CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: redberries

[Idea] Side Income;Korang buat apa..?

  [Copy link]
Post time 14-11-2019 10:53 AM | Show all posts
b4 this penah jadi tutor n ajar anak2 jiran tuisyen..

tapi skang saya buat biz jual baju kanak2 n translator utk paperwork, assignments, iklan2 & project works dlm English-Malay , Malay-English, Jawi-Malay & Jawi-English..yang terbaru buat translator untuk student master n phd utk dorang punya assignments research papers..boleh dm saya in case nak pakai translator ye..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 01:27 PM | Show all posts
Saya part time home baker tp skang dah kurang amek oder. barang pon mahal, pastu ada bakers yg buang harga...
xpe la.. moga kita sume dilapangkn rezeki.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2019 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Side income akak dulu balik kerja ambil upah mewarna barang hiasan untuk pasaran london, siapa pergi sana beli cenderahati istana ke rumah ladang tu semua buat di sini sajok tu. Kalau ada permintaan akak juga semak skrip dan taip semula, ni sebelum zaman komputerlah ( betapa kertu sudah akak ni )
Bila lapang buat skrip, cerpen atau sajak.
Buat liputan akhbar tabloid jika diminta.
Tolong makcik buat kuih tart dan dendeng. Ini paling best sebab selain dapat upah, dapat makan sedap2.
Hahahah, tamak sungguh akak zaman muda

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 01:43 PM | Show all posts
saya terasa nak meniaga makanan as side income. Tapi bila pikir, kot ada yang keracunan nanti. Niat tu terbantut

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Ivysaur replied at 19-6-2019 06:51 PM
Saya mengajar part time. Alhamdulillah ada la rezeki lebih

Sis mengajar apa? Saya teringin nak mengajar, lagi beberapa minggu nak grad and confirm akan menganggur setahun dua sebab intake kerja selalu lambat
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya punya pengalaman pulak jual karipap frozen. Target market mula-mula kawan satu batch. Karipap frozen kentang dan sardin. Mula-mula kawan-kawan satu batch je yang beli. Lama-lama juniors from other batches pun beli  Memang laku sangat. Saya jual 1 packet ada 7 ketul yang besar-besar. Packaging yang cantiklah siap guna bekas styrofoam and wrap guna cling wrap. Selama 2 tahun jual dapatlah bayar duit sewa rumah, top up duit makan. Tapi berniaga 2 tahun je because its really hard for me to juggle both studies and business at the same time. Sebab buat karipap ni leceh, inti kentang kena potong dadu dulu. Yang sardin pulak bawangnya nak kena hiris halus dulu. Pernah masa tu straight berbusiness karipap sampai jatuh sakit, I was bedridden for a week Tapi tulah bila habis belajar ni ingat nak sambung berniaga karipap frozen ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2020 08:47 AM | Show all posts
sy buat trading jer..
bursa malaysia..dh 3 thn..nk kata untung tu suam2 jerla..
tp percayalah kalau ada ilmu dan teknik yg bkesan..bole jana income 3angka secara harian..
skrg dh aktif blk bsama sifu underground...lbh sng dan santai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2020 03:33 PM | Show all posts
kerja sambilan... pernah jual kuih raya dan jual topup.. masa tu, jadi agen topup, dapat la beberapa sen untuk per transaction tu..hehe.. untung sebulan tu dh boleh beli fon khas utk jual topup saje..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah masak laksa,mee kari n sandwich n hantar ke kedai2n kantin sekolah.Alhamdulilah dpt la duit tepi.

Pernah ikut jiran yg berniaga pasar mlm..ikut diorg berniaga ..masuk pasar mlm sabtu ahad.ni time muda remaja dulu la.

Skrg masih buat side income..online bisnes.Bab bisnes da mcm2 bisnes buat dr bisnes mlm , affiliate n etc.
Yang kekal skrg bisnes online jd leader  jual produk kecantikan
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2021 08:18 AM | Show all posts
i. eyelash extension service. ii.  trade crypto iii. sub-let rumah sewa. iiii. on9 biz boostkan like & follower kat media social.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2021 12:23 PM | Show all posts
paste shell out, takpenah terpikir tp saja suka2 why not.. untung  tak seberapa tp i suka je
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2021 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi tutor online pun bagus..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Stakat ni xde lg..tp ad x pape cadangan yg bole jd side income to x susah sgt kekdanye hihi
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
minahrecon replied at 15-6-2019 07:53 AM
Sya buat part time je....biasa Dri kul 7 pagi smpai kul 12 camtu dpt rm50-60....kalau sebulan kasa ...

Buat job apa ya..tringin nk buat side income yg satu hari nnt bole jd income tetap..sbb da xnk kje bawah org
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
pikah89 replied at 28-7-2021 11:34 PM
Buat job apa ya..tringin nk buat side income yg satu hari nnt bole jd income tetap..sbb da xnk kje ...

Sya buat grab masa tu.....sambil tggu anak BLK sekolah.....after kul 12 da xbuat........skrg da xbuat da ,start grab kena buat Amik test n Puspakom, mcm2........tahun 2019 masa ni........
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Jual brg kat shopee
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 10:49 AM | Show all posts
Jual biskut time PKP... isi masa lapang... sebab tak tahu nak buat apa kat rumah..
Ingat xda orang nak beli.. tiap2 minggu orang order.. tapi jual suka2 jer..
letih, buat sorang2..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 11:17 AM | Show all posts
iols buat mcm mcm kerja.

jual apa je boleh jual. jd dropship tu normal. last2 jd agen takaful  dr last yr time pandemic
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 9-1-2020 08:47 AM
sy buat trading jer..
bursa malaysia..dh 3 thn..nk kata untung tu suam2 jerla..
tp percayalah kala ...

Blh tlg ajarkan tak mcm mana nk buat trading? Skarang market mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 25-6-2019 09:08 AM
ada sikit
buat keje freelance  dlm hartanah
buat part time acct skadar caj secretary/online fees

Masih buat freelance dlm hartanah? Dm pls
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 12:41 PM GMT+8 , Processed in 0.094366 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list