CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5391|Reply: 26

Umo pisah tido ngan anak

[Copy link]
Post time 23-4-2018 10:11 AM | Show all posts |Read mode
Salam ibu bapa sekalian,

biasa umo brapa pisah tido ngn anak? Nanti hujung tahun ni..nak dpt anak no-2..masa tu yg sulung br setahun setengah...suami dah srh pisah tido ngn yg sulong bila adik dia lahir. tak sampai hati...korang cam ne.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2018 10:19 AM | Show all posts
anak aku semua tido dgn mak dia.....
aku gak yg tido sorang2...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2018 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 23-4-2018 10:19 AM
anak aku semua tido dgn mak dia.....
aku gak yg tido sorang2...

Padan muke.ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2018 11:22 AM | Show all posts


cari kan sy gundik bleh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2018 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy mcm wife zulka. Tidur dgn anak.umur 12 br tidur bilik sdri
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2018 12:13 PM | Show all posts
kecik lg kot nk bg tdo sndiri..
xpon ko soh je laki ko tdo yg yg sulung..ko tdo la ngan baby..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2018 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 23-4-2018 11:22 AM
cari kan sy gundik bleh..

Ewwwwww koser.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-4-2018 12:56 PM | Show all posts
grizz replied at 23-4-2018 12:13 PM
kecik lg kot nk bg tdo sndiri..
xpon ko soh je laki ko tdo yg yg sulung..ko tdo la ngan baby..

tu la..katanya anak omputih ok je dh pisah tido awal2...dan katanya aku terlalu manjakan anak...
erm...rasanya bila masa dah sampai....bila anak dh ngamuk xnk tido sorang.....ayahnya terpaksa surrender kot...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2018 01:13 PM | Show all posts
6 taun dah start asingkan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2018 01:54 PM | Show all posts
putehh replied at 23-4-2018 12:56 PM
tu la..katanya anak omputih ok je dh pisah tido awal2...dan katanya aku terlalu manjakan anak...
...

anak omputih tu mmg dr baby dorg bg tdo bilik sndiri..
kite lak sejenis xsmpai ati..

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2018 02:36 PM | Show all posts
zulka replied at 23-4-2018 11:22 AM
cari kan sy gundik bleh..

eiiii, mengada2 betul.
babab kang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2018 02:37 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 23-4-2018 11:27 AM
Sy mcm wife zulka. Tidur dgn anak.umur 12 br tidur bilik sdri

knp? budak2 tu tak nak tido bilik sendiri ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2018 02:41 PM | Show all posts
grizz replied at 23-4-2018 01:54 PM
anak omputih tu mmg dr baby dorg bg tdo bilik sndiri..
kite lak sejenis xsmpai ati..

baby tu jgn la.
kang jadi apa2, tak sedar.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2018 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 23-4-2018 02:37 PM
knp? budak2 tu tak nak tido bilik sendiri ke?

Sbb i miss them.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2018 02:42 PM | Show all posts
iznanaziz replied at 23-4-2018 02:36 PM
eiiii, mengada2 betul.
babab kang.



Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 05:50 PM | Show all posts
awal tahun haritu anak sulung masuk darjah 1, ktrg dah mula nk dia tido asing. tp dia sejenis penakut nk kena ada org temankan kt bilik dia. first night without her rasa mcm lain. rindu pulak. tp lama2, dia tido balik dlm bilik kami. n ktrg pun ok jek. dunno when.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 25-4-2018 05:55 PM | Show all posts
amal12bh replied at 25-4-2018 05:50 PM
awal tahun haritu anak sulung masuk darjah 1, ktrg dah mula nk dia tido asing. tp dia sejenis penaku ...

susah gak nk pisah tido ngn anak..huh...anak lg xnk..mak ayah pn sama rindu
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dewimalam78 at 3-5-2018 07:45 AM

Ai start anak no 1, bila dia umur 3 1/2@4thn dh ajar dia tidur asing.
Ai explain pd dia kenapa dia kena tidur bilik sendiri. Ambil masa dekat 6bulan br settle down. Sb tgh mlm dia dtg bilik kami.
Anak no 2, start umur 2thn ai belikan katil junior ikea n cantum dgn queen bed kami. Ai ajar dia tidur atas katil sendiri sb dia dh biasa tidur berkepit dgn ai.
Decision dibuat sb ai pregnant so nak biasakan dia tidur tak melekat dgn mak dia.
Then bila ai bersalin dan anak no 2 tu umur 3thn, ai pindahkan katil dia dlm another room. Ambil masa juga dlm 6-8bulan dia nak settle down.
Biasanya asben ai yg tolg tidurkan dia. Sb dia nak tidur berteman. Bila dia dh tidur, asben ai keluar dr bilik dia. Tgh mlm terjaga dtg bilik kami, asben ai akan bw dia blk ke bilik dia.
Anak no 3, ai asingkan tidur lg awal. Umur dia 1 1/2 ai dh pindahkan dia tidur dgn abg no 2. Buat tempat tidur style montessori. Guna tilam sb dia tidur lasak. Walaupun dia tak fham tp ai bgtau dia..ini bilik dia, katil dia so dia kena tidur dlm bilik tu n tak boleh tidur dgn mak ayah dia. Alhamdulillah..seminggu je dia settle down. Tak bangun tgh2 mlm cari kami.
Anak bongsu tidur dlm baby cot dlm bilik kami.

N ai ajar anak2 tidur awal. 8.30 dh start psg kipas/aircond bagi sejuk bilik. Psg lampu malap..by 9 diorg dh layu di tasik madu.
Lps budak2 tidur, masa tu ai dpt merehatkan diri, tgk tv, lipat baju ke. N bagusnya me n my asben kami dpt quality time bersama tanpa gangguan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2018 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak sulung 6years old..anak kedua  3 years old..sbb yg sulung ada..saling temankan
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2018 12:50 PM | Show all posts
belum ada anak, tapi pengalaman i, masa darjah 4 ke 5 baru asing tidur bilik dengan parents.
adik bongsu i lagi taguna sampai sekarang asal balik kampung je tidur celah mak ayah i.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 09:22 AM GMT+8 , Processed in 0.105439 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list