CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: redberries

[Idea] Side Income;Korang buat apa..?

  [Copy link]
Post time 15-6-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 05:08 PM
Last year ai ada register group coaching beli barang dri china. Sampai sekarang x buat apa2. Rugi  ...

Wah...turunkanlah ilmu tu yeehaw heheheh berminat jgk buat mcm yeehaw, mcm best jer. Tp tak tahu nak mula dari mana.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat Dropships produk je.,, dpt la sikit buat blnja.,
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi dropship je mudah. Tukang amik order dan payment kita buat. Pos akan diuruskan oleh supplier. Kena rajin promote. Kalau tak, takde income. Dpt sikit lepas beli jajan anak2, tudung baru ke..handbag baru ke..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
I think I feel like hangat2 tahi ayam. Nak berniaga Roti and Apple pie, mixer dah beli tapi x start lagi. Suami dah support/ motivate but I have no confidence yet. Nak baca motivational books bagi I semangat sikit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 12:53 PM
Sekarang ni ai tengah plan nak buat salted egg cornflakes. Rm15/200g harga market sekarang. Tapi tu  ...

Kalau you biasa beli barang online, shopee ada jual. Search je kat situ. Ramai jual. And I think price online maybe a bit cheaper Dari physical store. Kalau tau physical store jual berapa, lagi senang nak calculate berbaloi ke tak beli online.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 12:53 PM
Sekarang ni ai tengah plan nak buat salted egg cornflakes. Rm15/200g harga market sekarang. Tapi tu  ...

Shopee ada jual you byk
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
kita buat hamper bfr raya ni sambil2 dah 6 tahun jugak bila musim raya. Kita jugak kdg freelance for event organiser tapi x selalu. And next.. xtau apa pulak masih pikir.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayabad replied at 15-6-2019 01:47 PM
Boleh cuba jual barang sendiri yang terpakai di Carousell, Mudah. Sebelum iklan barang pastikan stud ...

ai pom suka jual barang preloved. Salah satu sebab utama, ai cepat bosan. Gpon suka bende yg up to date, so kena clear wardrobe ASAP. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai pulak buat beauty service @  eyelash extension. But home-based at Bangsar.. Price starting dari RM38 - RM80. So monthly, uols boleh maintain cantek dgn affordable price. Weekday 8pm-12am, Weekend 8am-12am. Kena booked appointment dulu yer.
Instagram : lashbybella.z

Lagi 1, ai buat servis naikkan Like / Follower utk Intagram, Youtube, FB, Tiktok.  Bende ni sesuai utk marketing / jual brg / service.
Yela, ig u byk follower & iklan pom byk like.. mesti la dpt attract potential customer kan utk singgah n beli dari online shop u..
Boleh cek my instagram : kakilikeig

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 05:08 PM
Last year ai ada register group coaching beli barang dri china. Sampai sekarang x buat apa2. Rugi  ...

Saya pun ada register jugak but fee rm100. Last2 belajar dgn suami je, lg faham sbb sambil belajar sambil buat.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 15-6-2019 09:06 PM
kita buat hamper bfr raya ni sambil2 dah 6 tahun jugak bila musim raya. Kita jugak kdg freelance for ...

Menarik jugak ni.. sapa target customer u?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 09:08 AM
Last year ai ada register group coaching beli barang dri china. Sampai sekarang x buat apa2. Rugi  ...

u perlukan mentor
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
malu nak cerita tp cerita jugakla..
aku masak x pndai,jahit pun x pndai
jadinya aku jual air mineral je kat wad (sbb aku keje misi)
klau kat hospimart satu botol besar 1.5 ltr tu rm2.20 n yg kecik rm1.20
aku jual botol besar rm1.50 n kecik seringgit...duit masuk tabung yg xleh buka tu...jadi bila penuh tabung aku kira n simpan  kira simpan sekali dgn modal la..
bolehla skit2 duit...
aku jual dlm pantri utk staff je..smbil2 tu boleh jugak aku minum

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Freelance accounting service

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Part time jual baju online dress, blouse, pallazo & cardigan...iolls x pandai berjimat duit slu habis huhhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
mongoose_kidz replied at 15-6-2019 10:20 PM
malu nak cerita tp cerita jugakla..
aku masak x pndai,jahit pun x pndai
jadinya aku jual air miner ...

Hebat tu! Semoga murah rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols dari lepas Spm mmg suka carik part time.
Kadang2 bengang jugakla majkan2 yg nak pkerja full time terambik jugak iols sebab xde org nak keje.
1. Time belajar dulu suka keje kedai makan / fast food coz jimat duit makan kt situ.
2. Part time saloon / spa
3. Part time butik / klinik
Dah keje pulak;
1. Part time cari org wat survey
2. Online business, momod seribulan n killnancy pon iols bleh jual kalau ada permintaan
3. Ajar tuisyen, jadik transporter bebudak tuisyen
4. Mcm akak misi di atas iols amik peluang menjual jajan stationeries kat centre iols.
5. Dropship yg free membership iols join je.
6. Raya beli muruku pek besar then repack jual balik.
7. Iols suka jadik org tengah, ejen ape2 jelah yg x kenakan bayaran ahli mahli segala. Cam promot servis org ke, org nak cari sticker ke. Kita carikan kedai dan quote harga.
8. Business cleaning mula2 buat sendiri, sambil2 tu cari cleaner kat area tu utk keje ngn kita. Tt boleh try yg ni. Bukak je iklan mmg masuk je job. Tapi buat sendiri siyes sehari larat max 2 buah umah je
9. Tempat iols ni ramai jugak mocik2 bersidai geram je nak lantik memasing jadi ejen Avon ejen kutu . Yg ni belum lagi la
10. Supply ikan patin tempoyak talapia sangkar Sg Pahang / Perak. Yg ni pun sentiasa ada sambutan cuma iols kt sini xde peti frozen.
11. Biz makanan pon iols suka sgt2. Samada supply merata or de partner ngn gerai kecik2.

Dah berkeluarga dah sibuk dgn kerjaya ni kena cari part time yg bersesuaian dgn masa dan kemampuan kita la. Yg penting sentiasa pandai cari peluang, x sailang org, jujur istiqomah . Yes barang direct dari China jauh lebih murah daripada GM Kenanga segala. Macam2 halangan akan kita akan jumpa contoh yg transporter tu anak balik 9.30 pm, parent request by 9.45 dah kena sampai umah . Jalan lenggang lenggok ke parking pon dah 10 min. Lagi satu lucu kadang2 customer sesedap hati letak harga way too jauh daripada harga jual sampai kurang seratus dua pulak tu. Kadang tu stop sekejap pastu sambung balik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
mrscolour replied at 15-6-2019 05:58 PM
Wah...turunkanlah ilmu tu yeehaw heheheh berminat jgk buat mcm yeehaw, mcm best jer. Tp tak tahu n ...

Dia group yg guide cara2 nk beli mostly dekat taobao. Tapi ada ebook nya. Ai nak dedah kan sini pun macam xpatut sebab berbayar kan. Harap memahami la ye. Just kat group tu dia tekan kan bab payment and cara trace tracking postage.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku buat part time jual fibre internet. Tp mcm malas2 jgk tu, mls siot nk promot. Byk buat utk kwn2 la so deme xyah g centre ke ape nk register, register dgn aku thru wasap je. Jimat xyah susah g mall bagai. Hari tu dpt close 3 account dpt 400 komisen. Pastu mula la aku mls ha. Buat mase ni la part time aku buat walaupon sendu jah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 12:53 PM
Sekarang ni ai tengah plan nak buat salted egg cornflakes. Rm15/200g harga market sekarang. Tapi tu  ...

Kat Shopee ada orang jual repack dari brand Knorr. Kedai baking pun ada jual jugak.

I baru je sedekah kat kawan 200gm punya. Tak tahan bau hanyir kuat sangat (utk I yg memang tak tahan bau telur).
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 02:33 PM GMT+8 , Processed in 0.217333 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list