CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: elnor_81

Jiran yg sgt PPRT

  [Copy link]
Post time 13-5-2019 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
somi2 dorang tak marah ke dorang dok melepak dpn rumah org sampai mlm2?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 13-5-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Nmpknya terpaksa la kumpul duit cpt2..buat pagar.tggi2...biar x dgr ngilaian dorg dh...psg kalis bunyi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
sfhzuraz replied at 13-5-2019 10:08 AM
somi2 dorang tak marah ke dorang dok melepak dpn rumah org sampai mlm2?

Tu aku pelik.laki pun lepak tp xde la memekak cm dorg.senyap je..yg bini2 cm.langsuir je dh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2019 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 13-5-2019 09:39 AM
kesian kat kau.....
kau kena buat relax, klu kau pikir sgt....risau bahayakan kesihatan kau....da ...

Nk doa suh dorg berambus..tu umah dorg blaka...aku doakan pas poser kakak ponti lepak skali ngan dorg.biar berumahtangga dlm.umah dorg..bru ad akal.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 13-5-2019 09:31 AM
Xde makna u...sini mse sblm poser..lepak smpi kul 8mlm...hhmmm

Seriouslah.. Even dekat kiyel area rumah aku pun, makcik makcik dah tak keluar.
Banyak habis masa utk kelas mengaji malam je. Lepas tu balik.
Berbeza dekat sana
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 10:27 AM | Show all posts
tak perlu la sampai repot2 polis

nnti lain jadik nye makin besar isu kecoh satu taman ke

kalo rajin pegilah ziarah umah depa ckp bincang bebaik

bulan baik dah nak raye tak kan nak berterusan bermasam2 muka

tak bertegur sape kan nak stay situ dok lama penting bebaik sesama jiran



tp kalo malas terpakse la mkn hati berulam jantung bahye

since u pun ade heart attack


doa la byk2 moga dipermudahkan bulan ramdhan yg molia nih

agar dipermudahkan segala urursan

doa jln terakhir sebaik2 senjata

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 10:29 AM | Show all posts
kau buat je hal kau, takyah campur dgn jiran jenis ni..kalau bising lagi, kau report je polis.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 13-5-2019 10:11 AM
Tu aku pelik.laki pun lepak tp xde la memekak cm dorg.senyap je..yg bini2 cm.langsuir je dh

ntahlah susah nk cakap.somi2 dorang takut kt bini kot.
u try minta pendapat kt polis nk buat cemana kes ni.
kalo tak pun ikut mcm pendpt yg lain suh buat tembok tinggi.

pasal tembok tinggi ni kan MIL sy dah buat kt rumah dia.dia duduk rmh tanah lot. pastu jiran komplen rumah dia angin tak masuklah dan mcm2 tp MIL sy buat pekak jer. ada dulu jiran MIL sidai baju kt tembok tu pastu MIL amik kayu tolakkan kain baju jiran tu, terus dia tak sidai2 dah kt situ

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2019 10:34 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 13-5-2019 09:39 AM
kesian kat kau.....
kau kena buat relax, klu kau pikir sgt....risau bahayakan kesihatan kau....da ...

pasal taik kucing ni pun 1 hal...jiran i pun die bela kucing byk plak tu tp kucing die berak kt rmh i...memang jd 1 kerjalh bersihkn taik die...tp tu dlu lh skrg die xberak dh kt rmh i sbb tiap kali i nampak kucing2 tu dpn rmh i baling selipar xpun i kejar dgn btg penyapu mcm org gila agaknye die takut dh xberak dh...skrg ni klu kucing2 tu nmpk i mcm lipas kudung lari sekor2

kakak i pun dpt jiran mcm tu bela kucing, kucing ske berak merata rmh jiran2 sebelah...last2 die pakat dgn jiran2 mlm2 p cekup kucing tu buang kt pasar...dh komplen byk kali owner die buat bodo je



Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 10:52 AM | Show all posts
isk2 ada gak pmpn mcm ni wpon dh beranak pinak
kejdah membwg smpi ke malam x leh abis ke
laki theolss xde ke nak menegur
dok biar bini merempan sebegitu
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 11:06 AM | Show all posts
Banyakkan bersabar
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 11:23 AM | Show all posts
elnor_81 replied at 13-5-2019 10:05 AM
Tgh kumpul duit skang ni...mmg nk wat gate tggi.ank2 dorg x skolah ngan i..bagus gak..klo x mesti  ...

sementara nak pasang tembok tinggi tu, apa kata u pasang spotlight hala kiri kanan rumah u..klu nak buat sebelah je nampak sangat kan..
so u pasang dua-dua belah, satu tu hala direct ke tempat dorang melepak..
spotligth tu kasi power panas silau melantun
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 13-5-2019 10:29 AM
kau buat je hal kau, takyah campur dgn jiran jenis ni..kalau bising lagi, kau report je polis.

Aku mmg x cara hal dorg pun..aku sket pun x kesah ank nk memekak ptg2...lggar pagar aku smpi senget dh..aku lek je lg..aku geram ble bln poser ni...terpacak lepak situ ngilai2..suara mcm ckp sebatu..aku dh tutup sliding pun jelas dgr butir2 perckpan...mne la aku x bengang..lpak smpi tgh mlm..smpi aku doa..ujan la mlm2 skang ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2019 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 13-5-2019 10:27 AM
tak perlu la sampai repot2 polis

nnti lain jadik nye makin besar isu kecoh satu taman ke

I ni dh bersabar dh...i ckp..skali lg dgr..i nk psg Yasin..kita ngaji sme2
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 02:35 PM | Show all posts
bertabah la tt.. kesian kau dpt jiran pprt mcm ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 13-5-2019 02:35 PM
bertabah la tt.. kesian kau dpt jiran pprt mcm ni

Yela..sdg bertabahlah ni...malang dpt jiran bbnu ni..i.atr yg tua duduk.sini...yg lain awal 30an..biasa aa bbnu acah2 sume btul.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2019 03:03 PM | Show all posts
elnor_81 replied at 13-5-2019 03:00 PM
Yela..sdg bertabahlah ni...malang dpt jiran bbnu ni..i.atr yg tua duduk.sini...yg lain awal 30an.. ...

alamak.. ter-aku kau plak..

sori sis.. igtkan sebaya2 iols je.. di awal2 30an. huhu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 13-5-2019 03:03 PM
alamak.. ter-aku kau plak..

sori sis.. igtkan sebaya2 iols je.. di awal2 30an. huhu..

Xdok hal...x kisah pun..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 03:09 PM | Show all posts
i pn pernah kena dgn jiran mcm ni, masa i tinggal kt taman tu i tengah pregnant mmg tak campur la lepak2 membawang ni, dorang tanya napa i xjoin i cakap je membawang tak elok nanti susah nak beranak tutup pintu layan tv cerita the nany lagi best
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
20 thn dulu sy pernah duduk area runah murah mcm tt ni. Tp x de mak2 bersidai.
Skrg duduk kwsn x pprt, jiran semua mind their own business. Sy duk pahang gak uols
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 12:39 AM GMT+8 , Processed in 0.107726 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list