CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: redberries

[Idea] Side Income;Korang buat apa..?

  [Copy link]
Post time 4-8-2019 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm2 keje part time daku buat tp not at the same time. Ikut keadaan. Pernah jd part time tutor, kadang jd proofreader. Now jd dropship jah sbb masa tak mengizinkan. Sambil online cuci mata tgk org lain jual apa, dgn bc forum, blh la wat marketing skali. Blh la duit tepi2 ni wat byr bil tepon, jjcm. Hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 18-6-2019 04:06 PM
I dah bersara buat hantaran. Byk brg2 manik kristal semua ni nak letgo

Kenapa u dah stop buat hantaran? Mind to share
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Isnin - jumaat : office
Sabtu Ahad & public holiday : MUA

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 5-8-2019 09:49 PM
Kenapa u dah stop buat hantaran? Mind to share

Ada anak kecik. Well not really la sbb tu. Dulu pernah tgh pantang bhuat hantaran adik ipar. Fokus bisnes lain. Masa buat hantaran pun dh ada bisnes tu. Maintain bisnes tu, tambah bisnes lain plak. Plus buat hantaran ni, tak la beria sgt cari customer. Sambil2 juga. If ada family members perlu khidmat i, i buat la balik. Biasa sekali beli brg2 byk lebih, tu yg open public juga
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 6-8-2019 08:01 AM
Ada anak kecik. Well not really la sbb tu. Dulu pernah tgh pantang bhuat hantaran adik ipar. Fokus ...

Bagusnya uols. Memang kaki bisnes ya
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 03:31 PM | Show all posts
part time tour leader utk travel agency ..so far bawak group ke Turki, hujung tahun ni bawak group ke Korea pulak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 6-8-2019 03:31 PM
part time tour leader utk travel agency ..so far bawak group ke Turki, hujung tahun ni bawak group k ...

Wah syok gila part time macam ni. Dahlah dapat jalan free
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 05:24 PM | Show all posts
moonbug replied at 6-8-2019 05:19 PM
Wah syok gila part time macam ni. Dahlah dapat jalan free

memang perks dia jalan free tp banyak benda kena ambik tahu, kena sabar paling penting..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 6-8-2019 03:31 PM
part time tour leader utk travel agency ..so far bawak group ke Turki, hujung tahun ni bawak group k ...

Tour leader mesti tau dh pasal twmpat tu kan. Bestnya sambil holiday
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 6-8-2019 05:24 PM
memang perks dia jalan free tp banyak benda kena ambik tahu, kena sabar paling penting..

Haruslah kan. I pegi trip dengan orang yang kenal pun asyik rengsa je perangai sekor sekor, apa lagi pergi dengan orang tak kenal, nak cerca pun tak boleh sebab customer
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:36 PM | Show all posts
sy membaking... tp xla yg hebat2 sbb nyk lg yg perlu belajar lg... sekrg just buat Brownies, Congo bar, Marble cake, Victoria Sandwich cake ngn Kek pandan gula melaka... raya ari tu buat chocolate chip cookies... Alhamdulillah la bole dapat pendapatan tambahan... cume order slow jek la sbb promote kat IG jek... followers IG pun 200 org jek... Doakan jualan sy lebih maju ye sume...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila hantar anak sekolah bole la bawak anak sedara 2 orang sekali.ambik diorg dari rmh memasing.bole la jadi grab x berdaftar
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Since aku surirumah aje..so mmg jd agent dropship..and weekend buat frozen keropok lekor ngn hubby..utk jual..aku mmg suke berbisnes..byk ilmu boleh dpt, n mmg nak ajar anak dari kecik utk slalu brusaha cari duit..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:13 PM | Show all posts
untung lah spirit berniaga u ols tinggi. i ols  dari menjual kek lapis..pastu stop..sebab perangai manusia nih nak yang murah tapi sedap. kalau mahal tak nak plak.. kalau bagi free memanjang puji nya.... tetiba emo plak..huhuhu....so dari tokeh kek sekarang nih ai ols bertukar ke tokeh jamu plak. jual jamu kunyit... pon orang kata mahal...ada yang dm kata u ols nyer jamu kunyit mahal kalau banding ngan produk a,  i ols tanya..sedap ker produk a..boleh plak dia komen cair..rasa kunyit jer...pastu bla bla bla...motip sebenar nya nak ngorder balik sambil  minta discount rega....tu lah spirit nak berbisness nih kena kental.  tapi apa apa pun syukur lah kan...allah uji kita dengan kemampuan yang kita ada.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 11:56 AM | Show all posts
moonbug replied at 7-8-2019 09:13 PM
Haruslah kan. I pegi trip dengan orang yang kenal pun asyik rengsa je perangai sekor sekor, apa la ...

betol you..tapi so far i belajar banyak dengan character clients. jadi lebih sabar pon ye jugak
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi housewife semestinya memerlukan side income. I dulu pernah membela ayam, itik, and arnab. Tapi xbertahan lama side income tu. Ayam itik selama setahun je. Arnab dalam 3 tahun bertahan. Modal jual arnab komersial tu, i bg suami iolls gune beli motor sadai untuk dijual 2ndhand sparepart. Yang mana bole jual, jual. Yg xterjual simpan dulu sebab tau sparepart motor jenis sekian2 ni memang xde jual dah kat kedai. Kalau nak baru pun kena import dari negera luar. Dapat untung sket xpe asalkan duet modal memang dapat balik. Bonus klu untung melebihi kos modal.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 11:06 PM | Show all posts
untuk side income, saya suka ajar2 tuisyen..apa2 lah berkaitan dengan pendidikan. selagi ada permintaan, saya pergi..tapi selalunya hujung minggu lah free sikit. seronok buat tuisyen ni. kepuasan mengajar one to one tu lain dari mengajar crowd yang besar dan kita boleh monitor perubahan pelajar tu. tapi ajar tuisyen ni tak lah terlalu lumayan bayarannya. tapi saya yakin ada ganjaran dalam bentuk yang lain jugak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya buat strawberry tower for any events.. buat hand bouquet, brownies and buat deco hantaran.. So far ok la biz..cuma kena rajin la..maybe lepas ni nak buka class yg relate to my biz pulak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Iolss jahit embroidery. Disamping boleh release stress, dapat la jugak extra 3-4 ratus sebulan
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Simpan untuk hari tua. Jangan membazir dengan duit yang tak berfaedah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 07:02 PM GMT+8 , Processed in 0.076693 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list