CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 28654|Reply: 95

[TVN] LIVE - LEE KWANG SOO & JUNG YU MI

  [Copy link]
Post time 20-3-2018 11:18 AM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 21-3-2018 07:10 AM

Hi U ols!

Siapa layan drama terbaru LIVE lakonan Lee Kwang Soo and Jung Yu Mi. Drama tersebut disiarkan di TVN (Netflix) pada Sabtu dan Ahad. Cuma kalau layan online tu kena tunggu lama sikit la untuk subtitle. Kalau gigih tengok tanpa subtitle boleh la layan kat kissdrama.site.



Drama ni mengisahkan tentang kehidupan Sang Soo (LKS) yang bekerja kat water company dan Jung-O (JYM) yang masih menganggur dan struggle nak cari kerja. Tu dalam episode 1 la lepas tu dorang nampak la iklan polis ada opening and both of them study bersungguh-sungguh sebab nak masuk polis ni. Ada la scene-scene dorang training dalam cerita tu and now i ols tunggu episode 3, da keluar da episod 3 tapi nunggu subtitle. Selalunya setial khamis akan keluar subtitle.

So who with mee?



  

Jangan merembes pulekkkkk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-3-2018 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
X penat ke lee kwang soo... shooting running man, berlakon, duta..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-3-2018 02:22 PM | Show all posts
umbut replied at 20-3-2018 12:56 PM
X penat ke lee kwang soo... shooting running man, berlakon, duta..

hahaha RM mungkin shoot on Monday jee. Duta2 lain tu job2 sampingan la kot kann
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2018 10:47 AM | Show all posts
i'm with you

baru settle tengok 1st episode
best!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-3-2018 09:08 AM | Show all posts
dutchlady replied at 24-3-2018 10:47 AM
i'm with you

baru settle tengok 1st episode

yeayyy . da sampai episode 4 da
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2018 10:30 AM | Show all posts
ada perasan cite ni..mcm biasa iols tggu n bc komen dulu n tggu bc ep hahahaha

kalau best sila seru iols ok
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2018 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 30-3-2018 10:30 AM
ada perasan cite ni..mcm biasa iols tggu n bc komen dulu n tggu bc ep hahahaha

kalau best sila se ...

Iols dah tgk smpi epi 6..Kalau uols suka citer2 slice of life mcm Misaeng tu, uols akan suka citer ni..mula2 agak boring tapi citer ni makin interesting once diorang dah start training kat akademi polis tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2018 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 1-4-2018 05:57 PM
Iols dah tgk smpi epi 6..Kalau uols suka citer2 slice of life mcm Misaeng tu, uols akan suka citer ...

miseang cite favorite iolss

ok akan masuk list

skg ni mmg xde drama tgk sbb saje tggu la dh byk ep nnt br iolss layan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-4-2018 08:51 AM | Show all posts
idakamaruddin replied at 1-4-2018 07:00 PM
miseang cite favorite iolss

ok akan masuk list

ida... sila tgk drama ni. 1st time kwang soo jadi lead.
iols dah rasa stress ni sebab weken hari tu marathon 8 episod.
tekanan rasa nak tunggu episod baru.


Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 10:18 AM | Show all posts
Claudia_Lestat replied at 9-4-2018 08:51 AM
ida... sila tgk drama ni. 1st time kwang soo jadi lead.
iols dah rasa stress ni sebab weken hari ...

iols dh tgk ep 1 separuh

suka tgk yu mi dlm ni..sheols dh tua jugak kan..tp nmpk muda je mgkn sbb watak dia cari keje kot

x hbs tgk sbb mcm biasa saje cari mood baca2 komen dulu


Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 10:53 AM | Show all posts
idakamaruddin replied at 9-4-2018 10:18 AM
iols dh tgk ep 1 separuh

suka tgk yu mi dlm ni..sheols dh tua jugak kan..tp nmpk muda je mgkn s ...

dia potong rambut pendek mcm tu nampak muda.
kalo sebelum ni dgn rambut panjang kerinting dia tu nampak tua sikit.
dlm drama ni dia dgn kwang soo nampak sesuai je walopon kwang soo muda 2 tahun dia.

drama ni makin lama makin best.
tp part cinta 3 segi ni iols lemah sikit.
napalah drama korea suka sgt buat cinta bersegi bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 01:28 PM | Show all posts
Claudia_Lestat replied at 9-4-2018 10:53 AM
dia potong rambut pendek mcm tu nampak muda.
kalo sebelum ni dgn rambut panjang kerinting dia tu  ...

yes akhirnya..ada gak org lain tengok citer ni..mula2 rasa stress gak nengok citer ni pasal dia citer pasal masalah2 yg kita hadapi kat real life..tapi lama2 makin best sebab citer ni mcm inspiring & motivating gitu...

psl love triangle, ya setuju..kalau xde love line pun xpe..just focus pasal kerja diorang je..lagi pun kita dah ada love triangle utk sunbae2 diorg tu..lawak pulak tengok mentor Kwang Soo tu jeles kat ex-wife dia..

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 02:05 PM | Show all posts
xyla73 replied at 9-4-2018 01:28 PM
yes akhirnya..ada gak org lain tengok citer ni..mula2 rasa stress gak nengok citer ni pasal dia ci ...

hahahaha tgk uuuu... bukan senang kwang soo nak jadi lead. nyesal tau sbb dah ikot dr awal. sudahnya skang stress menunggu.
tp ep 9 & 10 belom tgk lagi ni.

actually kalo ada yg komplen pasal karektor kwang soo dlm drama ni yg kadang2 cakap belakang tu iols terima je.
sbb realiti kehidupan manusia mmg mcm tu x kiralah lelaki ke pompuan.
suka tgk relationship kwang soo dgn mentor dia Oh tu.
love triangle tu kalo takde pon ok. nasiblah scene romantik si jung o dgn senior diaorg officer choi tu x banyak.
tp kan.. iols suka masa kwang soo ajak jung o date. hahahah dalm sakit sakit terbaring atas katil bolehlah dia ajak pompuan tu date dia.

officer oh dgn wife dia tu kan mcm lovehaterelationship kan.. wife dia bukan benci dia takde kata nak divorce sbb x sayang oh tu.
bila tgk mcm wife dia tu nak divorce sbb rasa dia boleh buat semua sendiri x harapkan Oh.
so mungkinlah dia rasa Oh ni ada ke takde ke x beri kesan pada dia. realitinya ramai je wife rasa mcm tu dgn husband masing2.
tp diaorg ni dlm jeles2 pon boleh gak nak kerjasama jugak kan bab keja.


Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2018 06:30 PM | Show all posts
Claudia_Lestat replied at 9-4-2018 02:05 PM
hahahaha tgk uuuu... bukan senang kwang soo nak jadi lead. nyesal tau sbb dah ikot dr awal. s ...

masa part Kwang Soo ikut Officer Oh tu balik rumah..dah puas kutuk2 tiba2 mintak izin tidur rumah Officer Oh sebab dah xde transport nak balik rumah..x tau malu betul..
Officer Oh tu kalau org x kenal dia memanglah nampak mcm poyo je..tapi sebenarnya dia ok..cuma sebab dia workaholic sgt so family dia rasa mcm diorg terabai..tapi kalau org dah lama kawin memang camtu..mungkin wife dia dah pendam lama sgt tu yg mintak divorce tu..bukan sebab dah x sayang tapi dia lama pendam rasa x puas hati tu..


Lagi satu iols suka perkembangan relationship antara Hye Ri dgn mentor dia yg tua tu..mula2 asyik komplen pasal dapat mentor tua, boring x dpt real case..tapi akhirnya dapat gak bekerjasama utk selesaikan kes kat pusat hiburan tu..jadi undercover lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2018 09:58 AM | Show all posts
xyla73 replied at 9-4-2018 06:30 PM
masa part Kwang Soo ikut Officer Oh tu balik rumah..dah puas kutuk2 tiba2 mintak izin tidur rumah  ...

hahahaha scene tu lawak. beria2 datang nak marah2 lps tu x malu tumpang tido.
tp masa diaorg sembang dua sebelum nak tido tu nampak mcm memasing try terima each other.
officer oh tu kalo dgr dia bercakap mmg nak menengking saja.
tu gaknya anak2 dia x bonding dgn dia.
dah ler selalu takde kat rumah.

dah tgk ep latest ke? kesian mentor hye ri tu kena pukul dgn budak2 jahat.
satu balai pi cari budak2 jahat tu.
tp ep 9 & 10 tgk takde subtitle lagi. tgk dgn try paham sendiri je jalan cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2018 12:01 PM | Show all posts
Claudia_Lestat replied at 10-4-2018 09:58 AM
hahahaha scene tu lawak. beria2 datang nak marah2 lps tu x malu tumpang tido.
tp masa diaorg semb ...

epi 9 & 10 x tengok lagi..tunggu kuar subbed version kat Netflix..citer ni memang sub lambat sebab Netflix ambik..lepas seminggu baru kuar sub..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2018 12:38 PM | Show all posts
xyla73 replied at 10-4-2018 12:01 PM
epi 9 & 10 x tengok lagi..tunggu kuar subbed version kat Netflix..citer ni memang sub lambat sebab ...

husband amek netflix jugak kat rumah tp mslhnya dia tukar pw x tau apa pw baru dia.
tu yg tgk online kat website lain dgn takde sub malam tadi.

mcm kesian kat sang soo sbb skang ni tgh tepok sebelah tangan dgn jung o.
tp nasib baik konflik keja diaorg lagi best dr konflik cinta x berbalas ni so kesian kat sang soo x lama sgt hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2018 03:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru start tengok, baru sampai episode 7.
Best cerita ni.
Yang part nak divorce tu, suka bila dia relate kan pasal even criminals pun dapat 3x warning tu before take actions.
Takde la terkejut out of nowhere mintak divorced gitu.
Betul gak kan, mostly org laki ni dia tak pandai baca/paham2 sendiri perasaan wife dia, semua nak kena inform dulu.

Yang ajak date masa tengah sakit tu lawak juga.

Satu lagi yang best, bila tgk cases ni ada yang macam haih teruk la diorg ni kena nanti.. Contoh mcm kes taser pregnant lady tu, tapi in the end ada plot twist. Tiba2 mai solution dtg dari mana pun taktau. Unpredictable jugak la kan. Tu yg syok layan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2018 10:01 AM | Show all posts
dh tgk smpai ep9
lmbt plk sub ep10/11  

taktau kenapa rasa kesian tgk ayah officer Oh

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-4-2018 10:47 AM | Show all posts
rosa_canina replied at 18-4-2018 10:01 AM
dh tgk smpai ep9
lmbt plk sub ep10/11  

best kan best kannn.

Kat netflix da sampai episod 10. now tengah tunggu episod 11

http://kissdrama.site/watch-online/live-2018/episode-10

Babe, above da ada sub for ep 10. Kissdrama ni pantas sikit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 10:48 AM GMT+8 , Processed in 0.097222 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list