CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: redberries

[Idea] Side Income;Korang buat apa..?

  [Copy link]
Post time 15-6-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
olee_77 replied at 15-6-2019 10:28 AM
Kelakarla sis ni.. Tapi betul pun kadang2 plan tu hanya tinggal plan je.. Executionnye entah bila. ...

Dah betu la tu. Ai pun buat kuih raya my siblings amik order kat kawan2. Then sepupu sepapat yg pakat order. Kalau dorang x order,rasa ny mmg xjalan projek ai. Mmg harap planning je lebih. Hahahhaah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-6-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang ni ai tengah plan nak buat salted egg cornflakes. Rm15/200g harga market sekarang. Tapi tu la. Salted egg powder susah nak jumpa.
Xtau la berjaya ke idok planning ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ddeulgibear replied at 15-6-2019 09:23 AM
Saya jual kek batek..sape berminat boleh order sgn saya..rm 10 sebekas.

Jual kat instgram ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 09:48 AM
Ohh ai berjaya jual kuih raya tahun ni..Alhamdullilah mmg sukses bagi ai utk tahun ke-2 ni.

Bleh share camne proses nya? Bila start ambil order? Sblm puasa ada distribute tester ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 09:47 AM
Ai buat bisnes sewa hantaran. Kalau nak puasa,buat kuih raya

...

Sewa bekas hantaran ke gubah skali sis? Brp ratenya? Iols biasa gak buat hantaran utk family members.. tp biasa guna fresh flowers, kalau nk buat business kena calculate betul2 la kot pro cons, modal etc fresh flowers ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 12:53 PM
Sekarang ni ai tengah plan nak buat salted egg cornflakes. Rm15/200g harga market sekarang. Tapi tu  ...

Dapnye.. oo powdernya tu mahal jgk kan ?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Me jual preloved items-mcm2 buku, baju, brg anak2. Takdelah hari2 laku. Time sesak2 tiba2 ada org nak beli barang-mmg rezekilah. Hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
redberries replied at 15-6-2019 01:00 PM
Bleh share camne proses nya? Bila start ambil order? Sblm puasa ada distribute tester ke?

Ai ni newbie sgt. Harap nya ada yg lg banyak pengalaman boleh membantu kami.

Macam ai,ni baru tahun ke-2. Ai buat tart nenas dgn cadburry, choc chip. Biasa nya 2minggu sebelum puasa ai dah start buat 1 balang macamtu. Kira nak test skill gitu. Yela benda setahun sekali buat. Kalau ok,baru bagi dekat kakak ai bawak pi keje. Bagi kawan rasa. Then blast kat wassap group family. Tu je la ai buat. Kira ai amik order dari kalangan family n kawan2. And ai limit kan order.

Then,minggu ke3 puasa,ai start baking. Minggu last dah setel distribute. Kira customer ai dapat fresh baked tart la.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-6-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
redberries replied at 15-6-2019 01:03 PM
Dapnye.. oo powdernya tu mahal jgk kan ?

Knorr dekat tesco rm52. 1 kg. Dah tu xde pulak pack kecik2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
redberries replied at 15-6-2019 01:02 PM
Sewa bekas hantaran ke gubah skali sis? Brp ratenya? Iols biasa gak buat hantaran utk family membe ...

Siap gubah. Clients hantar barang,then letak atas dulang. Biasa rate rm25 utk artificial flower.

Klau fresh 45 ke ats depends jenis bunga.

Boleh dah tu u buat bisnes. Kecik2 pun xpe. Sapa nak bgi kita walau 2,3 ratus.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh cuba jual barang sendiri yang terpakai di Carousell, Mudah. Sebelum iklan barang pastikan study dulu cara  nak tarik orang beli barang..dari segi gambar, harga dan cara penulisan iklan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat it consultation je. System analyst, web and application design, research report.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolls jadi agent kereta sewa
Market tru socmed
Raya ni memang laju la
Zero cost,
Kita tinggal hantar keta kat customer
Certain tempat, delivery boleh cas
1 keta boleh mark up around RM50
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:42 PM | Show all posts
join digi tone wow...sempoi gak
ayat copypaste jer, bahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Jual kerepek n pau. Jadi org tengah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 15-6-2019 01:15 PM
Siap gubah. Clients hantar barang,then letak atas dulang. Biasa rate rm25 utk artificial flower.
...

Btul3.. nak start iklan la.. tq yeehaw bg i inspirasi
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-6-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat dropship, jual beg. Skrg nk Cuba direct ambik dkt China. Buat sendiri boleh untung lebih sikit.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-6-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayabad replied at 15-6-2019 01:47 PM
Boleh cuba jual barang sendiri yang terpakai di Carousell, Mudah. Sebelum iklan barang pastikan stud ...

Ic.. nak try jual gak baju lama kt carousell tu.. tq ya for sharing
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
mas79 replied at 15-6-2019 03:33 PM
Buat dropship, jual beg. Skrg nk Cuba direct ambik dkt China. Buat sendiri boleh untung lebih sikit.

Last year ai ada register group coaching beli barang dri china. Sampai sekarang x buat apa2. Rugi bayar fee.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya jual beauty product (all item from USA) kat shopee & Instagram


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 01:27 PM GMT+8 , Processed in 0.101906 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list