CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 33189|Reply: 254

Retis Buat Birthday Anak Minta Sponsor Sana Sini

  [Copy link]
Post time 22-2-2018 12:11 PM | Show all posts |Read mode
Edited by gummygummy at 22-2-2018 12:12 PM

I ols baru baca satu posting kat FB ni. Retis ni nak buat birthday anak sekali ulangtahun perkahwinan dia tapi duk minta sponsor kat owner face painting ni. Bagi free service dengan balasan dapat live IG la, promote IG la lepas tu buat video demi membalas bayaran ke owner ni. Apa lagi bising la owner, semua nak free kennnsss.

Owner pun reply susu anak dengan makan pakai anak dia kat luar tak dapat free , takkan si retis sibuk nak free tapi dengan membayar promote servis owner ni.
Kadang-kadang selalu juga i ols baca pasal retis2 kita ni semua nak disponsor. Korang kan kononnya banyak duit beli baju mahal2 sana sini takkan lah tak leh bayar kot. Kalau da sendu takde job buat cara sendu takyah harap orang sponsor. Kan da kantoi asek minta sponsor.

Tapi yang penting who r yusssss



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2018 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapakah gerangan artis itu??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-2-2018 12:13 PM | Show all posts
stoking replied at 22-2-2018 12:12 PM
Siapakah gerangan artis itu??

itu lah persoalannya
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:14 PM | Show all posts
kahkahkah...cash kena. apa artis tu ingat  owner face painting ni desperate sangat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:15 PM | Show all posts
Ada betulnya apa yang peniaga ni cakap. bayangkan kalau 10 retis approach pastu semua nak free. Dia kena kira duit minyak nak travel, peralatan, hidden cost lagi. Nak2 pulak untuk service macam face painting ni selalunya hujung minggu baru masyukk. saban minggu bagi service free bila masanya nak generate income
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Err sorry tapi rasanya mcm rude je org yg reply tu. Ckp je lah u dont provide free service. Org tu pun tanya elok2 kan. Masalahnya ialah ada je service provider yg suka sponsor artis, deswai artis2 ni rilek je try mntak sponsor. Too bad kena dekat org yg salah. Tp still to me jwb je lah elok2
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape retis ni.. nora denis ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:15 PM | Show all posts

erkk perlu ke orang tu nak viralkan? kalau dah tak nak sponsor tu reject je tak perlu nak viral2 kan.

artis pon satu, batak sponsor. kalau seller tu nak promot service/ product diaorang, pandai2 la diaorang cari retis untuk promot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2018 12:16 PM | Show all posts
retis nye duit berkepuk beli benda mahal. Pastu end up rakyat marhaen nak kena sponsor ko? cettt perangai sgt kan
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi.. orang tu tanya elok2 je pun... kosser aku orang yang cepat sangat nak melenting ni. Lepas tu, viralkan
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:16 PM | Show all posts
Siapakah gerangan retis tu?

face painter tu boleh tahan garang
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:23 PM | Show all posts
seller tu kenapa nak kena rude? ayat retis tu mcm sopan jer meols baca? seller tu plak yg seolah2 kereks? pastu g viralkan plak? aiyo
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:23 PM | Show all posts
tapi face painter ni pun tak beradab.. orang tanya elok-elok kan. boleh jawab balik dengan elok n berbudi bahasa. who knows, daripada mintak sponsor, terus artis tu okay if kena caj pun...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aritu si awal. Sibuk cari sponsor besday lara. Walhal lepas tu astro bayar plak ke dia sbb amik hak shoting besday tu utk program.

Giler betul. Bila ada komen yg tegur, dia sentap mcm ajak gaduh.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
iolls rase elok je pihak retis tu tanya, perlu ke seller tu berlagak....biase kalau dilayan cenggini mesti sbb retiss tu retiss sendu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:29 PM | Show all posts
teruk gak face painter ni menjawab, agak kasar di situ, alih2 ko viralkan, ko xamek kau sebab kasar, mau bebudak kena maki kalau masa tgh painting tu terkinja kinja haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2018 12:30 PM | Show all posts
ya yang bertanya tu sgtlah sopan. garangnya.. siap viralkan lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:30 PM | Show all posts
Eira Syazira eh yang bebaru ni sambut birthday anak dia? Tapi tak termasuk ulangtahun perkahwinan la
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:31 PM | Show all posts
adoilaaa...kena setepek....
malu dowhhh
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 12:32 PM | Show all posts
kita tunggu retis mana yg sambut anniversary dlm masa terdekat ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 11:56 AM GMT+8 , Processed in 0.198042 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list