CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: redberries

[Idea] Side Income;Korang buat apa..?

  [Copy link]
Post time 19-6-2019 01:20 PM | Show all posts
saya buat dropship tp tak berapa nak jalan sebab marketplace di fb selalu kna ban..last2 jual kt wall jer tp x selaju sales di marketplace..kesian sis

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 18-6-2019 04:05 PM
I agent. Basically dropship la. Sbb produk tak pegang. Cari sales je. Hq uruskan bab lain2

Cmne nk jd dropship?
Nk cuba jd agent tp xyakin n pgg stok huuu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya buat mengurut.. lepas ni maybe nak add on kelas mengurut pulak kot.. bosan pulak mengurut sorang-sorang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
luluaurora replied at 19-6-2019 01:26 PM
Cmne nk jd dropship?
Nk cuba jd agent tp xyakin n pgg stok huuu

Sebelum jadi agent dropship, kena kenalpasti beberapa perkara:

Nak jadi agent dropship sebab:
1. Kita pengguna. Lebih senang nak cerita kan perihal produk kalau kte sendiri guna. Barulah ada hashtag sayagunasayajual

2. Produk tu ada permintaan /viral. Org kte memang suka benda viral ni. Acah2 kata viral pun ada. Lama2 betul la viral. Tp kena tapis juga kalau produl viral ni. Makesure ada pelan marketing atau assist dari Hq yg kukuh. Takut viral nya sekejap je

3. Minat. Produk tu yg kte minat. Bila minat, tk semestinya income bnyk, asal dpt share minat tu. Yg ni kalau bukan jadi main source of income tak pelah. Contoh. Minat  karya seni. Org kte kurang appreciate benda2 seni ni. Tp boleh la org kata sambil survey utk diri sendiri, sambil tu jual

Bila dah dapat produk nya, jangan lupa check:
1. Latarbelakang company/founder. Jangan plak founder kaki tipu, pernah ada history tipu agent. Nanti merana.  Kalau company international pun, kena tgk track record dlm negara kte juga

2. Kebajikan agent di ambil kira tak. Maksudnya kalau ada masalah dari Hq, Hq lepas tamgan ke, biar agent settle. Atau Hq bertanggungjawab.

3. Mudah tak nak submit order? Sistem apa yg Hq guna kan? Kalau pakai submit whatsapp je, better tak payah. Takut kalau order byk, nanti order kte ni tak perasan. Tp kalau Hq  convince yg cara tu tk kan silap, contoh whatsapp bisnes ke then ok lah. Atau Hq baru lagi mula bisnes.  Pakai whatsapp je. Tkpelah kte support. Kalau ada sistem online lagi mudah. Mudah utk kte agent, dan mudah utk HQ

4. And penting, tolong jangann jadi agent yg promo produk tak legit, scam. Komisyen mungkin masyuk. Tapi kte memperdaya org

Sorry panjang. Kalau x menjawab persoalan, bleh PM. Ni berdasarkan pendapat peribadi ye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 19-6-2019 02:55 PM
Sebelum jadi agent dropship, kena kenalpasti beberapa perkara:

Nak jadi agent dropship sebab:

Tenkiuuu for the info,
Banyak belajar niii, mmg nk strt business kecik utk extra income tp nk jd dropship dlu nk test tgk diri ni boleh ke x buat jual beli

Sy prefer item yg sentiasa ada pembeli, utk mkanan, cosmetic mmg xbrminat lahh..

Thanks againnn
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 06:51 PM | Show all posts
Saya mengajar part time. Alhamdulillah ada la rezeki lebih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:14 PM | Show all posts
small baking tapi teringin la nak jual yg deco2 tu,dari mana ek seller tu ambik,tgkk mcm pre oder dr china tapi dr sapa?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat kek. Jual kat office mate

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
luluaurora replied at 19-6-2019 06:46 PM
Tenkiuuu for the info,
Banyak belajar niii, mmg nk strt business kecik utk extra income tp nk jd  ...

Most welcome. Semoga sukses ye
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
minahsenget replied at 19-6-2019 07:14 PM
small baking tapi teringin la nak jual yg deco2 tu,dari mana ek seller tu ambik,tgkk mcm pre oder dr ...

Deco2 mcm mana tu. Ada i nampak dekat bakery supplies pun ada, cucuk2 figurine pn masks, princess. Oh, and pernah jumpa yg dari china. Rambang mata. Pernah dulu beli direct dari China tp x puas hati sgt la kualiti. Baik letak yg ori, up la harga kek. Sbb lpstu boleh main
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:55 PM | Show all posts
anastasia7 replied at 19-6-2019 07:49 PM
Deco2 mcm mana tu. Ada i nampak dekat bakery supplies pun ada, cucuk2 figurine pn masks, princess. ...

hihihi...bukan decocake hihihi...2 benda berbeza,i minat yg deco2 rumah,yg now tgh trend,scandinavian deco...sory buat u confuse,i pun pelik deco apa kat kdai bakerytq buat i gelak this week..sorry eh
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Jadi dropship produk on9
2. Jual aiskrim malaysia
3. Jual kek coklat satu bekas rm 4 wat cod malam.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
minahsenget replied at 19-6-2019 07:55 PM
hihihi...bukan decocake hihihi...2 benda berbeza,i minat yg deco2 rumah,yg now tgh trend,scandinav ...

Hahahaha. Ok. Rupanya berbeza. Deco2 kalau pokok2 tiruan tu ada supplier di sini rasanya. And well, mungkin la pengilangnya dari china. Macam2 ada kat sana. I ada follow 1 IG agent malaysia yg uruskan borong2 kat china ni. Dia pernah share gambar perabot2 yg dijual kat china. Kadamg2 ada yg nk beli utk rumah sendiri, amek trip dgn dia ke sana utk beli. Sambil2 tu jual balik. Barang2 gaya ssf pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Hurmmm..
Buat katering2 kecil2an..
Buat makanan pack utk majis2..
Penat tp terpaksa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 09:52 PM | Show all posts
anastasia7 replied at 19-6-2019 08:06 PM
Hahahaha. Ok. Rupanya berbeza. Deco2 kalau pokok2 tiruan tu ada supplier di sini rasanya. And well ...

tq3x...my BIL slalu p china tp taste agak hauk tak berani take risk kirim kat dia,dia pun bisnes,tp klu bab deco or kain baju ke mmg tak berani kirim. my nephew buat trip bwk org p borong jgak tp aunty ni sendiri tak sampai2 lagi,klu ada supplier sini better sebab nak try dulu kan..lgpun nak start small.i nak tgk ig u mention tu,klu brg mcm ssf mmg best lah,tq u
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 09:53 PM | Show all posts
honeythebee replied at 19-6-2019 08:18 PM
Hurmmm..
Buat katering2 kecil2an..
Buat makanan pack utk majis2..

gudluck to u,bisnes food mmg penat,my hubby pun in foodline,penat
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 09:57 PM | Show all posts
anastasia7 replied at 19-6-2019 02:55 PM
Sebelum jadi agent dropship, kena kenalpasti beberapa perkara:

Nak jadi agent dropship sebab:

good info,u tau tak cara jadi personal shopper? saja ja nak tau,time  puasa ritu ramai je i tgk jd PS butik2
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 18-6-2019 04:06 PM
I dah bersara buat hantaran. Byk brg2 manik kristal semua ni nak letgo

Ada dulang kristal x? Ce pm sikit barang2 u kot ai berkenan pulak.  Ai nak upgrade dulang tp market tempat ai sekarang dah slow. Semua nak murah. Dah bagi murah nak diskaun pulak.. Ishhhh. Kemurungan sis.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 18-6-2019 04:09 PM
Sorry tanya. Berapa bayar fee ye

Yang tu ai masuk masa promo. 90+ tapi xlebih 100. Rasa rugi nya la hai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:08 PM | Show all posts
mongoose_kidz replied at 15-6-2019 10:20 PM
malu nak cerita tp cerita jugakla..
aku masak x pndai,jahit pun x pndai
jadinya aku jual air miner ...

my son pun jual air mineral n air kotak time dia pegi tuition or club sukan.boleh ler dapat habuan nak topup,lgi untung modal i yg kluarkan,dia sapu modal n untung2 sekali.tapi niat i nak bg xposure jer,dah besar nanti boleh tolong ayah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:35 PM GMT+8 , Processed in 2.787023 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list