CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1102|Reply: 4

[Dunia] Bumi Datar 1:0 Bumi Bola- Convex Earth, The Documentary.

[Copy link]
Post time 29-3-2018 10:51 PM | Show all posts |Read modeSains bukanlah dogma.


"Today's scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality." (Nikola Tesla)


Brazil, 29 Mac- Para penyelidik dan saintis di Pusat Penyelidikan Dakila dan Pusat Teknologi Zigurats Brazil telah membuktikan bentuk bumi bukan sfera. Penyelidikan selama tujuh tahun ini telah dijalankan dengan kerjasama beberapa penyelidik profesional dari pelbagai bidang dan dari merata negara seperti Amerika Syarikat, Rusia, Chile, Belanda dan Sepanyol.

Hasil kajian dan kaedah penyelidikan telah disiarkan dalam tiga bahasa iaitu Portugis, Inggeris dan Sepanyol dilaman sesawang  convexearth.org dan juga di saluran Youtube Convex Earth pada 29 Mac 2018.

Tujuh eksperimen saintifik dilakukan, termasuk geodesik, yang terdiri dari mengukur jarak antara pangkalan dan puncak bangunan di Torres (RS) dan di Natal (RN), dengan jarak 3,050 km antara satu sama lain

"Pengukuran adalah sama, jika Bumi adalah sfera, ukuran jarak antara pangkalan harus lebih kecil daripada pengukuran antara bahagian atas bangunan kerana ia akan mengikuti kelengkungan Bumi," jelas Urandir de Oliveira , pengasas Dakila Research. Jurutera dari Institut Penjajahan Negara dan Pembaharuan Agraria (INCRA) turut mengambil bahagian dalam kajian tersebut.

Laser jarak jauh digunakan untuk mengukur kedataran dan paras air di Empangan Três Marias (MG); di Lagoa dos Patos (RS), di Tasik Titicaca, Peru; dan di lautan Ilhabela (SP) dan di Selat Gibraltar. Ujian yang dilakukan sehingga 35 km tidak menemui sebarang lengkungan.

Eksperimen dengan teleskop pembiasan dan pantulan telah membuktikan bahawa kapal tidak hilang di horizon langit, tetapi kita kehilangan keupayaan untuk memerhatikan kapal tersebut disebabkan oleh fenomena optik. Fenomena ini telah dikaji oleh penyelidik, dan merumuskan teori fizikal baru, yang menerangkan secara fizikal dan matematik bagaimana fenomena ini terjadi..

Eksperimen air dalam paip (menegak) dan melintang (mendatar) telah membuktikan bahawa graviti tidak wujud; disebabkan kelakuan fizikal air adalah untuk mencari bentuk aslinya berdasarkan ruang atau bekas yang mengandunginya, iaitu kerataan. Menurut Urandir, apa yang mereka tegas adalah MDPL (magnet, ketumpatan, tekanan dan cahaya).

Melalui imej yang diperolehi melalui beberapa prob dan belon cuaca atmosfera yang dilancarkan oleh para penyelidik, termasuk di Antartika, serta analisis bahan lain yang terdapat di glasier Siberia dan pantai Lautan Glasial Artik, seperti debunga, debu dan serpihan lain, sebuah benua baru, yang dikenali sebagai "Greater North", ditemui dan dipisahkan oleh jisim besar ais.

Lintasan bintang, termasuk Matahari dan Bulan, sama sekali berbeza dengan apa yang telah dikatakan oleh sains. Maklumat baru ini boleh membetulkan kedudukan benua.

Maklumat penyelidikan yang lengkap, berkaitan dengan peralatan, koordinat, imej, semua teknik, kandungan penyelidikan, laporan teknikal, kertas saintifik, pengiraan matematik dan teori yang dicadangkan akan tersedia di laman web http://www.terraconvexa.com.br dan http://convexearth.org

Buku dengan kompilasi lengkap penyelidikan ini akan diterbitkan tidak lama lagi.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-3-2018 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
wow really. interesting
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2018 11:43 PM | Show all posts
kata engineer

buat la projek  budak sekolah  'kamera murah belon kaji cuaca tu.., orbit ke angkasa,

amik gmba sndiri tgk

selesai masalah..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2018 11:44 PM | Show all posts
kata engineer

buat la projek  budak sekolah  'kamera murah belon kaji cuaca tu.., orbit ke angkasa,

amik gmba sndiri tgk

selesai masalah..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2018 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Convex ertinya melengkung la. Bukan mendatar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT 

ADVERTISEMENT


 ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 05:53 AM GMT+8 , Processed in 0.076139 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list