CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1716|Reply: 11

Asia dan Malaysia

[Copy link]
Post time 22-5-2018 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by sapeka at 22-5-2018 11:24 AM

Perkara ni dah lama bermain di fikiran saya
tak taw nak tanye kat mana
so decide tanya kat sini la

Nak tanya
kenapa bila kita speaking in English
perkataan seperti Asia disebut A-syia
dan Malaysia disebut Malay-syia?
awat nak ke ada bunyi shh tu pulak

ha gitcheww
mohon diskusi ahli cari forum
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2018 11:54 AM | Show all posts
dey..ini pun jadi topik and buka thread kaa..  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-5-2018 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 22-5-2018 11:54 AM
dey..ini pun jadi topik and buka thread kaa..

hahaha..boleh la
ni kan thread borak2
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 01:35 AM | Show all posts

Hmmm...

[AceHand SPECTaceLAR]

Kena tanya TONY FERNANDES...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-5-2018 12:34 PM | Show all posts
AceHand replied at 24-5-2018 01:35 AM
[AceHand SPECTaceLAR]

Kena tanya TONY FERNANDES...

hahaha
bukan tony je yang macam tu
sesapa yabg speaking
mesti akan pronounce macam tu



Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2018 01:28 AM | Show all posts

Eh...!

sapeka replied at 24-5-2018 12:34 PM
hahaha
bukan tony je yang macam tu
sesapa yabg speaking

[AceHand SPECTaceLAR]

Aku tak... Aku sebot Ayer Asiya... Hah! Hah! Hah!


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-6-2018 12:37 PM | Show all posts
lagi satu
kalau sebut selangor atau klang
mesti slang jadi 'selengor" n "kleng"

motipp?
k bye
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2018 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 1-6-2018 12:37 PM
lagi satu
kalau sebut selangor atau klang
mesti slang jadi 'selengor" n "kleng"

Yg ni bkn mat salleh je ke sebut mcm ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-7-2018 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Foxey replied at 29-7-2018 08:49 PM
Yg ni bkn mat salleh je ke sebut mcm ni

x la..orang Malaysia yg feeling2 mat salih selalu speaking pon  selalu berslang macam tu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2018 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
tp tu sbnrnya terikut2 gaya mat salleh tu...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
set2 urban je berslang bagai ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2018 09:17 AM | Show all posts
matkpop replied at 31-7-2018 11:40 PM
set2 urban je berslang bagai ni.

maybe jugak
tapi motip nak slang2 sangat
rileks2 je sudah

sebut je nama tempat tu betul2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 08:38 AM GMT+8 , Processed in 0.083043 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list