CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234
Return to list New
Author: shanew3stga1z

Gif Avatar- update 2020-masih belum boleh guna gif avatar

[Copy link]
Post time 24-5-2020 05:54 PM | Show all posts
Cable replied at 24-5-2020 10:46 AM
webp ngn gif x sme ke? npe sy guna gif tp gambor x gerak?

2 format ini,memang berbeza jauh juga..
webp selalunya format yang tidak di kenali,kalau kita nak upload kat
mana2 pun,katalah image hosting,selalu dia tak detect.


cuba refer sini untuk convert


gif avatar di forum ini,macam belum berjaya lagi boleh guna.
hanya yang dulu2 lama2 saja awak akan nampak dia bergerak
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
admin6 replied at 25-9-2019 04:41 AM
upload pakai apa. pc atau mobile... browser?

gif ada limit.tak boleh besar sangat memang ta ...

Better upload guna
- pc or henpon?
- browser apa?
- berapa limit gif?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 01:19 AM | Show all posts
padris replied at 28-6-2020 06:46 PM
Better upload guna
- pc or henpon?
- browser apa?

avatar gif buat masa ini,ada masalah dengan system forum ini.
belum boleh di gunakan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2020 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 28-6-2020 05:19 PM
avatar gif buat masa ini,ada masalah dengan system forum ini.
belum boleh di gunakan.

Oo.. Ok.. Thanks...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 11:26 PM | Show all posts
bebaru ni iols pon ada masalah nak tukar avatar,    bukan gif pon,  gambar juga lebih kecil dr avatar chedet kang,  tapi dah tiga hari try masih tak jadi

sebelum tu penah tukar avatar dr gambar kak mah ke chedet,  ok je


Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 02:42 PM | Show all posts
huehue replied at 18-7-2019 01:14 PM
TT i tumpang thread eh nak tanya soalan.

Kenapa avatar i tak gerak gerak pun eh? Previously okay  ...

Dari 2019 sampai dah 2021 i masih tak dapat tukar avvy gif gerak gerak


Bilakah isu ini boleh diselesaikan? I nak avvy gerak gerak tak nak yang kejung. Dari 2019 iolls cuba cuba.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2022 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Skrg dah 2022
Still avvy xdpt gerak2
Ade tips x lagi?
Dah tukar saiz semua xdpt
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 04:47 AM | Show all posts
Edited by trunks at 14-2-2022 05:05 AM
amira_adlina replied at 29-1-2022 12:44 AM
Skrg dah 2022
Still avvy xdpt gerak2
Ade tips x lagi?

minta maaf segala kesulitan ya, saya faham ahli forum amat kecewa dengan
gif yang tidak boleh di gunakan sudah bertahun lamanya,saya sendiri pun
susah mencuba pelbagai cara,tapi masih belum berjaya upload gif format
sebagai avatar
,tapi, saya ada tanya Admin akhir2 ini yang mana ,masalah
gif ni dalam peringkat nak test lagi,sama ada sudah boleh diatasi ke belum
apa2 pun,kalau ianya sudah boleh di gunakan,Admin sendiri yang akan buka
thread baru pengumuman tentang hal ini.saya harap,awak boleh bersabar
lagi ..:-D
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 04:12 PM GMT+8 , Processed in 0.076560 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list