hahh vip treat lagi. cuma tu lah persaingan byk..paling utama servis kena tip top..tu je. kalau murah servis hampeh akan bagi bad reputation pada operator. scope keja sama je kan walo sana mediteranean..syokla duk sana ya..ada keje kosong tak
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 10:20 AM | Show all posts
Semua ni tag team dgn wife:
f0re×
emas
cendawan tiram
personal shopper

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2019 11:48 AM | Show all posts
ajar tuition kat budak sekolah... dalam sebulan tu boleh dapat 700-1k.. selalu i ambil dalam 4-5 students je..tak larat nak ajar ramai2 ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 11:41 PM GMT+8 , Processed in 0.225280 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list