CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2078|Reply: 7

Mangsa Rogol

[Copy link]
Post time 6-7-2018 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kenapa ya ramai perempuan mangsa rogol,
Tapi tidak berani melaporkan kes2 tersebut pada polis.. kebanyakannya adalah mangsa mengenali si Pelaku..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2018 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Untuk apa kau tanya kan hal ini?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-7-2018 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 6-7-2018 09:31 AM
Untuk apa kau tanya kan hal ini?

Sebab ada 2,3org kwn perempuan sy pernah dirogol.. tapi taknak melaporkan pada polis.. bila ditnya masing2 cakap taknak fikir about that..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2018 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Byk sebab maybe takut malukan keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2018 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Musti dok teringat pesan mak.. "mak dh pesan, mak x suka kwn ngn si polan2 tuh,  tp degil nk kwn jugk siap bantah ckp minah dh knal dia"...dh terkna xkn nk bgtau mak,  malu la... Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2018 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenjiyan replied at 6-7-2018 09:35 AM
Sebab ada 2,3org kwn perempuan sy pernah dirogol.. tapi taknak melaporkan pada polis.. bila ditnya ...

Kau dah dapat jawapannya @kenjiyan

Hanya mangsa sahaja boleh beri jawapannya secara tepat. Lagipun, kes rogol terutamanya di bawah umur, selalunya ibu bapa hanya akan bertindak sebagai contoh :

a) mangsa mengandung.
b) discharge yang pelik di bahagian sulit mangsa.
c) ibu bapa sendiri ternampak perbuatan sumbang tersebut.
d) mangsa beritahu, kalau dapat parents yang ambil tahu, ok lah.

Tapi mungkin ada forumer lain yang boleh share atau kau sendiri jumpa la mana2 kaunselor/psychiatrist or g rumah perlindungan wanita.

Kawan kau yang jadi mangsa tu dah kahwin ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2018 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
jofizo replied at 6-7-2018 10:35 AM
Musti dok teringat pesan mak.. "mak dh pesan, mak x suka kwn ngn si polan2 tuh,  tp degil nk kwn jug ...

Yang ni pun ada juga. Lagi2 bf sendiri. Tambah rumit bila keduanya bawah umur dan termengandung.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2018 11:33 AM | Show all posts
maybe kawan awak tu rasa malu..n takut orang akan salahkan dia lg2 kalau orang yang rape dia tu org yg dia kenal..

antara pertanyaan wajib tanya is ''nape ko pi ikut dia?nape ko pi berdua je ngan dia?'' kdg2 org akan salahkan perempuan bila dia kena rape..its sickening..

but what happen to your friends?hope dia bertabah..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 07:41 AM GMT+8 , Processed in 0.089879 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list