CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: nor228

Cegah kanser payudara dari awal lagi

  [Copy link]
Post time 22-10-2018 01:06 PM | Show all posts
ayjay replied at 18-10-2018 08:47 PM
Agreed.
Nak sangat, minum je susu soya fresh.
Soya protein isolate powder ni habiskan duit saja. ...

Maksud ayjay soya fresh lebih baik/less risk dari soya protein isolate powder?
Saya dah 10th enjoy life after 2nd stage brest cancer......kerap makan tempe n tahu juga kicap (dah kata suka kan).
sekarang saya rasa cancer tu kembali lagi........tak confirm lagi dengan doctor....tapi tanda2 tu dah ada...jangan kata saya tak enjoy life......
cuma mungkin saya lupa daratan kot....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-10-2018 01:54 AM | Show all posts
Mokcu replied at 19-10-2018 03:47 PM
Mana doc. ni... belum jawab soalan gam_gajah.
Saya pun nak tahu sebab tempa tauhu n kicap tu kege ...

ada adaada ni ha

apa dia dik
jap nak tgk apa dia tanya

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 01:55 AM | Show all posts
Mokcu replied at 19-10-2018 03:47 PM
Mana doc. ni... belum jawab soalan gam_gajah.
Saya pun nak tahu sebab tempa tauhu n kicap tu kege ...

alahhh
kicap je
mkn je lah
menda Mokcu ni?
bayar consultation sy RM150
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 01:56 AM | Show all posts
gam_gajah replied at 8-10-2018 03:43 PM
termasuk la tauhu & tempe ke Dr Ipes?

boleh je lah
awak ni kan..
tgk apa sy kata kat Mokcu kat atas tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 01:57 AM | Show all posts
ayjay replied at 18-10-2018 08:47 PM
Agreed.
Nak sangat, minum je susu soya fresh.
Soya protein isolate powder ni habiskan duit saja. ...

exactly
anything pun, as AJ says, in moderation
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2018 01:09 PM | Show all posts
ipes2 replied at 23-10-2018 01:55 AM
alahhh
kicap je
mkn je lah

Hahaha..amboi doc. nak cepat kayo ke.....hahaha baru tanya pasal soya dah kena cas RM150....
anyway thank you doc.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2018 02:09 PM | Show all posts
Mokcu replied at 23-10-2018 01:09 PM
Hahaha..amboi doc. nak cepat kayo ke.....hahaha baru tanya pasal soya dah kena cas RM150....
an ...

eh ye lah
rm150 pon dah kira murah
Mokcu ingat sy makan pasir ke
pasir pon mahal tau now ni
rumah sy lecah di musim hujan,
jadi arwah ayah slalu tabur pasir selori dua tiap tahun
sy tahu lah harga pasir dah naik
bak sini bayar dgn pasir selori dua

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 12:50 PM | Show all posts
Doktor saya berkata kepada saya jika saya ingin mengurangkan risiko kanser payudara?
Hadkan alkohol. Lebih banyak alkohol yang anda minum, lebih besar risiko anda mendapat kanser payudara. ...
Kekalkan berat badan yang sihat. Jika berat badan anda sihat, berusahalah untuk mengekalkan berat badan tersebut. ...
Jadilah aktif secara fizikal. ...
Penyusuan susu ibu. ...
Hadkan terapi hormon selepas menopaus. Intel Dinar Recaps
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 11:44 AM | Show all posts
satu lagi saranan lakukan mammogram setahun sekali kalau boleh...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 12:01 PM | Show all posts
mejaputih replied at 5-10-2022 11:44 AM
satu lagi saranan lakukan mammogram setahun sekali kalau boleh...

baru tingat mak citer, dia buat check up then dr sahkan ada kanser payudara so mak menangis bagai nak rak....tap tup another dr yg senior call up and bagitau siapa yg kata u ada kanser??? dr mana?? sbb mak i pening dah ramai sgt doktor yg check...well hosp gomen..dia pun xtau.


imagine, how perasaan tu, and doing mammogram tu sakittt kot! alhamdulillah after 10 yrs mak ok je so moral of the story always gets second opinion and always double check sbb dr ni kdg skill dia depending pada pengalaman dia jugak..but yeah jagalah mahkota wanita kita selain rambut
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 6-10-2022 12:01 PM
baru tingat mak citer, dia buat check up then dr sahkan ada kanser payudara so mak menangis bagai  ...

Ye betul good advice...syukur ur mom sihat... Ios pun last month buat mammo alhamdullah xde detect apa2 walaupun ada lump dlm breast.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2022 09:09 PM | Show all posts
My aunt died of breast cancer a few months ago.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2022 09:09 PM | Show all posts
My aunt died of breast cancer a few months ago.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 11:52 AM GMT+8 , Processed in 0.105121 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list