CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: idolfan

Edisi Kering Idea - Justice for CTDK! [OFFICIAL MV IS OUT!]

    [Copy link]
Post time 21-9-2018 02:52 PM | Show all posts
iols rasa ok2 je, still at par dgn lagu2 ciptaan hael-ezra yg lain, cuma obviously lagu ni templatnya lagu hajat...iols rasa most lagu yg hael-ezra buat utk artis2 wanita ada  karakternya...contoh lagu Dia (Dayang) dgn Jutaan Purnama (Alyah) iols rasa dua2 ni ballad yg bagus dan sesuai dgn karakter vokal Dayang dan Alyah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2018 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
tintalangit replied at 21-9-2018 11:43 AM
Yang ni meols setuju. Pada Meols sheols memang Living Legend.
Konsert sheols kat Stadium Negara h ...

Siti mmg living legend. Tp dlm industri yg demographicnya penuh bbnu, relevennya siti ibarat relevennya Sharifah Aini zaman 90s-00s. Arwah Tok Pah tu still selling albums smpi akhir hayat dia.

Btw, lagu ni so so je. Last lagu Siti yg sedap Dirgahayu. Yg lain so so. Aku bg 3 bln. Kalau x berjaya kat spotify, radio n youtube dlm 3 bulan, mohon peminat siti accept reality yg retis korang lg donat dr kak mitch(by ur own definition)
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 21-9-2018 11:19 AM
knp baju tokti dlm lagu anta pernama ni mcm ayam ye...tak nampak elegent pon tp serabut

mcm baju che ta berbulu reben ayam serama
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah ini membayangkan album tokti terbaru berkonsep tradisional kontemporari?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
I tweet ckp lagu ni tak best kat twitter tak pasal2 sitizoner bash I. Seram nokss tak boleh kritik bonda ratu Sesetengah sitizoner ni mmg tak blh accept eh kalau ada org kritik tokti
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
lagu ni nak kata lagu traditional..tah, nak kata arab mgkin ya, tp mcm rojak pon ade.
I xnafikan ct pandai nyanyi pandai sdapkan lagu even lagu tu hauk namun lagu ni so-so je lah. nak beriya ulang smp tembus sanubari idok lerr
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-9-2018 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
KhunJee replied at 21-9-2018 03:13 PM
I tweet ckp lagu ni tak best kat twitter tak pasal2 sitizoner bash I. Seram nokss tak boleh kritik b ...

Haha.. mmg seram. I yg baca puji2an diorg pun rasa are they real?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2018 03:21 PM | Show all posts
Body_language replied at 21-9-2018 02:57 PM
Siti mmg living legend. Tp dlm industri yg demographicnya penuh bbnu, relevennya siti ibarat relev ...

SPOT ON.

Ctdk sekarang adalah Tok pah in the 90s.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-9-2018 03:22 PM | Show all posts
KhunJee replied at 21-9-2018 03:13 PM
I tweet ckp lagu ni tak best kat twitter tak pasal2 sitizoner bash I. Seram nokss tak boleh kritik b ...

Berani yach chuols bersuara di twitter sana. Memang ibarat bagi leher untuk disembelihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu dct yg dulu2 banyak best... mostly best la...
Memandangkan mostly uols ckp lagu ni mcm lagu hajat... aku mmg TAK minat lagu hajat. So, mmg x hingin la dgr la lagu baru ni... lagu dct yg latest yg aku suka lagu yg duet ngan judika tu... n lagu2 duet dct lebih menyerlah buat masa skrg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:27 PM | Show all posts
iols setuju yg siti dah takleh revive zaman kegemilangan dia. is she still a good singer? yup she is tapi takde la mcm the craze mcm dulu lagi.

ade dulu iols try compare dgr latest album siti n dayang tahun lepas. tbh, lagu siti i banyak2 skip. lagu dayang mostly i tak skip.

and this anta permana? halfway je i dgr. pastu tutup spotify. tak sampai jiwa.

haihh
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 21-9-2018 03:14 PM
Haha.. mmg seram. I yg baca puji2an diorg pun rasa are they real?

Kannn. Sepatutnya diorang kene realistik; kalau lagu tu tak berapa sedap kene la jujur baru la tokti and team blh improve. Ni tak sedap pun dok kipas ckp sedap hmm. Tokti ke kak rozi kene ambik kira jgk pandangan golongan yg bkn sitizoner ni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
idolfan replied at 21-9-2018 03:22 PM
Berani yach chuols bersuara di twitter sana. Memang ibarat bagi leher untuk disembelihhhh

Gigih yach diorang search twit semata-mata nak bash. Takut I tau tetibe kene serang. Lol
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
KhunJee replied at 21-9-2018 03:32 PM
Kannn. Sepatutnya diorang kene realistik; kalau lagu tu tak berapa sedap kene la jujur baru la tok ...

Masalahnya i rasa diorg mmg rasa sedap haha.. telinga sitizoners gitew
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols mencuba utk teruskan mendengar tp takleh go dah org kata...tak masuk ke hati..lgpun lagu2 dia yg aku blh layan pon smpi album lagu dialah di hati..seindah biasa etc je
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:51 PM | Show all posts
aku belum dengar lagi…tapi tgk gak dalam youtube baju siti dah macam ayam tu…
aku suka tengok siti kalau dia pakai baju2 rekaan michael ong…baru2 ni dia ada kerjasama balik dgn michael ong…baju blazer hitam tu..sangat cantik…
rasanya siti patut kerjasama balik dgn pak ngah untuk buat2 lagu yg best macam album sanggar mustika..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2018 03:51 PM | Show all posts
biasa ja..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 03:54 PM | Show all posts
nope nopeeee nopeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 04:02 PM | Show all posts
Intro lebih kurang Hajat.

Overall lagu ni kira OK lah untuk membantu DCT kekalkan popularity.

Bila tengok team yg produce MV agak risau hasilnya macam mana nanti

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2018 04:10 PM | Show all posts
Mcm Tok Ti tulis sebelum ni lagu ni budak untuk bertanding ke apa sekadar meneruskan kesinambungan dia dlm bidang seni, ada lagu baru ada job lebih. Persaingan kuat ni, Dayang dah kira paling up sekarang ni plus kak Mish dan Siti Sarah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-6-2023 01:54 AM GMT+8 , Processed in 0.133308 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list