CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: redberries

[Idea] Side Income;Korang buat apa..?

  [Copy link]
Post time 18-6-2019 02:12 PM | Show all posts
sy jual mcm mcm, perfume dexandra, kain batik pastel, sabun muka Harrogate, barang barang dari US. Meh ler pm.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 02:31 PM | Show all posts
adila39 replied at 15-6-2019 09:06 PM
kita buat hamper bfr raya ni sambil2 dah 6 tahun jugak bila musim raya. Kita jugak kdg freelance for ...

u yg conduct event tu ker..
or u jadi freelancer staff tuk organizer..
biasanya tuk event apa..

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:01 PM | Show all posts
untuk yg bekerja dan ada kekangan masa cth ada anak2 masih kecik ke, eloklah jadi dropshipper.. takyah pening nak bungkus barang & pos.. monitor dari rumah saja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:05 PM | Show all posts
saya buat dropship jual tudung bawal aje...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 18-6-2019 06:31 AM
u yg conduct event tu ker..
or u jadi freelancer staff tuk organizer..
biasanya tuk event apa..
...

kita as organizer and masa branding and marketing semua tu.. cari sponsor pastu cari menteri to the opening, invitations vips. gitula.. kami ada teamla.. memasing ada role dia.. so like me.. bahagian pr and marketing
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
luluaurora replied at 15-6-2019 11:13 AM
Thinking nk jd ghost writer..tpi msa mcm trhad pulak dgn keja opis n urus anak..

Anybody ade jd  ...

I agent. Basically dropship la. Sbb produk tak pegang. Cari sales je. Hq uruskan bab lain2
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 12:53 PM
Sekarang ni ai tengah plan nak buat salted egg cornflakes. Rm15/200g harga market sekarang. Tapi tu  ...

I ada beli salted egg powder. Tak ingt nama. Nuris kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 01:15 PM
Siap gubah. Clients hantar barang,then letak atas dulang. Biasa rate rm25 utk artificial flower.
...

I dah bersara buat hantaran. Byk brg2 manik kristal semua ni nak letgo
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
mas79 replied at 15-6-2019 03:33 PM
Buat dropship, jual beg. Skrg nk Cuba direct ambik dkt China. Buat sendiri boleh untung lebih sikit.

I dah beberapa tahun amek direct dari china. Yg oenting tahu cara basic
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 05:08 PM
Last year ai ada register group coaching beli barang dri china. Sampai sekarang x buat apa2. Rugi  ...

Sorry tanya. Berapa bayar fee ye
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mongoose_kidz replied at 15-6-2019 10:20 PM
malu nak cerita tp cerita jugakla..
aku masak x pndai,jahit pun x pndai
jadinya aku jual air miner ...

Bagus juga ni. Menyelesaikan masalah kalau org nak cari air.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Dah 4 tahun ke 5 dropship barang dari China. Deal sendiri. Pakai agent sini pernah 2,3 kali je.

2. Agent Cuckoo. Konsep ni dropship. Fee jadi agent 0. Belajar online boleh offline kelas pun ada. Komisen 1 item paling rendah Rm70. Tp kalau capai nett, contoh 5, tambah bonus rm700. 10, tambah Rm3000. Niat join agent? Nak sebarkan kebaikan produk.


Kalau nk belajar bisnes, tk kira apa, boleh la tanya2. I tau beberapa 'sifu' yg ajar. Ada niche bakeri, cikgu tuition, ebay, buat video marketing. Sekaramg semua mostly ada kerja tambahan atau part time. Kalau boleh, cari yg kte minat. Tp kalau kte minat duit, cari yg senang dan komisyen tinggi. Hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 04:58 PM | Show all posts
Teringin nak belajar berniaga barang2 dari China tu tapi tu la basic takde.

Sebelum ni pernah beli bale baju bundle kanak2 tapi tak berjaya juga jual kesemua, banyak je lagi berlonggok dalam almari tu haa . Walaupon baju cantik2 juga, tapi memang payah nak jual semua. Taktahu la mana silapnya. Mungkin based customer to tak kuat lagi kot.

Tapi hati memang kena kental kalau nak meniaga online ni.

Pernah try juga jadi dropshipper, dulu mula2 rancak jugak 2 hari sekali mesti ada customer, tapi untung tak banyak lah dalam RM1-RM10 je. Cuma kena sangat la rajin upload gambar kat instagram, i ols ni da la kerja office hour jugak kadang2 nak post gambor tu adoi malas betul dengan ayat2 nya lagi kan. So now tengah on hold dulu padahal instagram da ada follower 1k ke atas da cuma tu la tak sure target customer yang betul atau tidak.

Any advise from otai-otai?
I ols berminat dalam meniaga baju bundle kids and maybe stuff from China kot? sebab murah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
gummygummy replied at 18-6-2019 04:58 PM
Teringin nak belajar berniaga barang2 dari China tu tapi tu la basic takde.

Sebelum ni pernah bel ...

Tak otai tp boleh la share pendapat. Kalau bundle kanak2 dah ada supplier dan produk pun ok, mantapkan bahagian marketing. I tgk jualan kat FB group pun ok kalau bundle. Ig tk sure. Friend list FB i ramai jual bundle.. Marketing skrg ramai guna video. Vid story, ig atau fb. Ada cara buat senang atau guna apps.

Untuk brgn china, kena ada ilmu betul. Sbb first nak register account tu yg penting. Yg ni dulu i belajar bayar ratus2, tp last2 yg bayar puluh2 yg bleh bantu solve problem. Hehe. And china ni ada byk platform. Yg cater US buyer, local buyer atau worldwide. Kena tahu yg mana sesuai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Een dulu waktu kerja buat part time decorated sugar cookies a.k.a fancy cookies. Yang itu main product la. Kadang2 ada juga buat mooncakes & macarons if ada request. Boleh la nak buat shopping kat shopee & lazada

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 18-6-2019 04:08 PM
I dah beberapa tahun amek direct dari china. Yg oenting tahu cara basic

Guna taobao dgn 1688.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
eenhemo2 replied at 18-6-2019 07:23 PM
Een dulu waktu kerja buat part time decorated sugar cookies a.k.a fancy cookies. Yang itu main produ ...

Skrg buat lagi ke. Sugar cookies ni boleh thn harga kan sbb fancy
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mas79 replied at 18-6-2019 09:07 PM
Guna taobao dgn 1688.

Good choice
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
I full time hw. Teringin nak jual homemade food. Tapi tulah, kekangan masa dgn anak kecik. Moga2 nanti mudah jalan utk i cari rezeki lebih utk family

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Een masih buat lagi anastasia7

Harga dia mmg mahal sikit sbb kira harga by pcs. Sebab nak deco seketul cookies tu anbil masa. Makin complicated design, makin mahal harga dia. Co toh design complicated mylittle pony, cartoon character.. selain tu, makin byk detail kena buat, harga pun mahal

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:12 PM GMT+8 , Processed in 0.082293 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list