CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 14203|Reply: 66

Gif Avatar- update 2020-masih belum boleh guna gif avatar

[Copy link]
Post time 15-4-2019 08:00 AM | Show all posts |Read mode
Edited by trunks at 29-6-2020 01:20 AM

Assalam ..

Sesape boleh bantu mcm mana nak letak gif sbg avatar ? saya dah cuba , tapi tak jadi .. dah kecikkan gif tp still tak berhasil.

Mohon kengkwn bantu plis plis ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
aah macam mana ek.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
takde yang jawab er.

ada dua macam cara nak letak gambar profile  /gif.

1 . pakai PC atau Lappy.save gif tu dulu, online forum click setting, tukar gambar profile, click tanda (-) sampai gif tu ngam2 masuk dalam kotak.gif tu ambil masa untuk appear.kalau pakai smartphone, tukar setting pada desktop site, tetap tak boleh function, kecuali ....

2 . pakai uc browser.saya dah guna macam2 browser dan yang boleh reading system ni hanyalah uc browser.pakai uc browser tukar desktop view/desktop site, awak online forum dan caranya sama seperti di atas.

pendapat saya, pakai fon lagi senang nak fine tune function dalam forum.lagi2 dengan apps Cari yang semakin stable cuma adalah sedikit kurang.tapi masih tahap memuaskan.study sikit pasal html code, macam mana nak embed code, macam mana nak guna picture hosting, tepek video dari youtube/ig/fb secara bundle  .... kalau dah tau senang .... lagi best pakai fon daripada PC.laju dan mudah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-5-2019 12:14 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 10-5-2019 05:55 AM
takde yang jawab er.

ada dua macam cara nak letak gambar profile  /gif.

aah cian xde org jawab .. tq mod @KILL_NANCY . sgt membantu . terus nak donlot browser baru .. nak cube .. n updt sini kalau berjaya. hihi

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 01:14 PM | Show all posts
TT i tumpang thread eh nak tanya soalan.

Kenapa avatar i tak gerak gerak pun eh? Previously okay je. Kali ni dah few days i upload new avvy guna different gif tapi tak gerak gerak pun avvy i. Mohon pencerahan pleaseeeeee. FYI, i guna desktop.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 03:32 AM | Show all posts

Hmmm...

huehue replied at 18-7-2019 01:14 PM
TT i tumpang thread eh nak tanya soalan.

Kenapa avatar i tak gerak gerak pun eh? Previously okay  ...

[AceHand SPECTaceLAR]

Cuba upload semula... Kot sudah kurap tu... Aku tengok pong keras kejung jer...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 02:00 PM | Show all posts
Edited by huehue at 24-7-2019 02:16 PM
AceHand replied at 23-7-2019 03:32 AM
[AceHand SPECTaceLAR]

Cuba upload semula... Kot sudah kurap tu... Aku tengok pong keras kejung  ...

Dah try dah lagi dua tiga kali harini, tak jadi juga. Kalau view gif tu dkt pc/phone gerak tp bila upload avatar kejung je. Try upload pakai phone pun mcm tu, pc pun mcm tu juga


tumblr_ab912c9fee89fc66bd31abbef29af8cf_40c3bd64_400.gif

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 12:36 AM | Show all posts

Hmmm...

huehue replied at 23-7-2019 02:00 PM
Dah try dah lagi dua tiga kali harini, tak jadi juga. Kalau view gif tu dkt pc/phone gerak tp bila ...

[AceHand SPECTaceLAR]

Cuba guna gamba yang saiz kecik dan segi pat tepat... Tengok berjaya tak...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 02:37 PM | Show all posts
AceHand replied at 24-7-2019 12:36 AM
[AceHand SPECTaceLAR]

Cuba guna gamba yang saiz kecik dan segi pat tepat... Tengok berjaya tak. ...

Dah try guna gif saiz 250 x 250 pun tak jadi juga. Ke kena kecik lagi saiz dia?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 05:52 AM | Show all posts
Edited by trunks at 25-7-2019 11:52 AM
huehue replied at 24-7-2019 02:37 PM
Dah try guna gif saiz 250 x 250 pun tak jadi juga. Ke kena kecik lagi saiz dia?

saya pun dah cuba buat,antara yang sudah dibuat..

-resize gif awak itu jadi paling kecil 100x100
pun bila upload ,dia akan jadi jpeg juga

-ambil gif ahli forum lain yang sudah terbukti
memang gerak bila kita tengok dalam forum
tetapi gif itu bila upload ke profile kita
tetap akan jadi image.
-upload ke Cari guna pelbagai medium..
ios ,android browsers dan Cari apps

-guna pelbagai gif editor pun nampak belum berjaya,
dan awak cerita sebelum ini ok saja pun kan. dulu2
beberapa tahun lepas ,ada juga jadi macam ni,nanti
akan ada masa,ia akan ok,nanti saya forwardkan
masalah ini pada Admin6.

apa2 PM saja saya terus nak tanya
apa2.


Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 09:31 AM | Show all posts
trunks replied at 25-7-2019 05:52 AM
saya pun dah cuba buat,antara yang sudah dibuat..

-resize gif awak itu jadi paling kecil 100x10 ...

Baiklah. I guess i'll just wait saja lah bila bila nanti boleh upload balik semula. Thank you ya!
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 11:53 AM | Show all posts
huehue replied at 25-7-2019 09:31 AM
Baiklah. I guess i'll just wait saja lah bila bila nanti boleh upload balik semula. Thank you ya!  ...

ok awak,dari semasa ke semasa awak pun cubalah juga
apa2 saya bagitau.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 02:46 AM | Show all posts
ai dah cuba gif icon 100x100 dgn saiz 199kb, masih tak gerak2 jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 04:59 AM | Show all posts
AceHand replied at 23-7-2019 03:32 AM
[AceHand SPECTaceLAR]

Cuba upload semula... Kot sudah kurap tu... Aku tengok pong keras kejung  ...

ari tu sy boleh jap yg avatar gerak gerak
now tak gerak pulak
sangat marah-marah pada kejadian ini
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 08:11 AM | Show all posts

Haaa...

huehue replied at 24-7-2019 02:37 PM
Dah try guna gif saiz 250 x 250 pun tak jadi juga. Ke kena kecik lagi saiz dia?

[AceHand SPECTaceLAR]

Betol...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 08:13 AM | Show all posts

Hmmm...

trunks replied at 25-7-2019 05:52 AM
saya pun dah cuba buat,antara yang sudah dibuat..

-resize gif awak itu jadi paling kecil 100x10 ...

[AceHand SPECTaceLAR]

Kalau resize gif memang dia rosak jadi statik teros...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 08:14 AM | Show all posts

Oh!

Edited by AceHand at 15-9-2019 08:21 AM
dani-rox replied at 24-8-2019 02:46 AM
ai dah cuba gif icon 100x100 dgn saiz 199kb, masih tak gerak2 jugak.

[AceHand SPECTaceLAR]

Patotnya dah wokeh tu... Cuba pakai ni...



Jizzz... Klong! Klong!


Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 08:23 AM | Show all posts

Oooo...

ipes2 replied at 30-8-2019 04:59 AM
ari tu sy boleh jap yg avatar gerak gerak
now tak gerak pulak
sangat marah-marah pada kejadian i ...

[AceHand SPECTaceLAR]

Itu sebab guna gamba lucah...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 01:55 PM | Show all posts
AceHand replied at 15-9-2019 08:13 AM
[AceHand SPECTaceLAR]

Kalau resize gif memang dia rosak jadi statik teros...

ohya.masa aku test dulu tu,aku ada test sekali avatar
ko sekali tau,tak resize sebab dah tau ko punya avatar memang bergerak
gitchew..hehe,,tak boleh juga jadi gif lepas upload.
aku nak juga guna gif trunks buat kamehame tetap tak berjaya..

tadi,aku baru test gif yang ko bagi atas tu,guna laptop lah
tak boleh juga gerak,ko buat berjaya ke jadi gerak kat
avatar id forum? kalau boleh gerak,boleh bagi tips sikit


Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 09:01 PM | Show all posts
AceHand replied at 15-9-2019 08:14 AM
[AceHand SPECTaceLAR]

Patotnya dah wokeh tu... Cuba pakai ni...

wah, macehh byk2 belanja gif
dah coba, masih cenggitu jah hasilnya. di mana silapnya ai?



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 03:59 AM GMT+8 , Processed in 0.101961 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list