CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: elnor_81

Jiran yg sgt PPRT

  [Copy link]
 Author| Post time 13-5-2019 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Rainrein replied at 13-5-2019 07:04 PM
Mesti tt pun jadi salah satu topic geng acik acik tu membawang kan.
Sabarla ye, i doakan tt ...

Sah dh tu.dorg kata mementang i ckgu..i sombong xnk join dorg...hello...i byk.keje kot...blik skolah...nk kena duduk rumah kemas rumah ke..msk ke...asben i dh warning jgn melepak sgt..buruk perangai katanya..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2019 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah dok kejiranan yg mcm tu uols. Aku kerja depa mostly suri rumah skali pakej pprt. Bezanya depa bukan jenis melepaklah. Bwk mulut tu mmg adalah.. Aku x amik port pon. Nk kata aku sombong pon aku x kesah. So bila aku buat gaya xmo layan org tu xdelah depa mengganggu aku kat rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 13-5-2019 08:19 AM
Agk murah la..160k je..kira murah di daerah ni..rse nyesal pun ad..i dulu bli sbb mse tu ad 1st ho ...

Kamu beli rumah kawasan mana ni @elnor_81 ?

Sama macam pengalaman mama masa baru-baru pindah dulu. Ingatkan kawasan rumah semiD ok, rupanya ya ampun.. suka benor melepak/bertenggek tepi rumah .. simen longkang pun jd kerusi. Belum lagi yang jadi warden..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 13-5-2019 10:27 AM
tak perlu la sampai repot2 polis

nnti lain jadik nye makin besar isu kecoh satu taman ke

Setuju. Bincang elok-elok tapi jangan taruh harapan tinggi sangat mereka faham dan berubah suka TT dengan kadar segera. Sambil-sambil tu, bolehlah berkias-kias kasi perkataan yang pedas telinga skit. Kasi mereka segan pun dah cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Heee teruknya....i kt area phg gak..nsib baik semua bekerja je kwsn umah i ni..tkde nya msa nk melepak...kalau jmpa jiran senyum je...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
I pernah duduk kt kejiranan mcm ni 3-4 thn lepas. Tp nasib baik rumah sewa. Duduk sekejap sementara rumah siap. Lepas pindah tenang skit hidup. Bertabah la tt. Semoga ade rezeki utk duduk area lain yg lebih tenang
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
I pun pernah menyewa sblm rmh sendiri siap. I confius dgn status warganegara jiran2 i. Susah nk bezakan diorg tu org luar atau malaysian. Diorg bckp dan bpakaian dah mcm malaysian. Yg boleh kantoi pun sbb diorg tak blh mengundi msa pilihan raya thn sudah.

kaki membawang pun byk..jenis depan lembut lidah, blkg habis dilondehnya. Dah nk pindah barulah i bertegur sapa tp nak join melepak tu idoklah..kang tak pepasal habis dikorek cite i utk dijaja.

Tt,biarkan je diorg..nanti dah ada cerita panas terbaru nak dibawangkan diorg stop la menganjing tt. Lps raya nnti bolehlah tt asapkan kemenyan, spray wangian kemboja & pasang loud speaker suara esakan takpun hilaian cik ponti kasi diorg demam seminggu dua hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 03:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt ptotnya jangan layan lansung.. lantakla nak jadi apa pon.. dorg tu saja jek menguji kesabaran sis.. takdak modal nak membawang harusla cari bahan.. sis la bahannya..

Next time bila bjumpa buat rileks jek and stay classy.. plus dlm grop tak payah baca, clear all jek.. so tak perlu taw lg dgn dunia mereka.. saya dalam grop rumah memang tak pernah join, husben jek yg join.. jmp kat luar say hi2 jekla.. aman kehidupan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-5-2019 05:46 AM From the mobile phone | Show all posts
mzz setuju cadangan asap kemenyan tu

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Dekat daerah I, ada kejiranan mcm ni. Area rumah murah plus pakej kurang pendidikan agama. Sebab kawan I duduk sini. Baru lah I tahu. Memang mak2 jenis melepak. Diaorg ni lepak jenis berkelompok. So setiap lorong paling kurang ada 2 kelompok mak2 yg membawang. Tak termasuk lagi geng2 anak yg melepak. Culture shock I tengok.
Tapi ada juga area rumah murah yg bagus. Macam kat belakang rumah mak I. Jenis tak melepak. Masing2 sibuk kemas & hias rumah. Jadi walau rumah murah & kecik tapi bersih & cantik. Lepas tu diaorang ni banyak buat aktiviti keagamaan. Jemput ustazah ajar ngaji, marhaban & ceramah agama. Salute I
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 13-5-2019 09:35 AM
Amin..amin...i pun hrp ad rezeki i..tp kena tggu 5thn la bru blh jual rumah tu..i bli thn 2016.lme ...

rumah prima ke uols? kalau sewakan tak boleh ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-5-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 14-5-2019 07:29 AM
rumah prima ke uols? kalau sewakan tak boleh ke?

Bkn..rumah teres...bkn prima..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-5-2019 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 14-5-2019 03:04 AM
Tt ptotnya jangan layan lansung.. lantakla nak jadi apa pon.. dorg tu saja jek menguji kesabaran sis ...

Actually ad krisis dh sblm ni..ada kena mengena dgn pampasan utk kwsn rumah ni...i ketuai utk tuntut pampasan...so..mereka sume dpt la pampasan..lps tu ad cte x best psl i n org kuat yg uruskan pampasan.sbbnya i ad buka utk sesapa yg nk join pampasan..tp ad geng kutk2 katanya i tnjk pandai la..mcm la dpt pampasan tu..pdhal dorg xtau..ni 2nd house i.so..segala tnc dlm kepala otak ni je...then ble dpt...ad atr yg dpt g kecohkan pd yg xnk mintak awal2 tu..biasalah..keluar la.ayt i tamak xnk.tlg dorg..sbb i ckp awal2..setel je i nk cuci tgn.letih kot uruskan nearly 60people.so..i ckp.uruslah sendri..ha..ape lg..kluar la cte buruk i..tamak..kedekut..pentingkan diri bla..bla..bla...tu pun i bg guideline cmne nk buat..bg alasan xtau la..ape la...eh. mmg pangai cilaka la...lps kena cmtu..i mmg blh agk betapa cetek n pemalas masing2 cari info.pastu dorg slalu la nganjing2..tp i buat bodo je..

Tp ble bab melepak ni..makin menjd2..sabar i ad hadnya...tu yg sound trus tu...nak2 bln puasa ni i jenis tdo awal..sbb nk bgn sahur n trus g skolah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-5-2019 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
MawarKelabuAsap replied at 14-5-2019 02:55 AM
I pun pernah menyewa sblm rmh sendiri siap. I confius dgn status warganegara jiran2 i. Susah nk beza ...

Lps puasa..nk.tgk lepak lg ke x.klo lepak...i pggil kakak ponti..kwsn umah i dulu tmpt org buang ilmu..kwsn paya tepi sungai...biar ponti join dorg skali.hahahah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-5-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
mamarock replied at 13-5-2019 11:19 PM
Kamu beli rumah kawasan mana ni @elnor_81 ?

Sama macam pengalaman mama masa baru-baru pindah d ...

Kt kuantan mama...pemaju agak femes ngan gambang waterpark..ooppss
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 02:15 PM | Show all posts
elnor_81 replied at 14-5-2019 11:37 AM
Actually ad krisis dh sblm ni..ada kena mengena dgn pampasan utk kwsn rumah ni...i ketuai utk tunt ...

eiiii teroknya.. igtkan pejabat gomen jek perangai sebegini.. tak sangka plak housewife pon sebegitu ea.. sungguh desperate houswives.. kalau buat drama ni blh sampai season 11...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-5-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
LostStar replied at 14-5-2019 02:15 PM
eiiii teroknya.. igtkan pejabat gomen jek perangai sebegini.. tak sangka plak housewife pon sebegi ...

Ye...siap ad yg ckp kononnya laki dia pun ad tlg..sbb tu kami blh dpt pampasan.hellooo...i spend my time abis je skolah..i cabut g jumpa pemaju,pegi jumpa loyer.yg laki dia ni modal airliur je.konon2 dia kenal loyer..dptkan nasihat pun mntak 500 uuuu..skali zero..loyer criminal..xtau ape psl sivil...huh...

Eh nk cerita psl dorg mmg skt la hati...mmg spesis desperate housewives la..malang i bli lrg ni..lrg lain aman2 je..i nk gelak bru ni borrow camry ayh i.keta i asben bwk outstation...fuh...dorg pandang..mcm nk telan...siap intai ikut langsir lg.konon2 igt i x nmpk la...i husnuzon..maybe dia takut org pecah msuk rumah i...kikiki...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 14-5-2019 11:41 AM
Kt kuantan mama...pemaju agak femes ngan gambang waterpark..ooppss

Ooo..ok. Samada perumahan Bkt Gambang, Bkt Rangin dan sewaktu dengannya lah ni.. Apasal tak beli rumah kawasan yang agak elit skit  @elnor_81 ? Tak sakit kepala dengan hal yang remeh temeh ni. Kita kat tempat kerja dah byk urusan. Masa kat rumahlah nak rehatkan minda.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2019 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 14-5-2019 03:18 PM
Ye...siap ad yg ckp kononnya laki dia pun ad tlg..sbb tu kami blh dpt pampasan.hellooo...i spend m ...

Kuatnya bau bawang kat lorong chuols ni siap main intai2 lagi, malu2 kucing lettew.

Sabar byk2 la chuols sementara nak pindah huhuuu .. takut kesian ank uols la nanti jadi mangsa .. budak2 bukan tau apa kan...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2019 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 14-5-2019 11:37 AM
Actually ad krisis dh sblm ni..ada kena mengena dgn pampasan utk kwsn rumah ni...i ketuai utk tunt ...

Sejenis perangai sombong bodoh ke apa diorg tu? Sakit pulak hati membacanya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 10:47 PM GMT+8 , Processed in 0.097033 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list