CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3668|Reply: 14

UKSBP 2018 (Ujian Kemasukan Sekolah Berasrama Penuh)

[Copy link]
Post time 15-10-2018 11:21 AM | Show all posts |Read mode
Salam All

Today bermula la UKSBP , penentu utk kelayakan anak2 upsr masuk ke asrama

Date exam start today 15/10 - 18/10, setiap hari ada 3 sesi

If ada anak2 forumer trlibat, bole la share soalan

Yes, soalan maybe xkan dpt yg sama but sekurang2nye dpt bg idea to other parents

Utk ke saat ini yg sy dpt info, soalan2 dia mcm ni :

1> Kalau kena buli, apakah tindakan
2> Farah anne, atlet sukan apa
3> valodrom tu tmpt apa
4> Melaka tmpt apa
5> nama2 penuh negeri di Malaysia
6> Malaysia banjaran apa
7> Arwah Hassan Azahari tokoh apa
8> Jata Negara ada senjata apa
9> sapa Spinter Malaysia
10> apakah tanda kaum India yg thelah berkawen

Ada jugak soalan math...and soalan2 "apakah tindakan"

Hope ada yg dpt sambung input di sini
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-10-2018 11:40 AM | Show all posts
anak sy hari rabu ni..semoga dipermudahkan.. insyaallah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2018 11:50 AM | Show all posts
zulka replied at 15-10-2018 11:40 AM
anak sy hari rabu ni..semoga dipermudahkan.. insyaallah

sama la anak saya pun rabu ni sesi ke2...right now kutip aje soalan2 ada yg inform2 ni...walaupun soalan secara rawak and xsama but at least nmpak la jugak corak soalannye
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2018 11:54 AM | Show all posts
zaziot replied at 15-10-2018 11:50 AM
sama la anak saya pun rabu ni sesi ke2...right now kutip aje soalan2 ada yg inform2 ni...walaupun  ...

harap2 ada la forumer bagi info lagi ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2018 12:11 PM | Show all posts
zulka replied at 15-10-2018 11:54 AM
harap2 ada la forumer bagi info lagi ..

sesi ke2 today 1 malaysia server down

ada lg soalan :

- sape found IG and gmbr apa yg 1st dia post
- soalan psl kuih traditional
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2018 12:13 PM | Show all posts
zaziot replied at 15-10-2018 12:11 PM
sesi ke2 today 1 malaysia server down

ada lg soalan :

uih..bleh tahan susah gak soalan....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2018 12:20 PM | Show all posts
zulka replied at 15-10-2018 12:13 PM
uih..bleh tahan susah gak soalan....

yg buat susah if dpt soalan fakta, mcm soalan pengetahuan am or sejarah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2018 12:22 PM | Show all posts
C&P :


UKSBP 15.10.2018

1.        soalan matematik peratus dan bahagi
2.        siapa perdana menteri 2 kali = tun mahathir
3.        velodrom apa = trek sukan berbasikal
4.        velodrome nasional di mana = nilai, n9
5.        kota melaka tempat apa = melaka bandaraya bersejarah
6.        nama penuh negeri-negeri di Malaysia
7.        Farah Ann siapa = atlit gimnastik artistik Malaysia @ ratu gimnas negara
8.        banyak soalan 'apakah tindakan...' = (beri jawapan positif menunjukkan sesuai tinggal di asrama)
9.        malaysia dalam banjaran apa = banjaran titiwangsa
10.        kalau kena buli buat apa = beritahu cikgu
11.        kalau lambat sampai sekolah buat apa = beritahu cikgu
12.        tokoh arwah hasan azahari dlm bidang apa = agama
13.        istilah sukan dalam bahasa latin bermaksud menunggang, memandu, melepasi halangan - sukan apa? = sukan berkuda
14.        Sukma = 2 tahun sekali, sukan komanwel = 4 tahun sekali, sukan asia = 4 tahun sekali, piala dunia FIFA = 4 tahun sekali, olimpik = 4 tahun sekali, dll sukan antarabangsa. (Berapa tahun sekali)
15.        sungai gombak berhubungan sungai apa = sungai Kelang
16.        Sungai terpanjang malaysia = sungai Rajang sarawak
17.        Pulau tioman terletak di mana = rompin, Pahang
18.        Diberi panjang tali untuk ikat 7 kotak, berapa panjang tali untuk 1 kotak?
19.        soalan sejarah malaysia
20.        sedikit soalan sejarah dunia
21.        tanda orang india sudah berkahwin = thaali
22.         Siapa founder ig and apekah gmbr pertama yg founder tu post = Kevin Systrom dan Mike Krieger,
23.        apakah kuih tradisional
24.        Legoland di mana? = johor
25.        Juara world cup (Football) = 2018 - perancis
26.        5 soalan matematik - masa, panjang, darab.
27.        rocketman terlibat sukan apa? = berbasikal trek
28.        Pilih ejaan betul untuk tular
29.        Contoh soalan tindakan
1. Hakim ingin menjual karipap semasa hari kantin sekolah...tapi x ada modal apa yg perlu dia lakukan
a) pinjam duit ibubapa
b) pinjam duit kwn
c) lupakan niat berniaga
d) kumpul wang saku
2) Apa tindakan kamu apabila baju yg kamu sidai diampian hilang dan kamu dapati kwn kamu memakai baju tersebut
a) lapor pada guru
b) ambil terus baju itu
c) siasat
d)buat tak kisah

3)Apa perasaan kamu apabila ternmpk pengemis 4)Apa tindakan kamu apabila ternmpk bendera jatuh
5) Mengapa memilih masuk asrama
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2018 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk soalan pengetahuan am susah2 jugak
Harap ank blh jawab kamis ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
zaziot replied at 15-10-2018 12:22 PM
C&P :



Amboi...hafal soalan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Setiap org dapat soalan yg tak sama semua nya. Ada la kot satu dua yg sama.
Server pun tak berapa ok sebab ada baca student yg tak blh nk send. Keluar error. Pc hang pun ada. Harap esok lusa dh ok.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2018 07:49 AM | Show all posts

bukan hafal...apa yg org inform, kita salin la buat note sndiri
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2018 07:49 AM | Show all posts
Mama3 replied at 16-10-2018 08:33 PM
Setiap org dapat soalan yg tak sama semua nya. Ada la kot satu dua yg sama.
Server pun tak berapa  ...

kan....suspen betol bab server down ni

anak saya pagi ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2018 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
zaziot replied at 17-10-2018 07:49 AM
kan....suspen betol bab server down ni

anak saya pagi ni

Mcm mna tadi. Ok tak. Anak sy pg esok sesi 1. Harap2 semua ok.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2018 07:42 AM | Show all posts
Mama3 replied at 17-10-2018 09:35 PM
Mcm mna tadi. Ok tak. Anak sy pg esok sesi 1. Harap2 semua ok.

sorry bru balas, forum bukak di opis aje

alhamdulillah smua ok...system ok...and anak dpt jwp smua soalan and confirm submission

dia ckp 2 je soalan yg sama dgn soalan2 yg org share tu, 5 soalan math and lain smua soalan tindakan

lega dh smua selamat

semoga anak mama dpt jwp dgn mudah dan smooth
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 09:24 AM GMT+8 , Processed in 0.130969 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list