CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 70185|Reply: 407

Misteri orang hilang

  [Copy link]
Post time 3-4-2019 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Baca kisah orang hilang, vanish, gone just like that. X berjejak.
Jom gali2.

Kisah plg famous sudah tentu kes Jim Thompson. My beloved sisthur dh buka thread on this.

Here is the link https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=265819&mobile=2

Sy cube la list out kes2 org hilang yg famous di Malaysia.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-4-2019 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya petik dr Wikepedia jelah.

Hizairi Othman merupakan penulis beberapa buah buku dan menjadi pensyarah di Universiti Putra Malaysia.

Misteri kehilangan       
Sunting
Pada 2001, beliau dilaporkan hilang tanpa diketahui sebab.Setelah keluarganya melaporkan kehilangan Hizairi di balai polis, beberapa minggu kemudian menemui kereta Citreon miliknya di kawasan Kelab Golf Saujana Impian dekat Kajang.Ibu Hizairi, Timah Baba memaklumkan bahawa anak sulungnya itu tidak diketemui sehingga ke hari pengkebumian bapanya Othman Puteh pada 19 Oktober 2003. Bapanya itu meninggal dunia akibat serangan jantung.

Polis dan keluarga tenggelam punca kerana Hizairi seorang penulis muda yang berbakat dan masih berusia 31 tahun.[1

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Laaa satu je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-4-2019 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 3-4-2019 01:39 AM
Laaa satu je

Esok la sambung
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-4-2019 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Hassan Ayat. Ilang dlm tahun 2009 sms mendaki gunung Yong Yap

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg budak umur 16thn join marathon ke merentas desa ntah..tu pn hilang jgk kn kalau aku xsilap? Tpnye nama lah aku lupa
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-4-2019 12:56 AM
Saya petik dr Wikepedia jelah.

Hizairi Othman merupakan penulis beberapa buah buku dan menjadi pe ...

Ni ingat sangat sbb minat buku2 dia zaman sekolah n terjadi masa saya still study..
Xtauu hidup ke mati skrg ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 05:50 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-4-2019 01:53 AM
Hassan Ayat. Ilang dlm tahun 2009 sms mendaki gunung Yong Yap

Ni last jumpa baju dia je kan..xsilap dlm wiki ke paper cakap..baju dia still basah dgn peluh masa org buat SAR tu..walhal itu dah berhari2 dia hilang..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2019 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-4-2019 12:56 AM
Saya petik dr Wikepedia jelah.

Hizairi Othman merupakan penulis beberapa buah buku dan menjadi pe ...

Kan kata dia Ni actually convert to another religion, ikut awek dia..yg I ingat Masa bapak dia meninggal, Mak dia siap cakap Kat reporter sampai hati hizairi Tak balik melawat jenazah bapak dia..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 3-4-2019 12:56 AM
Saya petik dr Wikepedia jelah.

Hizairi Othman merupakan penulis beberapa buah buku dan menjadi pe ...

Seminggu sblm hilang ade terserempak kat linrary upm. Masa tuu i stoden upm.  
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
schazana23 replied at 3-4-2019 02:22 AM
Yg budak umur 16thn join marathon ke merentas desa ntah..tu pn hilang jgk kn kalau aku xsilap? Tpnye ...

Itu jumpe tp ninggalla
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 3-4-2019 08:07 AM
Kan kata dia Ni actually convert to another religion, ikut awek dia..yg I ingat Masa bapak dia men ...

Oo ye kee..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
More please. Hilang. Hidup mati tak tau. Yg masih mnunggu ni tertanya tanya dengan penuh harapan. I was hoping Acab baik2 saja. Dan semoga Allah swt permudahkan urusan mereka2 ini.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawan acik amri che mat pun hilang dari tahun 2016 ni haa
Dia ni antara 120 peserta projek everest 1997
Kesian isteri dia yati tu sampai sekarang kalau org tanya pasai amri, dia kata amri pi bukit cabang (amri's car was found in bukit cabang, perlis)

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
My fren punya cousin...nama x diketahui..ikut reunion..gather2 kawan2 sekolah...pegi pulau...then..sekumpulan 5 org lelaki pergi pulau kecik...katanya ada yg nak buang air...cousin dia pon ikot sama....then sampai satu point..mamat ni hilang trus...puas mencari..rasanya dah lbh 10thn hilang...tp mak, wife n anak2 selalu mimpi diberi duit laaa...macam2 laa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 3-4-2019 08:51 AM
Kawan acik amri che mat pun hilang dari tahun 2016 ni haa
Dia ni antara 120 peserta projek everest  ...

Ni pun sama geng dgn ayah i, dia pun peserta projek everest 1997, the prob with me father, he jenis tak suka cerita eiii payahlah, even i keluar masuk kerabak sondol hutan gunung sana sini sikitttt pun dia takde nak cite ke membawang ke soksek apa2 pun, i ingat nak cari 1 reporter lah korek cite dr old timer ni semua, dgn kita dia taknak cite padahal rintis2 gunung yg ada ni diorg la yg byk ilmu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-4-2019 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts


https://www.thestar.com.my/news/nation/2016/04/13/forest-gan-still-missing-after-four-months/

Ini pun kawan ayah i, sama masih belum jumpa, dari 2016, kadang2 entah lah yg hilang ni bukan calang2 org, semuanya well experienced, bukan acah2, n bukan jugak newbies

Ayah i salu realistik, dia jenis yg realist, tak berapa suka venture bab mistik, bunian, benda halus. I tak pasti kenapa mayb ada sebabnya walaupun dia otai hikers dari zaman 70an dah tentu2 selain binatang buas, benda2 halus ni lagi teruk waktu tu, sbb hutan memabg tebal n jarang org masuk/rintis, tapi bila ada kes hilang mcm ni dia selalu akan fikir logik dulu then lasttt kendian br unsur2 lain. So dlm kes forest gan ni dia ckp mayb kena dengan binatang buas bila terlalu jauh venture. Being outdoor enthusiast, nak2 botanist lagi lah kan leka ke apa then zapp kena dgn binatang.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-4-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Tq korang, korang sambung la. I bz pagi2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Late 90s dulu Ada satu minah salleh hilang Kat hutan Kita jugak Kan..Kat pahang kalau xsalah. Budak dia muda lagi..yg I ingat baca dalam paper, parents dia ulang alik dtg sini..mintak tolong bomoh sini and also psychic Kat us jugak.. psychic tu cakap budak tu mcm ditahan in one community, kena paksa jadi cikgu utk budak2..and dia hidup dlm ketakutan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
chanteksekali replied at 3-4-2019 09:01 AM
Ni pun sama geng dgn ayah i, dia pun peserta projek everest 1997, the prob with me father, he jeni ...

Hamaigawdddd chuols ni anak sape
Mesti acik kenal bapak chuols
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 06:18 AM GMT+8 , Processed in 0.984521 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list